reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

Antosiowa:rofl2::rofl2:a kasza manna jest chyba zdrowa...?;-)mamy pić mleko prosto od szczęśliwej krowy itp itd;-)

reklama
albo robic maslo tak jak wczoraj pokazywali w uwadze:-D
no chyba ze Lidka nam bedzie masowo produkowac;-)

ja wam powiem ze juz wole tego nie ogladac i nie wiedziec, po tych miesach nie jadlam zadnego przez miesiac, a kiedys bylo o chlebie jak robia tacy debile na praktykach, plują tam sikają i wrzucają np zmiażdzone pająki:crazy::no::wściekła/y::wściekła/y:i to było z ukrytej kamery chyba w superwizjer:wściekła/y::wściekła/y:
normalnie brak słow!! schudłam wtedy 4 kilo bo nie jadłam z 2 miechy chleba i pochodnych:sorry2:
no a teraz juz nie ogladam;-)

co do kanapek to u nas ostatnio z samym masłem!!:wściekła/y::wściekła/y:wydaje mi sie ze przez te zeby bo nic mu sie nie chce gryc!! nawet z jajecznicy z szynką i szczypiorkiem wyciąga szynke:dry:

geperty co to są żółnierzyki? to coś jak wagoniki??:-p:confused:

Martucha:szok::szok::rofl2::rofl2::rofl2:boska jesteś:-D mnie tam nie bardzo to rusza....tzn tłumaczę sobie,że kupuję produkty tych lepszych firm;-)które są wyższej jakości;-)tzn nie kupuję jakiegoś dziadostwa, parówek no name no i kupuję ser,który w smaku przypomina ser.....:confused::confused::-D;-)no chyba,że nie wiem jak naprawdę powinien smakować ser;-)

Ostatnia edycja:
no ja właśnie też juz przeszlam na berlinki a kiedys kupowalam caly czas cielece ze niby zdrowe:sorry2: no i uswiadomili mnie w uwadze:-D:-D

co do sera to oni wczoraj mowili ze tego żółtego nie żółtego:-D nie da się zjeść bez ketchupu a ja i tak jem zawsze z ketchupem i napewno nie odroznilabym ktory jest prawdziwy to kupuje tańszy:wink::cool2::rolleyes2::laugh2:

albo robic maslo tak jak wczoraj pokazywali w uwadze:-D
no chyba ze Lidka nam bedzie masowo produkowac;-)

geperty co to są żółnierzyki? to coś jak wagoniki??:-p:confused:

Jestem jak najbardziej za samorobnym masełkiem i zdrowym mlekiem, ale krowy nie mam :-p:-D.
U mnie mama nazywała żołnierzyki i tak ja też nazywam , a wagoniki jeszcze nie słyszałam :-D, ale to na pewno to samo :tak:(kanapka pokrojona w kostkę bez skórki).

A ja ser żółty kupuję w Makro cały bloczek w folii, waży ok. 1 kg i przynajmniej wiem, że to prawdziwy ser żółty, dzielę na 4 porcje i 3 zamrażam, kiedyś nie wiedziałam, że ser można mrozić, a ku mojemu zdziwieniu nawet 12 miesięcy można przechowywać :szok::tak:.

Antosiowa:rofl2::rofl2:a kasza manna jest chyba zdrowa...?
Kasza manna jest zdrowa, ale kupując pasztet spodziewamy sie w nim raczej mięsa a nie kaszy:-p
...no chyba,że nie wiem jak naprawdę powinien smakować ser;-)
I tu jest pies pogrzebany, bo chyba tylko nasze babcie mogą powiedzieć, co jak smakuje:-D. A powiem Wam, że jadłam swojski żółty ser i on smakuje zupełnie inaczej niż ten ze sklepu, co nie znaczy, że lepiej:sorry2:. Ja tam wolę ten nie-ser;-):-D:-p.
U mnie mama nazywała żołnierzyki i tak ja też nazywam , a wagoniki jeszcze nie słyszałam :-D
U nas mówi się na to koreczki:-)

my tez mamy koreczki:tak:
co do tej zdrowej zywnosci,ja kupuje to co mi smakuje ,lubie ten nie-ser,mleko z kartonika,maslo,i na bole watroby nie narzekam ,Laura tez nie,wiec czy to wszystko takie niezdrowe:confused::sorry2:

Co do kanapek, to ostatnio zrobiłam żołnierzyki z serkiem topionym i ogórkiem małosolnym, Nikuś zjadł wszystkie ogórki i grzebie w tych kanapeczkach, patrzy na mnie i mówi, że "nie ma", na to ja mówię, że teraz chlebek trzeba zjeść, no i zjadł 2 kosteczki resztę wrzucił do szklanki z herbatą i miał świetne błotko do zabawy :wściekła/y:.

To miał niezłą zabawę ;-):-D:rofl2:

Martucha:szok::szok::rofl2::rofl2::rofl2:boska jesteś:-D mnie tam nie bardzo to rusza....tzn tłumaczę sobie,że kupuję produkty tych lepszych firm;-)które są wyższej jakości;-)tzn nie kupuję jakiegoś dziadostwa, parówek no name no i kupuję ser,który w smaku przypomina ser.....:confused::confused::-D;-)no chyba,że nie wiem jak naprawdę powinien smakować ser;-)

Ja też tak robię. Jakbym miała tak we wszystko się wsłuchiwać to chyba bym już dawno z głodu umarła :-D:-D:-D:-D Ale kurcze jaka chuda bym była :szok::confused:;-):-D:-p:rofl2:

U nas mówi się na to koreczki:-)

U nas też :tak::-D

Witek nadal nie pije mleka ... żadnego, nawet z kakao nie chce. Za to chętnie zajada ser żółty i topiony, homogenizowany, biały serek i twaróg. Budyń też wcina:tak::-D W związku z tym nie zmuszam go do picia mleka :no: Mam jednak nadzieję, że taka ilość spożytego co dziennie nabiału wystarczy mu.

reklama
my tez mamy koreczki:tak:
co do tej zdrowej zywnosci,ja kupuje to co mi smakuje ,lubie ten nie-ser,mleko z kartonika,maslo,i na bole watroby nie narzekam ,Laura tez nie,wiec czy to wszystko takie niezdrowe:confused::sorry2:
Hm....no myślę,że jednak niezdrowe no ale w Niemczech raczej nie dodają tylu ulepszaczy i tak nie cyganią konsumentów, w Polsce ważniejszy jest zysk niż zdrowie innych...:dry:a mleko UHT na pewno nie ma tyle witamin itd o ile jakieś w ogóle ma:dry:;-)i dla dzieci moim zdaniem i na chłopski rozum to nie jest dobry wybór:dry:a skutki mogą być niewidoczne od razu...:dry:

Do góry