reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

karola, u mnie 150 mleka, kaszki orkiszowa na 150 mleka, 200 g musu, 220 obiadku, 150 deserku, nie nadążam z szykowaniem...

dzag, no zgadzam się czyli sól też jak różnorodna;-) bo potem pójdzie gdzieś i nie posolone nie będzie smakować, żeby nie było ja jeszcze raz nie posłodziłam i nie posoliłam niczego:tak: za to daje świeżą bazylię, koperek, przyprawy. Po za tym ja dałam pare razu swój budyń czy kisiel ale nie jest to dla mnie podstawowy deser, raz zna jakiś czas i jest różnorodnie. Poza tym moja Ula ma bardzo urozmaicony jadłospis, za wyjątkiem nabiału którego nie toleruje jej organizm na razie:tak:
Z naszych rzeczy najbardziej lubi precle, szyneczki, kabanosa, wafle do lodów, ogórek to jej ulubione warzywo.
Ja robie mus z ziarenkami laski wanilii bo podkreśla smak rabarbaru, dziś dodałam domowego musu z dyni co mam zawekowany z jesieni, poza tym moja lubi kwaśne. Możesz dac mus ze słodkich jabłek albo banana.

Ostatnia edycja:
reklama
Asia to nie jest śmieszne :baffled: może w końcu zęby jej idą :confused:

Ja wylałam 3 butelki mleka o 5 próbowałam dać o 9 i teraz przed spaniem o 13. na widok łyżeczki spieprzyła do przedpokoju

Twarda sztuka ale to jest jak w kalejdoskopie u mnie tydzień temu też nic nie chciała jeść przez parę dni. Ważne, że pije.

Karolina to Ci modelka, może woda ją tak zapełnia?

u mnie Nina od 7 zjada 400ml mleka, banana z jogurtem ok 150ml, obiadek 220ml, a jak jadałam ogórkową, to mi wisiała na nodze, żeby jej dać :szok: od niedzieli tyle zżera..

edit: 0 15 dożarła 150ml, godzinę po obiadku..

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, Kacper nie chce prawie nic pic, moze tylko kilka lyzeczek wody po kazdym posilku stalym :-( Znow sie na butle obrazil :-( Boje sie ze sie odwodni.

Iriss 400ml mleka???:eek::eek: na raz??? To ma spust dziewczyna;)
Karolina kurcze, dobrze, ze chociaz pije. A jak spi, taka np drzemke bez jedzenia?

U nas tez troche gorszy apetyt, ale ja juz nic nie obstawiam. Bo zeby obstawialam od 2 miesiecy i zaden nowy sie nie pojawil:confused:

A u nas znowu bunt na łyżeczkę, wciągnie wszystko ale przez flachę, ilości mniejsze niż zazwyczaj ale coś w brzuch jest, nie ma to jak ząbkowanie ehhh
Karolina starsza gwiazda miała podobne podejście do jedzenia, oj anielska cierpliwość jest potrzebna ale podobno dzieci się nie zagłodzą ja się tego trzymam ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
LeRemi spała 1,5h jak wstała to zjadła łaskawie swój pierwszy posiłek czyli 150ml mleka. Chciałam godzinę później podać jej owoce to po dwoch lyżeczkach odmówiła i własnie wyrzuciła chrupka. Odpuszczam do wwieczora

Do góry