reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Jak wasze dzieci zjadają po 220-250 g obiadu?? Co im dajecie? maże jakieś przepisy? fajne pomysły macie na to co wasze dzieciaki tak chętnie jedzą?? Jak u mie się zdaży raz na kiedyś 170g:eek:

reklama
karolina,:-)

Asi, no ja nie daje nic nadzwyczajnego, tak jak pisałam od paru dni uwielbia szparagi z łososiem
(tani dobry łosoś jest w kauflandzie, a szparagi to teraz sezon), ale poprzednio uwielbiała batat z cukinią, marchewką, no i do tego mięsa indyk, wołowina, cielęcina, masło i teraz jak ma apetyt to codziennie daje pół żółtka. Jak daje batat to nie daje kaszy, a tak to lubi jaglaną, kuskus, ryż, pęczak. Pomidorowa to z papryką koniecznie u nas, a dynia z kukurydzą, no moja jak ma apetyt to wszytko zje:), nie lubi buraka.

Asia łososia jej dajesz w całości czy robisz zupę rybną :confused:
Bo u nas łosoś zblendowany i ugotowany z warzywami nie przechodzi ale tak luzem w lepszych czasach może wejdzie.

Ja tak myślę że wczoraj zaszalałam była zupa z marchewki, pomidorów, papryki, cebuli i oliwek i może to za dużo na mały brzuszek :baffled: zjadła teraz z 70ml i śpi a marudna dziś była że :szok:

karolina, paruje i rozgniatam w dłoniach bo już raz w filecie z dorsza miałam ość więc nie ryzykuje, no a potem mieszam z resztą.

U nas na obiad schodzi jakieś 200ml. Może i zjadłby więcej, ale mama porcjuje na ok. 200ml :D. Aasi, u nas na tą chwilę hiciorem jest pomidorowa z makaronem i cielęcinką (na soku pomidorowym z biedronki :) ), warzywa z łososiem i mega porcją natki pietruszki (tylko że ja łososia blenduję) oraz mus z białych warzyw (kalafior, ziemniak, seler, pietruszka) z polędwiczką wieprzową, marchewką w kosteczkę i mega porcją koperku. Takie proste, wręcz prostackie potrawy, ale smakują :).

karolina, na razie zielone robiłam, robię przepis z książeczki aventa, blenduje:) Białe czy zielone każde mogą był łykowate, trzeba dobre kupić.

Asia to jeszcze ja poproszę o poradęczy ta papryka w zupie to pieczona? czy zwykła gotowana? a jak ze skórą? dajesz ogórka świeżego czy tylko kiszonego? A te halucyny to gdzie kupujesz:nerd:??

reklama
Do góry