reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Fifol miał okres, że jadł tylko o 2, teraz mu się pomerdało i je o 12 i 4. Też jak bym mu nie dała to by mnie wyśmiał...

reklama
Franek spał od 6 tygodnia życia od 19 do 7 z 15-minutową (dosłownie!) przerwą ok. 3 w nocy.
Drobina je o 23, o 1 i o 4...:/ A też już miała tak, że jadła raz. Im starsza, tym głodniejsza :/

my też tylko na cycu, nawet w żadne gluteny się nie bawię narazie ;-) Młody je 5-6 razy dziennie, w nocy śpi 11-12 godzin to co się będę przejmować :-) wagę urodzeniową już potroił :szok: za jakiś miesiąc zacznę coś wprowadzać bo za 2 miesiące wracam do pracy

K8 Ola wstawała jak Twój Filip a teraz zaczyna się przestawiać najpierw jadła o 2 pierwszy raz, potem tak jak Twój o 24 i o 4 a teraz o 22.30 i o 4.30 i ja to przyjmuję za dobrą monetę. Bo z 4.30 zrobi się 6 i noc przespana

Ewa super plan :) fajnie masz ze Anielka ma mniej wiecej obczajone godziny i sie ich trzyma, moja malutka niestety jest wyznawcą chaosu jak mamusia i pomimo codziennych kąpieli o tej samej porze to raz zasypia o 20 a raz o 22... A innym razem o 19 bez kapieli ! Drzemki w ciągu dnia tez tylko do przewidzenia z grubym marginesem błędu. Trudny przypadek mi się trafił :-/

No przy karmieniu piersia odstawienie karmien nocnych i nauczenie bobasa ze w nocy nie ma cycusia to musi byc mega wyczyn no chyba ze ktoras ma zdolnosc puszczania wody z Cyca chociaz w moim przypadku i to by nie pomoglo... Dzis juz sie Moja krzywila na bebiko co jej wczoraj smakowalo i tylko mlaskała patrząc na moja klatkę piersiową :> także ja sie Już boję jak to będzie z przejsciem na mm

marcia ja jeszcze nie rozszerzam, czekam az toli stuknie 4 miesiace, czyli do 1 stycznia.
niesmialo rusze z warzywkami i doloze kleiki/kaszki, tak zeby do konca stycznia opanowac schemat mleko na dziendobry, warzywko i mleko na obiad, kleik/kaszka i mleko na kolacje.
od lutego gluten i mięsko, jak sie uda.

reklama
ok kleik wsunięty, zrobiłam dzisiaj 90ml na 2 łychy kleiku, no gęste mocno, Młoda zdziwiona, zjadła połowę, potem zamknęła buzie i ani drgnęła :-p coś czuję, że słodkie ładniej by jadła, jutro jedziemy na większe zakupy, to kupie jabłuszko, marchewkę i zobaczymy :tak: ale i tak jestem zadowolona :-)

Do góry