reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Karolina, ja i tak wszystko na parze plus ciut masełka na koniec, bo tak najszybciej :) Ale przynajmniej to jakiś smak będzie miało ;)

Dziś w ramach oduczania od słodkiego Drobina dostała kleik kukurydziany na kolację. Trochę się krzywiła, ale głód zwyciężył ;)

No i zaczęłam przygodę z glutenem. Łyżeczka manny do kleiku. Jeszcze 2 miesiące ;)

reklama
A ja dodałam imbiru, curcumy i kminku i ciut soli. Dodaję też oliwki Holle. To do marchewki i dyni. Jabłka zapasteryzowałam już, ale są z dodatkiem imbiru, curcumy i cynamonu. Jabłuszko za 2-3 tygodnie, wczesniej jablko z marchewka :)

my jeszcze tylko na piersi... ale mam juz zapas chyba 10słoiczków...

mój Mały budzi się w nocy co 2h... w piątek idziemy na szczepienie i wspomne o rozszerzeniu diety

A ja wczoraj zrobiłam eksperyment i zamiast kaszki dałam mleko. Chciałam zobaczyć czy to ma wpływ na jego sen. A gdzie tam tak samo po kszce i po mleku 23 i 2 normalnie jak w zegarku. No, ale cóż jak Króleiwcz w dzień na diecie jest i nawet nie chce słyszeć o większej ilości jedzenia. Dizsiaj o 8 zjadł tylko 50 ml. A w ogóle strach go w łóżeczku w nocy zostawić. Wstaję do niego a ten leży na brzuchu i świat ogląda o 23:cool:

Domi Maks tak miał, że w nocy jadł a w dzień nie. Ja go zaczęłam oszukiwać i dodawać coraz mniej miarek mleka a więcej wody. Na koniec to już miał jedną miarkę na 150ml wody ale to chyba po 6 miesiącu dopiero jak już nie można sobie zarzucić, że glodzisz dziecko;-)

KArolina czekam na te 6 miesięcy i biorę się za oszustwa. W dzień to on nie ma czasu na jedzenie przecież świat taki ciekawy i jakbym nie pilnowała jedzenia, to mógłby w dzień długo bez, a wnocy nuda to i jesć się chce;-)

A moja w dzień mało je, ale z nocy też tylko jedna pobudka. Chyba po świętach pomyślę o rozszerzeniu diety, Marta jesteś tam?:-) bo nie mogę nic zjeść bez jej sępiego wzroku na sobie, oczywiście jak jest na kolanach u M podczas jedzenia to ładuje ręce w talerz.

cała porcja (90ml) kaszki ryżowej o smaku bananowej zjedzona :-D jeszcze nie podałam piersi, więc może, może :tak: o 18 będzie dzisiaj kleik, zobaczymy, może moje cycki coś odsapną :-)

reklama
irisson, a tak można eliminować mleko przy cycu tak wcześnie? Bo mam dwie książki pierwszy rok... i żywienie dzieci do 2 roku życia od teściowej i tam napisane, że od 6 - ce dzieci cycowe czerpią składniki odżywcze tylko z mleka nawet jak mają już stałe pokarmy. Ewentualnie stałe pokarmy mogą być podawane w celach poznawczych przyuczania do lyżki itd, ale nie mogę zastępować mleka z piersi.

Do góry