reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

reklama
Tak off topic zobaczymy ile moja dziś na szczepieniu ale obstawiam właśnie 8, no a wzrostowo już z 70, a po kim taka klucha to nie mam pojęcia;-)

no swietnie, 5 dziecko karmie a nie wiedziałam ze na moim mleku kaszka nie zgęstnieje!!!:szok: mam bebiko ale ewidentnie po nim brzuszek Małego boli, mam bebilon ale od 6miesiąca więc jakie mam kupić na ten miesiąc?

kubek doidy my podszedł:-D

Dawno mnie nie było :)
U nas już dwa posiłki niepiersiowe - obiadek i kaszka/kleik na kolację. Po myciu jeszcze jest mleko, ale to już tak na dospanie tylko.
Tyfus mały nie chce pić :/ Na święta już załapała soczek z butelki - ok. 30-50 ml po obiedzie wypijała. A teraz znowu grymasi.

No i stało się. W sylwestra Junior zakosztował swojego pierwszego ziemniaczka. Na razie tylko na to warzywko mamy pozwolenie od lekarza. Mój biedny, mały atopik był mocno ubawiony tym, że podaję mu coś do jedzenia łyżeczką. Tak samo zabawne było dla niego wypychanie jedzenia językiem z buzi. Trochę jednak połknął. Żadnej reakcji alergicznej nie zauważyłam, tzn. nie ma więcej zaczerwienień i krostek niż miał. Jutro zapytamy panią alergolog czy możemy podać dynię.

A oto bohater:
_DSC3059.jpg

U nas już przetestowane kombinacje dyni, marchewki, marchewki –ziemniaczka, ziemniaczka – brokułu, marchewki- jabłka i samego jabłuszka. Co dalej? Jaki pomysł na kolejne warzywo dziewczyny? Czy można dać mu już surowe tarte jabłko i banana?
Nie dałam jeszcze glutenu, jakoś tak mi schodzi…

Po kaszce mlecznej Humany dostał wysypki na rączkach, będziemy kupować kaszki Hipa bo takim mm dokarmiam.
Ostatnie ważenie i mierzenie pokazały 6800 i 72 cm także rośniemy, nie wiem czy już o tym nie pisałam… W gondoli coraz mniej miejsca…:baffled:

reklama
Do góry