Jest ok 60 ml wsunięte Chyba już Drobina zaczaiła, co to takiego to dziwne urządzenie, które mama jej do buzi wpycha ;P Koło niedzieli dam jej 90 ml i w zasadzie będzie to można uznać za pełny posiłek. Wtedy przesunę go na kolację i zacznę się męczyć z warzywami
reklama
gosha_88
Fanka BB :)
tak ja podaje gluten właśnie w obiadku. Rboię tak, że jak ugotuje mi się zupa to ją mikksuję, dzielę na 3porcje, 2 chowam do lodówki a tą jedną wrzucam jeszcze raz na gaz i gotuję przez 5min z pół łyżeczki suchej manny i łyżeczką masła.
Ja zamierzam jeszcze w tym miesiącu wprowadzić buraczka, cukinię, szpinak a z owoców banana i może ze słoiczka coś bo teraz sezonowego nic nie ma do kupienia dobrego. W pzyszłym miesiącu dorzucę mięsko, na początek pójdzie królik, potem może cielęcina,indyk na zmianę. No i tak dociągniemy jeszcze ze 3 miesiące plus kaszka na kolacje, tylko się zastanaiwam właśnie czy owoców nie dorzucać do kaszki wieczornej... bo ja kupuję bezmleczne no i póki co bezglutenowe i na swoim mleku robię, a to takie bez smaku trochę- chociaż wczoraj młody tak wcianł że myślalam że mi łyżeczkę zje
Ja zamierzam jeszcze w tym miesiącu wprowadzić buraczka, cukinię, szpinak a z owoców banana i może ze słoiczka coś bo teraz sezonowego nic nie ma do kupienia dobrego. W pzyszłym miesiącu dorzucę mięsko, na początek pójdzie królik, potem może cielęcina,indyk na zmianę. No i tak dociągniemy jeszcze ze 3 miesiące plus kaszka na kolacje, tylko się zastanaiwam właśnie czy owoców nie dorzucać do kaszki wieczornej... bo ja kupuję bezmleczne no i póki co bezglutenowe i na swoim mleku robię, a to takie bez smaku trochę- chociaż wczoraj młody tak wcianł że myślalam że mi łyżeczkę zje
u nas też o 12 kleiki zjedzony, zjadła pół łychą, a pół wlałam w nią kubeczkiem doidy, bo nie chciało mi się wiosłować, a ciekawa byłam czy zajarzy, ah ja robię bardzo rzadkie coś tam wypiła, coś tam zjadła, podejrzewam,że na 70ml które jej dałam, muszę odjąć z 30ml na śliniaczek, w każdym razie zadowolona była, bez odruchów wymiotnych na szczęście ja chyba tę mannę dodam do warzyw, ale to zobaczę jak tymi będzie pluć, bo dziewczyna ma rozmach solidny :-)
Irisson Ewa Wasze dziecki tylko sa na piersi ? Moglybyscie napisac mniej wiecej jakie macie posilki w ciagu dnia ? Kiedy cyc a kiedy coś innego ? Bo ja narazie w ciemnej d ...jestem a chetnie bym sie czyms zasugerowala. A widze ze świetnie Wam idzie .
reklama
Lewek, świetnie to by szło, jakby dziecko chciało współpracować ;P Ja miałam świetny plan, ale wziął w łeb na samym początku ;P
Teraz mamy takie posiłki mleczne (tak pi razy oko):
8 - [spanie] - 10 - 12 - [spanie] - 14 - 16 - [spanie] - 19
Te posiłki przed spaniem to są maciupkie, takie o, żeby się wyciszyć, często z nich Aniela rezygnuje i idzie spać od razu.
O 10 podaję kleik/kaszkę i w zasadzie dziś już nie dobijałam od razu mlekiem, ale o 12 dopiero.
Koło poniedziałku przesunę kaszkę na wieczór - będzie ok. 100 ml kaszki, mycie, a potem ewentualnie pierś do snu.
Wtedy na południe wskoczy obiadek. Tylko nie wiem jeszcze na którą godzinę - bo wolę, żeby był tuż po spaniu, a nie po zabawie (jest wtedy zbyt zmęczona).
Docelowo chciałabym, żeby było tak:
7/8 - kaszka na śniadanie
10 - mleko na drugie śniadanie
12/13 - obiad
15/16 - podwieczorek
19 - kaszka na kolację
Ale do tego jeszcze długa droga
Mam nadzieję, że nie namieszałam za bardzo ;P
Teraz mamy takie posiłki mleczne (tak pi razy oko):
8 - [spanie] - 10 - 12 - [spanie] - 14 - 16 - [spanie] - 19
Te posiłki przed spaniem to są maciupkie, takie o, żeby się wyciszyć, często z nich Aniela rezygnuje i idzie spać od razu.
O 10 podaję kleik/kaszkę i w zasadzie dziś już nie dobijałam od razu mlekiem, ale o 12 dopiero.
Koło poniedziałku przesunę kaszkę na wieczór - będzie ok. 100 ml kaszki, mycie, a potem ewentualnie pierś do snu.
Wtedy na południe wskoczy obiadek. Tylko nie wiem jeszcze na którą godzinę - bo wolę, żeby był tuż po spaniu, a nie po zabawie (jest wtedy zbyt zmęczona).
Docelowo chciałabym, żeby było tak:
7/8 - kaszka na śniadanie
10 - mleko na drugie śniadanie
12/13 - obiad
15/16 - podwieczorek
19 - kaszka na kolację
Ale do tego jeszcze długa droga
Mam nadzieję, że nie namieszałam za bardzo ;P