Dzag, ja bym go na parę dała, ale chyba mój zje banana dopiero jak w Chorwacji będziemy, może jakiegoś świeżego trafimy, bo boje się, że te nasze są zbyt pryskane i będzie alergia na te opryski... Chyba, że w moim eko sklepie dorwę ;/
reklama
Agnieszka_72
Fanka BB :)
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)jak przygotować banana? :-) Zeby piękny mus wyszedł. Ugotować dziada? Banany się gotuje? :-)
Ugotować dziada - dla mnie hicior !!!
kakakarolina
dzag banany świetnie przygotowuje babydream a tak serio to ja nie podaję (wiadomo u nas zaparcia) a potem to już tylko widelcem wystarczy rozgnieść. Banana można smażyć wtedy puszcza sok i mięknie ale to chyba nie koniecznie dzieciom ;-)
A blender zwykły i aventowski się niczym nie różni tam jest tylko wszystko w jednym. Ugotuj danie konsystencji zupy tzn zalej warzywa wodą. Mi lekarka kazała pół godziny gotować ale całkiem sporo wody musi jej zostać, dodaj masło i będziesz mieć gładziusieńskie jak ze słoiczka.
A blender zwykły i aventowski się niczym nie różni tam jest tylko wszystko w jednym. Ugotuj danie konsystencji zupy tzn zalej warzywa wodą. Mi lekarka kazała pół godziny gotować ale całkiem sporo wody musi jej zostać, dodaj masło i będziesz mieć gładziusieńskie jak ze słoiczka.
cornelka
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Ugotować dziada - dla mnie hicior !!!
hahahaha dla mnie też
Dzag ja zanim skonze gotowac to rozgniatam jescze te warzywka i jescze chwile gotuje. Dolej wiecj wody, maselko czy oliwe i chwal sie jak wyszlo
dzag banany świetnie przygotowuje babydream
Fakt, w Avencie jest normalny blender, tylko nie taki ręczny, ale w zamkniętym pojemniku.
Ja innego blendera nie mam, więc mnie ten ratuje No, nie licząc tego montowanego od spodu do miksera, ale go nie lubię. Tylko do zup czasem używam jak mi się po podbiciu zważą.
No i jest bajer, bo w Avencie jeszcze parowar w tym samym urządzeniu, a miejsca malutko zajmuje.
Ja przed parowaniem kroję warzywa na małe kawałeczki, zostawiam wodę, która odparuje, dodaję masło i miksuję. Wychodzi gładko.
Banana bym nie parowała - do blendera go i już
K8, skąd u Ciebie brokuły? U mnie na targu już nie ma :/ W ogóle coraz mniej warzyw, a jak mróz przyjdzie, to się wszystkie stragany zwijają. Słaby czas na rozszerzanie diety.
Drobina jadła ok. 14, ok. 15 zasnęła i jeszcze śpi! Pożywna ta marchewka z ziemniakiem
banan z babydreama fajny, fajny
my po dzisiejszej kaszce, Młoda zadowolona 3 łyżeczki nie weszły z 90ml, ale odbiła i poszła spać na godzinkę, nawet ją nie wzruszyło, jak siostra kołdrę zabrała i chciała jej do kołyski wejść, no ale spokojnie mogę popołudniu przepaść na 5h i dziecko z głodu nie umrze wczoraj na noc kleik nie wszedł, bo nie było punkt 19, tylko 19:30, ojciec się guzdrał i już Młoda się tak rozdarła, że tylko cyc ratował
my po dzisiejszej kaszce, Młoda zadowolona 3 łyżeczki nie weszły z 90ml, ale odbiła i poszła spać na godzinkę, nawet ją nie wzruszyło, jak siostra kołdrę zabrała i chciała jej do kołyski wejść, no ale spokojnie mogę popołudniu przepaść na 5h i dziecko z głodu nie umrze wczoraj na noc kleik nie wszedł, bo nie było punkt 19, tylko 19:30, ojciec się guzdrał i już Młoda się tak rozdarła, że tylko cyc ratował
irisson znaczy "witaj wolności" Cieszę się razem z Tobą, że Mała tak dojrzale do sprawy jedzenia podchodzi. Dzielna dziewczynka
U nas dzisiaj szpinak z ziemniakami i zupka jarzynówka z marchewy, groszku, ziemniaków, pietruszki - smakowało
Kleik fuj. Bojkotu ciąg dalszy...Kupię jutro w sklepie ryżowy i nie będę kukurydzą dziecka katować skoro jej nie leży... Zastanawiam się tylko czy to kwestia smaku czy konsystencji, bo mi taki lekko grudkowy wychodzi i może to przez to Manicie ością staje, jak Tymkowi dzag? To normalne, że ma taką nie całkiem gładką konsystencję? Może mam mleko za zimne?
U nas dzisiaj szpinak z ziemniakami i zupka jarzynówka z marchewy, groszku, ziemniaków, pietruszki - smakowało
Kleik fuj. Bojkotu ciąg dalszy...Kupię jutro w sklepie ryżowy i nie będę kukurydzą dziecka katować skoro jej nie leży... Zastanawiam się tylko czy to kwestia smaku czy konsystencji, bo mi taki lekko grudkowy wychodzi i może to przez to Manicie ością staje, jak Tymkowi dzag? To normalne, że ma taką nie całkiem gładką konsystencję? Może mam mleko za zimne?
reklama
Aia raczej smaku, jak już zakosztowała takich pyszności jak zupki, to kleik może w ogóle nie podejść, nawet ryżowy, moja jeszcze nie zna dobrego, to jej kleik wejdzie, chociaż widzę że zdziwiona jest, że to nie kaszka