reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Aia, przy pierwszej próbie były inne objawy. Moja siostra też zaczynała tak delikatnie, biegunki i spadek masy ciała zaczęły się po bardzo długim czasie, kiedy te kosmki na jelitach zaczęły zanikać, nie chcę doprowadzić do takiego stanu, więc za wczasu wole wyeliminować gluten z diety. Zrobię jeszcze jedno podejście jak skończy rok, zobaczymy co wtedy będzie, na razie odpuszczam.

reklama
Irisson o fajny przepis, nie wiedziałam ,że mm można gotować i dlatego zastanawiałam się nad krowim, dzięki:) mamy na dziś podwieczorek ha
LeRemi w sumie to masz racje i też tak myślałam,że do roku będzie mały na mm,ale przecież jak przyjdzie ten moment to chyba nie za dobre byłoby takie nagłe przejście z mm na krowie,dlatego moż nie byłoby złym pomysłem dać mu od czasu do czasu budyń na krowim czy manne
Dzag mój też kisiel wcinał kisiel aż się uszy trzęsły;) jedynie miałam trochę wyrzuty ,żę pierwszy kisiel nie domowy a gotowiec. Ale znalazłam fajny kisiel ,,Fisiel'' marchewkowo-brzoskwiniowy bodajże

polecam jogurt Bakomy "gęsty", faktycznie łyżka w nim stoi i jest pyszny, Tymon opędzlował cały i sie oblizywał, a skład fajny bo tylko mleko i mleko w proszku :)

k8libby sprawdzaj, sprawdzaj, bo naprawdę celiaklia jest najgorszą z opcji, a wcale nie taką konieczną...

O, gosha dzięki za info. Ja znalazłam ostatnio fajny jogurt naturalny Piątnicy. W składzie tylko mleko pasteryzowane i kultury bakterii, więc lepiej nawet niż Łukta. Jest jednak mało gęsty i dość kwaśny. Mania go zjada, ale bez szału, Zott jej bardziej podchodził, ale tam i mleko w proszku i białka mleka osobno. Spróbuję z tą Bakomą.

Dzag wiem wiem, dlatego mówie,że miałam trochę wyrzutów sumienia ,że to gotowiec był;) będe mu sama robić i budyń i kisiel,bo ggotowce może i niezłe w smaku,ale zdrowe to to nie jest niestety

Młoda dostała dzisiaj jajecznice na parze z masełkiem, nabiał też już wprowadzony od tygodnia, biszkoptami się zażera, w nocy nam się zaczęła budzić raz, to mąż ją herbatką oszukuje :-) nie wiem co nam jeszcze zostało z rozszerzenia, chyba tylko jabłko do łapy :-p

Aasi moja Laura miesiąc wcześniej zaczęła dostawać jajecznicę, z Niną się zagapiliśmy, krowiego nie wprowadzam jeszcze, po roku, manną robię na mm, ryż, kaszę dostaje do obiadków :-p jogurty, biały ser dostaje :tak: właśnie wróciliśmy z wycieczki nad jeziorem, to Nina z Laurą na spółkę gofra jadły, Młoda dosłownie wisiała na Laurze :-D

reklama
Do góry