Aia, przy pierwszej próbie były inne objawy. Moja siostra też zaczynała tak delikatnie, biegunki i spadek masy ciała zaczęły się po bardzo długim czasie, kiedy te kosmki na jelitach zaczęły zanikać, nie chcę doprowadzić do takiego stanu, więc za wczasu wole wyeliminować gluten z diety. Zrobię jeszcze jedno podejście jak skończy rok, zobaczymy co wtedy będzie, na razie odpuszczam.
reklama
Agnes92
Fanka BB :)
Irisson o fajny przepis, nie wiedziałam ,że mm można gotować i dlatego zastanawiałam się nad krowim, dzięki mamy na dziś podwieczorek ha
LeRemi w sumie to masz racje i też tak myślałam,że do roku będzie mały na mm,ale przecież jak przyjdzie ten moment to chyba nie za dobre byłoby takie nagłe przejście z mm na krowie,dlatego moż nie byłoby złym pomysłem dać mu od czasu do czasu budyń na krowim czy manne
Dzag mój też kisiel wcinał kisiel aż się uszy trzęsły jedynie miałam trochę wyrzuty ,żę pierwszy kisiel nie domowy a gotowiec. Ale znalazłam fajny kisiel ,,Fisiel'' marchewkowo-brzoskwiniowy bodajże
LeRemi w sumie to masz racje i też tak myślałam,że do roku będzie mały na mm,ale przecież jak przyjdzie ten moment to chyba nie za dobre byłoby takie nagłe przejście z mm na krowie,dlatego moż nie byłoby złym pomysłem dać mu od czasu do czasu budyń na krowim czy manne
Dzag mój też kisiel wcinał kisiel aż się uszy trzęsły jedynie miałam trochę wyrzuty ,żę pierwszy kisiel nie domowy a gotowiec. Ale znalazłam fajny kisiel ,,Fisiel'' marchewkowo-brzoskwiniowy bodajże
k8libby sprawdzaj, sprawdzaj, bo naprawdę celiaklia jest najgorszą z opcji, a wcale nie taką konieczną...
O, gosha dzięki za info. Ja znalazłam ostatnio fajny jogurt naturalny Piątnicy. W składzie tylko mleko pasteryzowane i kultury bakterii, więc lepiej nawet niż Łukta. Jest jednak mało gęsty i dość kwaśny. Mania go zjada, ale bez szału, Zott jej bardziej podchodził, ale tam i mleko w proszku i białka mleka osobno. Spróbuję z tą Bakomą.
O, gosha dzięki za info. Ja znalazłam ostatnio fajny jogurt naturalny Piątnicy. W składzie tylko mleko pasteryzowane i kultury bakterii, więc lepiej nawet niż Łukta. Jest jednak mało gęsty i dość kwaśny. Mania go zjada, ale bez szału, Zott jej bardziej podchodził, ale tam i mleko w proszku i białka mleka osobno. Spróbuję z tą Bakomą.
Agnes92
Dzag wiem wiem, dlatego mówie,że miałam trochę wyrzutów sumienia ,że to gotowiec był będe mu sama robić i budyń i kisiel,bo ggotowce może i niezłe w smaku,ale zdrowe to to nie jest niestety
Młoda dostała dzisiaj jajecznice na parze z masełkiem, nabiał też już wprowadzony od tygodnia, biszkoptami się zażera, w nocy nam się zaczęła budzić raz, to mąż ją herbatką oszukuje :-) nie wiem co nam jeszcze zostało z rozszerzenia, chyba tylko jabłko do łapy
Aasi moja Laura miesiąc wcześniej zaczęła dostawać jajecznicę, z Niną się zagapiliśmy, krowiego nie wprowadzam jeszcze, po roku, manną robię na mm, ryż, kaszę dostaje do obiadków jogurty, biały ser dostaje właśnie wróciliśmy z wycieczki nad jeziorem, to Nina z Laurą na spółkę gofra jadły, Młoda dosłownie wisiała na Laurze
reklama
Agnes92
Irisson dzięki za przepis na budyń, wczoraj przetestowany i maluch zadowolony