reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

może rzeczywiście łyżeczka :) próbowałam różnymi, najlepiej "wchodzi" malutką, najmniejszą, ale dobry pomysł z tą miękką, a nuż jeszcze lepiej pójdzie :) w każdym razie dobrze że mi ta strzykawka przyszła do głowy bo by pewnie do teraz nic nie jadła... będziemy kombinować dalej :) a ja podobno jak byłam mała, i miałam roczek, dostawałam kubek gęstej kaszy manny i wychylałam cały naraz :p

reklama
U nas mega zmiana. Kąpanie pół godz później i my całą noc przespaną z pobudką o 7... Zmieniły się pory posiłków. Teraz jest 7, 11, 14, 17, 20. W moim eko sklepie pojawiły się owoce! Banany, gruszeczki, melon. Szalejemy z owocami :)

gosha ja też się strofowałam, że nie posolę, ale machnęłam ręką po tych Hippach słonych, o których pisałam;-) Nic dziecku od szczypty nie będzie. Szczerze przyznam, że bardziej się cukru niż soli w diecie Bąbla obawiałam zawsze. Na słodkie będę uważać...(pewnie do pierwszego splunięcia "jałową" kaszką przez Manię :-p)

asia bo to tak jest, że tylko krowa zdania nie zmienia;-) Ja przed urodzeniem Mani miałam pieluchować wielorazowo, mam cały pakiet wszystkiego i kurz zbiera;-), miałam nie dawać słoiczków, a prawie dwa miechy Mania je wsuwała, miałam nie solić - solę, mam zamiar nie słodzić - pewnie wcześniej czy później posłodzę:-p

weronkazz mamy taki sam "sprzęt", tylko zielony. Rewelacja. Jedyna łyżeczka, którą Manita zaakceptowała:tak:

k8libby u nas te same pory posiłków :-)

A propos picia...Manita nadal nie pije:dry: "Wlewam" w nią Doidy Cup coś niecoś, ale raczej niecoś...Pieluchy zasikane obficie, więc chyba jej zwyczajnie nie trzeba tej wody dodatkowej, choć dla mnie to dziwne:confused:

k8libby, u nas w eco sklepie są cały czas te owoce.

Aia, ja cukru nie planuje na razie, może inulinę (wyciąg z korzenia cykorii ma naturalnie słodki smak) jest probiotykiem. Soli nie dawałam jeszcze bo my w domu w ogóle mało solimy, zresztą nie widzę potrzeby bo jej smakuje bez tego ale tak jak pisałam kiedyś uważam, że sól porządna - morska w małej dawce jest zdrowa.

Aia, Hania też nie pije, dlatego jak robię obiadek (na parze) to dolewam do niego sporo wody, czasem po obiadku daję jej popić "oszukanym" mlekiem z 90ml wody i tylko dwóch miarek. co jakiś czas próbuję z piciem, najlepiej Hani idzie z kubeczka (tego do zamykania butelki avent, jest miękki, mały, w sam raz)

k8, gruszki to u nas podstawa od początku, super pomagają Hani na kupę, dostaje cały czas :) tyle że nie eko. psy pożerają skórki :)

co do soli to my też morską ale Hania nie dostaje, na parze wychodzi mi wszystko na słodko :) wczoraj słodki marchewkowo pietruszkowy kalafior

Ostatnia edycja:
O, dziewczyny Wy juz solicie. Ja dopiero po roku dam sol I cokier jakos sie naczytalam na studiach no I jakos nie moge kurcze, wole prewencyjnie zeby sobie w brode nie pluc :(

OlgaRaqLyzeczki uzywam takiej mjekkiej TT , Lilcia tylko taka toleruje, minus tylko ze zabarwila sie na pomaranczowo Od marchwii.

Asia ja robie kaszke na Enfamilu Premium Lipil I ladnie pachnie. Jedyne mleko ktore nie spowodowalo u nas zaparc.

K8 Gonie Cie ze schematem ;p
8- kaszka I owoce
11 mleko
14.30 obiadek
18 Mleko
21. Kaszka zbozowa I owoce

No I raz w nocy zdarzy mleko roznie to bywa :)

Nie za duzo tego mleka ?

Jak to dobrze że Olisko je wszystko i wszystkim :rofl2:
poszłabym z torbami na łyżeczki :-D
Ja się soli nie boję ale u nas nie ma potrzeby używać.

Czy nabiał to już? oszczędzam w tym miesiącu na lekarce i dopiero w przyszłym tygodniu przyjdzie :-p

reklama
Do góry