reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

reklama
Rossmanowski obiadek był pierwszym, którym Tymek wzgardził :-p. Ziemniaki z brokułami. Pierwszy raz widziałam wtedy u niego odruch wymiotny przy jedzeniu :-D. No nic. Zostawię w zamrażarce jeszcze te słoiczki, które narobiłam. Może to tylko kwestia tych drobinek, które czuć. Może za jakiś czas Tymek to przeskoczy. A na razie - z braku czasu (chrzciny, moje urodziny i koniec świata :-D, święta) pojedzie znowu na słoiczkach. A potem jeszcze raz się przyłożę do gotowania. Rozgotuję wszystko i może wtedy tych drobinek nie będzie w konsystencji :-p.
No, ale załamał mnie chłop.

ewa, spróbuj mojej kaszki, 1,5 szklanki mleka, pół szklanki kremówki 36 albo 30, szczypta soli, mała łyżeczka cukry, 3 łyżki kaszy manny wszytko doprawiam ziarenkami z polowy laski wanilii, albo łyżeczką pasty z wanilii którą kupuje na ale.dobre. W sezonie pysznie do tego smakują maliny, teraz daje własnej roboty konfiturę malinową albo brzoskwinie z puszki, które ostatnio mi znów posmakowały. Jak mam akurat to robię na mleku kokosowym.

Dzag no jasne, musi chłop dorosnąć :tak:

właśnie zaliczyliśmy dwa zdrowe pawie, nie wiem czy to mógł być ten kleik z rana, czy coś jej w gardle siedziało, siedzi zadowolona, więc sama nie wiem :confused:

Asia, dzięki za przepis! Zrobię Frankowi w przyszłym tygodniu, to może sama też spróbuję :) Ale coś czuję, że ciężko będzie - ja jestem beznadziejny przypadek ;)

Dzag, to może być kwestia grudek - ale jeszcze chwila i spokojnie je Tymek ogarnie ;)
Albo masz dziecko, które ciężko przestawić ze słoiczków na domowe. Z Frankiem też mi parę dni zeszło. Pomogło właśnie mieszanie swoich rzeczy ze odrobiną słoiczkowych. No i w końcu załapał :)

Ja uczę Anielę pić z kubka 360. Nawet załapała technikę, ale chyba jej woda nie smakuje :/ Ale nie chcę jej dawać soczków, a herbatek dzieciowych to już w ogóle nie lubię. Strasznie słodkolubne to małe stworzenie...:/

Ale jaką ziołową? Jakąś konkretną?
Na razie się jeszcze z wodą trochę pomęczę, może załapie ;) W razie czego będę kombinować.

reklama
ewa, a po co jej w ogóle podajesz wodę? pytam bo nasza nadal cycowa tyko i nie wiem czy mam jej jeszcze coś podawać?

Ostatnia edycja:
Do góry