reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

asia, u nas zaczerwienienie drobne, taka plamka przy ustach. nie znika cały czas, ale wczoraj się zorientowałam że smoczek może opóźniać gojenie. były też dwie kropki na brodzie, ale te sukcesywnie znikają, choć broda uśliniona cały czas. no i pod wieczór wypiekasy na polikach, ale to chyba ze zmęczenia. czasem też plamki na klatce piersiowej, ale rano nie ma już nic.
a czy Wasze pociechy mają może plamy czerwone z tyłu głowy? moja nie ma tam włosów, i ma kilka takich plam, jakby sobie guzy nabiła, ale to już od dawna. wczoraj nawet pojawiły się na takiej plamie dwie czerwone kropeczki i poleciała krew. nie wiem czy to poobcierania, czy odleżyny jakieś, czy co :-(

reklama
Weronkazzz moja starsza i małolat mają takie. Laura od urodzenia miała z tyłu na głowie, na skrzydełkach noska i pod noskiem a młody ma tylko z tyłu głowy to naczyniaki, wiele dzieciaczków ma takie, zazwyczaj do pierwszego roku życia to znika, starszej zostało tylko we włosach po reszcie nie ma śladu.
aaaa i pod wpływem emocji, ruchu itp to było bardziej widać jak np szalała to nosek cały był czerwony.

Z tymi plamami i krostkami dookola ust, na brodzie, policzkach i czasem na dekolcie to my juz dlugo mamy. U nas rano czysto a nasila sie w ciagu dnia, juz zauwazylam ze niezaleznie od tego co zje. To nie uczulenie, to od slinienia, gryzienia,pchania wszystkiego do paszczy i maziania ta slina po calej buzi. U nas niezawsze tak jest,wiecej tego jak sie nasila slinienie na zeby. Pytalam tez lekarza, przy zebach moze byc wysypka (zaczerwienienie czy krostki) dookola ust i na policzkach. U nas sie zgadza.

Ostatnia edycja:
uff, dzięki malinka, to musi być to właśnie!

babeczki drogie, co ładujecie do gryzaka z siatką? owoce, warzywa - sparowane? czy kawałek jabłka czy gruszki surowej mogę dać? albo banana? bo dałam kilka kawałków z parowara i tolka to właśnie skrzętnie wysysa, niezła paciaja się zrobiła tam ;) to może na te idące zęby coś twardszego? tylko czy jej brzuszek jest gotów na surowiznę?

zdjęcie(6).jpg

ale radość jest! ;)

Załączniki

• zdjęcie(6).jpg
    zdjęcie(6).jpg
    33,3 KB · Wyświetleń: 54
Ostatnia edycja:
weronka, ja daję uparowane warzywa, surowego banana, jabłko, gruszkę ale miękką i tak wszytko dookoła brudne. Moja Ula ma dokładnie takie rumieńce jak Tola to jest ta Wasza alergia? dziś pierwszy raz polędwica wołowa, zobaczymy jak jej podejdzie.

ja daję wszystko bez pomyślunku :)) surowe jabłka i banany (bo to jedyne owoce w tej durnej porze roku u nas) ziemniaka, marchewkę i buraka na surowo i ugotowane (ale ugotowanego buraka nie polecam wszystko brudzi)

asia rumieńce są ale pod tym buzia gładka. rumieńce z ząbkowania, emocji, zmęczenia, ciepła może. za to brodę jej czymś obsypało i wokół ust, chociaż już schodzi. podejrzewam rumianek z dentinoxu. no i ślinienie się nieustanne ;)
na wszelki wypadek przystopowałam z rozszerzaniem, tylko odrobinę manny dodaję teraz do zupek warzywnych. mięso jej i tak za bardzo nie kręciło ;) poczekam aż z glutenem się rozprawimy. a jak długo tę ekspozycję przeprowadzałyście?

reklama
Ja od 3 dni daje kaszkę bezmleczna na wodzie i liszaj z policzka zaczyna schodzić... magia normalnie.
Dzisiaj w ruch poszła papryka, zobaczymy czy obiadek bedzie smakował. Mango z ryżem i mlekiem kokosowym wpierniczone z zachwytem :)

Do góry