reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

reklama
Weronka, u nas kilka tygodni temu było to samo. Coś ze 2 tygodnie to trwało. Łączę to z zębami, bo wtedy akurat czwórki dolne szły. A potem się okazało, że górna też, przynajmniej jedna. Już mu teraz do paszczy nie zaglądam ;). Musicie to przetrwać. Trudno.
K8, możesz spróbować z wodą. To znaczy ja bym spróbowała. Ale jeśli kilka razy nie dałoby rezultatu to jednak zostałabym przy mleku. Owszem, porady poradami, co jest dobre, a co nie do końca, ale jednak organizm dziecka też jakieś potrzeby nieschematowe ma prawo mieć.

A u nas może nie rozszerzanie diety, ale mała zmiana. Przeskoczyliśmy z Bebilonu na Bebiko :). Tak po prostu, z butli na butlę. Nic się nie działo, żadnych rewelacji, nie licząc mojego portfela :D. Teraz ma już tak bogatą i urozmaiconą dietę, że nawet jeśli Bebiko ma mniej substancji odżywczych czy mineralnych czy jeszcze innych (no bo z jakiegoś powodu jest tańsze i to nie tylko z powodu gorszego opakowania), to i tak w żaden sposób nie wpłynie to na organizm.

Ostatnia edycja:
Próbowałam i głodny gad... Może tak rośnie teraz i potrzebuje, bo nie codziennie tak jest.
Nie wiem czy widziałyście, ale w Lidlu do stałej oferty weszło mlekobez laktozy, kupiłam dzisiaj i zrobiłam młodemu budyń bezglutenowy, ale zajadał!

K8 to może tak ma i już, skoro próbowałaś z piciem i budzi się głodny to najwyraźniej tego potrzebuje,kiedyś mu przejdzie napewno ;-)

Ja też żałuje ,że nie nauczyłam małego pić wody,zawsze to zdrowiej. Chociaż zawsze pije kompoty albo domowe soki,ostatnio z aroni lub malin mu zasmakował

K8 spróbuj w dzień spać tyle ile Titek śpi, to też byś nie była zmęczona :sorry2:

Dzag ja zauważyłam np w tesco jest bebiko za 22,99zł i jest go 600g, a w biedrze za 19,99zł i 500g, tacy sprytni :-p

ja tam nie wiem, ale u nas chyba geny, bo drugie dziecko nam przesypia całe noce po 12h, no czasami zaszaleje 11 :-p

Hmmm, Irisson, spryciarze. Czyli w Tesco 1 kg wychodzi po 38,32zł, a w Biedronce 39,98zł. Niby nie dużo, ale patrząc na marki sklepów powinno być na odwrót :).
K8, raczej chodziło nie o dobrą radę Irisson, tylko o wytłumaczenie jego sił witalnych :).

dzag ja też ostatnio przeszłam z hippa na mleko babydream. Podobno skład ok a dzieci już większe i tak jak mówisz dużo innych składników pozyskują ze stałych pokarmów. Czasem kupię jeszcze hippa i mieszam w puszce z rosmanowskim. A cena...ostatnio promocja ...12,99 za 500g. A teraz można szaleć z mlekiem i zmieniać w zależności od smaku dziecka, już nie ma takich wrażliwych brzuszków:) Tym bardziej że moja juniorka je maliny, pomidory, winogron kilogramami a wszystko swoje. Ona chleba nie lubi i nie wiem jak ją mam nauczyć jeść kanapki ale do owoców aż się trzęsie.

reklama
Aasi lepiej że nie lubi chleba, bo to tuczy :-p ja wole bebiko do babydreama, klika razy mi się nie rozmieszał i musiałam nowe robić, jakoś mnie to skutecznie zniecheciło

Do góry