reklama
Dziewczyny,mam pytanie.Jestem szczęśliwą posiadaczką thermomixa :-) i tam w przepisach dla maluszków (np na mus jabłkowy czy sok winogronowy) w składnikach oprócz wody i owoców jest wit. c (2 kropelki). Czy spotkałyście się kiedyś z tym? Ja nigdy tylko w tej książce z TM i teraz nie wiem czy dodawać czy nie? Raczej wit C nie zaszkodzi ale chyba w owocach są już witaminy...
Ewa, u nas woda też różnie w Tymka wchodzi. Raz chce, raz nie. Ale jak dostanie herbatkę koperkową Babydream to zawsze troszkę wypije. I ja też daję coś do popicia po obiadku. Soczków na razie nie mam zamiaru wprowadzać. Jeszcze mi słodkie napoje pewnie bokiem wyjdą jak będzie chciał tylko takie. Póki co soczki owocowe zastępuje głównie jabłuszko. A dzisiaj to nawet tak wyglądało jedzenie jabłka :
Jak się przyssał to puścić nie chciał. Jego bezzębne dolne dziąsło lepiej skrobie jabłuszko niż łyżeczka .
Dzisiaj dostał obiadek z Bobovity i wciągnął cały z uśmiechem na ustach, i to duży słoiczek. Poległam jako jego kucharka .
Jak się przyssał to puścić nie chciał. Jego bezzębne dolne dziąsło lepiej skrobie jabłuszko niż łyżeczka .
Dzisiaj dostał obiadek z Bobovity i wciągnął cały z uśmiechem na ustach, i to duży słoiczek. Poległam jako jego kucharka .
Ostatnia edycja:
O jak fajnie Jestem fanką Tymka
Ja się herbatek, szczególnie koperkowych, trochę boję, bo to jedyna rzecz, po której małego Franka bolał brzuch :/ No ale to był granulowany Hipp - 95% glukozy :/ Wolałabym, żeby Drobina wodę polubiła, bo to najwygodniejsze - mamy filtr z odwróconą osmozą i daję dzieciom do picia wodę prosto z niego, lepsza niż butelkowana ze sklepu A o soczkach czy herbatkach to trzeba pamiętać, żeby to to kupić, odpowiednio przechowywać. Za dużo zachodu
Ja się herbatek, szczególnie koperkowych, trochę boję, bo to jedyna rzecz, po której małego Franka bolał brzuch :/ No ale to był granulowany Hipp - 95% glukozy :/ Wolałabym, żeby Drobina wodę polubiła, bo to najwygodniejsze - mamy filtr z odwróconą osmozą i daję dzieciom do picia wodę prosto z niego, lepsza niż butelkowana ze sklepu A o soczkach czy herbatkach to trzeba pamiętać, żeby to to kupić, odpowiednio przechowywać. Za dużo zachodu
Filip wpiernicza zupkę Fifi vs. zupa dyniowa - YouTube
reklama
heh no całkiem fajnie sobie Filip radzi :-)
Nina zasnęła ojcu na kaszce, zjadła z 1/4 miseczki i padła strasznie nudny ten ojciec, kaszka przyjęta podobnie jak kleik, więc jak na razie zostaniemy przy mlecznych produktach, może nawet kiedyś uda się nam podać mleko z butelki
Nina zasnęła ojcu na kaszce, zjadła z 1/4 miseczki i padła strasznie nudny ten ojciec, kaszka przyjęta podobnie jak kleik, więc jak na razie zostaniemy przy mlecznych produktach, może nawet kiedyś uda się nam podać mleko z butelki