reklama
Weronka, u nas kilka tygodni temu było to samo. Coś ze 2 tygodnie to trwało. Łączę to z zębami, bo wtedy akurat czwórki dolne szły. A potem się okazało, że górna też, przynajmniej jedna. Już mu teraz do paszczy nie zaglądam . Musicie to przetrwać. Trudno.
K8, możesz spróbować z wodą. To znaczy ja bym spróbowała. Ale jeśli kilka razy nie dałoby rezultatu to jednak zostałabym przy mleku. Owszem, porady poradami, co jest dobre, a co nie do końca, ale jednak organizm dziecka też jakieś potrzeby nieschematowe ma prawo mieć.
A u nas może nie rozszerzanie diety, ale mała zmiana. Przeskoczyliśmy z Bebilonu na Bebiko . Tak po prostu, z butli na butlę. Nic się nie działo, żadnych rewelacji, nie licząc mojego portfela . Teraz ma już tak bogatą i urozmaiconą dietę, że nawet jeśli Bebiko ma mniej substancji odżywczych czy mineralnych czy jeszcze innych (no bo z jakiegoś powodu jest tańsze i to nie tylko z powodu gorszego opakowania), to i tak w żaden sposób nie wpłynie to na organizm.
K8, możesz spróbować z wodą. To znaczy ja bym spróbowała. Ale jeśli kilka razy nie dałoby rezultatu to jednak zostałabym przy mleku. Owszem, porady poradami, co jest dobre, a co nie do końca, ale jednak organizm dziecka też jakieś potrzeby nieschematowe ma prawo mieć.
A u nas może nie rozszerzanie diety, ale mała zmiana. Przeskoczyliśmy z Bebilonu na Bebiko . Tak po prostu, z butli na butlę. Nic się nie działo, żadnych rewelacji, nie licząc mojego portfela . Teraz ma już tak bogatą i urozmaiconą dietę, że nawet jeśli Bebiko ma mniej substancji odżywczych czy mineralnych czy jeszcze innych (no bo z jakiegoś powodu jest tańsze i to nie tylko z powodu gorszego opakowania), to i tak w żaden sposób nie wpłynie to na organizm.
Ostatnia edycja:
Próbowałam i głodny gad... Może tak rośnie teraz i potrzebuje, bo nie codziennie tak jest.
Nie wiem czy widziałyście, ale w Lidlu do stałej oferty weszło mlekobez laktozy, kupiłam dzisiaj i zrobiłam młodemu budyń bezglutenowy, ale zajadał!
Nie wiem czy widziałyście, ale w Lidlu do stałej oferty weszło mlekobez laktozy, kupiłam dzisiaj i zrobiłam młodemu budyń bezglutenowy, ale zajadał!
Agnes92
Fanka BB :)
K8 to może tak ma i już, skoro próbowałaś z piciem i budzi się głodny to najwyraźniej tego potrzebuje,kiedyś mu przejdzie napewno ;-)
Ja też żałuje ,że nie nauczyłam małego pić wody,zawsze to zdrowiej. Chociaż zawsze pije kompoty albo domowe soki,ostatnio z aroni lub malin mu zasmakował
Ja też żałuje ,że nie nauczyłam małego pić wody,zawsze to zdrowiej. Chociaż zawsze pije kompoty albo domowe soki,ostatnio z aroni lub malin mu zasmakował
K8 spróbuj w dzień spać tyle ile Titek śpi, to też byś nie była zmęczona
Dzag ja zauważyłam np w tesco jest bebiko za 22,99zł i jest go 600g, a w biedrze za 19,99zł i 500g, tacy sprytni
ja tam nie wiem, ale u nas chyba geny, bo drugie dziecko nam przesypia całe noce po 12h, no czasami zaszaleje 11
Dzag ja zauważyłam np w tesco jest bebiko za 22,99zł i jest go 600g, a w biedrze za 19,99zł i 500g, tacy sprytni
ja tam nie wiem, ale u nas chyba geny, bo drugie dziecko nam przesypia całe noce po 12h, no czasami zaszaleje 11
Hmmm, Irisson, spryciarze. Czyli w Tesco 1 kg wychodzi po 38,32zł, a w Biedronce 39,98zł. Niby nie dużo, ale patrząc na marki sklepów powinno być na odwrót .
K8, raczej chodziło nie o dobrą radę Irisson, tylko o wytłumaczenie jego sił witalnych .
K8, raczej chodziło nie o dobrą radę Irisson, tylko o wytłumaczenie jego sił witalnych .
dzag ja też ostatnio przeszłam z hippa na mleko babydream. Podobno skład ok a dzieci już większe i tak jak mówisz dużo innych składników pozyskują ze stałych pokarmów. Czasem kupię jeszcze hippa i mieszam w puszce z rosmanowskim. A cena...ostatnio promocja ...12,99 za 500g. A teraz można szaleć z mlekiem i zmieniać w zależności od smaku dziecka, już nie ma takich wrażliwych brzuszków Tym bardziej że moja juniorka je maliny, pomidory, winogron kilogramami a wszystko swoje. Ona chleba nie lubi i nie wiem jak ją mam nauczyć jeść kanapki ale do owoców aż się trzęsie.
reklama