reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

reklama
Tika Dzięki. Moja mama ugotowała zupkę z mięskiem z rybki jak moja siostrzenica miała ok 7-8 miesięcy i mała wpindalała ją z wielkim apetytem ;-):-D Też będę musiała spróbować. A małej po zupce nic nie było i teraz bardzo lubi jeść rybki :tak:

każde dziecko przyjmuje mleczko inaczej. U nas po Bebilonie byla sraka nie z tej ziemi. I tak nas Zuzka załatwiła, ze jedyne mleko jakie przyjmuje chetnie i bez zadnych konsekwencji to Enfamil ktory kosztuje 24 zł za 400 gr:szok::wściekła/y::angry:

aha a co do rybek to ja sie pewie w tym 7 miesiacu zdecyduje. Zuzka ogólnie chętnie wcina wszystkie rodzaje słoiczków i o kilku dni wcina cały 1 na raz..
Muszę sie zmobilizowac i zrobic jej tego buraczka (mama jutro robi barzcz wiec bedzie okazja). A tak btw kupiłam nowosci z Bobowity - aromatyczny rosołek z warzywami i kurczaczkiem i pomidorowke :-) dla dzieci od 6 mca

Antoś od wczoraj wpiernicza chrupki kukurydziane aż mu się uszy trzęsą:-D. Takie kawały gryzie, że czasami się boję że się udławi, ale świetnie sobie radzi;-).

Monika .... ja dałam żółko, za piewszym razem ćwierć i tak samo sobie memłał, a za trzy dni pół żółtka do obiadku .... było pycha i nic mu nie dolegało :tak:

Dominik od jakiegoś czasu wcina zupki i obiadki, ale zupełnie nie mogę go przekonać do kaszki lub kleiku nie wspomnę już o mleku (bo nadal ciągnie cyca). Próbowałam różnych rodzajów mleka, żadne mu nie smakowało i każdym pluł a przy tym płacz okropny, próbujemy nadal a może coś mu się zmieni z kaszkami to samo. Jakiś wybredny ten mój smyk.:wściekła/y:;-)

reklama
Dominik od jakiegoś czasu wcina zupki i obiadki, ale zupełnie nie mogę go przekonać do kaszki lub kleiku nie wspomnę już o mleku (bo nadal ciągnie cyca). Próbowałam różnych rodzajów mleka, żadne mu nie smakowało i każdym pluł a przy tym płacz okropny, próbujemy nadal a może coś mu się zmieni z kaszkami to samo. Jakiś wybredny ten mój smyk.:wściekła/y:;-)
Moja Eliśka ma to samo- sztuczne mleczko i wogóle cokolwiek w butelce to powód do ogólnego buntu. Jedynie niania jest w stanie w nią wcisnąć jakieś 50-60 ml mojego odciągniętego mleczka. A kaszka? Po prostu mogę na razie zapomnieć! Całe szczęście, że chociaż dania ze słoiczków lubi, bo będąc w pracy chybabym sie zapłakała.

Do góry