reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

ja ze dwa razy dałam łyżeczkę jogurtu naturalnego jak sama jadłam i nic się nie działo, myślę, że jeszcze miesiąc i będę normalnie dawać na deser :tak:

reklama
U nas gruszeczki też od dawna, ale miałam cały czas jeszcze takie od mamy z ogródka. Niestety się skończyły, ale na całe szczęście już są nie sypane u mnie w sklepiku. Banany tez takie fajne malutkie :)
Ciekawa jestem reakcji na melona :)
Nam przez to uczulenie na gluten doktorka kazała ograniczyć mleko do minimum. Mamy tylko 2x mleczną kaszkę, reszta to owoce i warzywa. Powiedziała, że przy takim uczuleniu organizm jest wrażliwszy i może się pojawić alergia na mleko. Mi to na rękę, bo nocne jedzenie odpadło.
Moje dziecko już tak nie przybiera, z resztą zauważyłam, że się tak wyciągnął, nie jest już taki papuśny na buzi :)

Milionka i skład tego oraz to że stoi na półce obok proszku do prania (a nie w lodówce) i ma datę ważności 2 lata Cię nie martwi? Zastanów się jogurt dla dorosłych musi stać w lodówce bo ma żywe bakterie (dla nich jemy jogurty) góra kilka dni. To co dodali do tego że się nie psuje :szok:

K8 a jak zrobisz tego melona? Bo ja nabylam i tak na niego patrze i patrze i patrze...;-)

Ja za jakis czas serka homegenizowanego dam dla sproby, albo danonka. Tez na szczescie nie musze kombinowac z lyzeczkami, olivii pasi wszystko:tak:

reklama
u nas sto milionowe podejście do owoców, zrobiłam banana i jabłko pieczone z łychą kaszki jaglanej, zjadła pół, jabłko ledwo wyczuwalne, ale i tak ją trzepało i kwasiło :-p no ale ważne, że coś zjadła :tak:

Do góry