reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

reklama
Ja się już od jakiegoś czasu zbieram, żeby wszystko spisać i fotki porobić ale jakoś zebrać się nie mogę...

K8 to Filip już w ogóle mleka nie dostaje, oprócz tego koksowego?

u mnie Młoda zdecydowanie mięsno żerna, wczoraj był bez mięsa to jadła bo musiała, dzisiaj do tego samego dodałam kurczaka i apetyt się znalazł ;-)

Niby chciałam czekać do sezonu z papryką żeby była nasza ale dziś w eko sklepie była taka piękna papryka więc zrobiłam jej z pasatą pomidorową i wołowiną to zdecydowanie jej smaki tak jak moje;-)

k8, ja nie daje na razie tych mlek alternatywnych dopóki nie skończy roku na razie to ledwo wyrabiamy z normą mm i cyca.

Nie dostaje mleka wcale, dostaje migdałowe i kokosowe.
Obiadek zjedzony z apetytem, papryka też z eko, bardzo smaczna była :)

A co ma potwierdzoną skazę czy co, że nie je mm?, a pepti? Jak dostarczasz mu te wszystkie składniki co są w mm czy w cycowym? Bo mleko kokosowe jak wiadomo nie jest prawdziwym mlekiem i jest cenny składnikiem potasu, magnezu i fosforu i witaminy B ale na tym się kończy jego skład migdałowe mega zdrowe ale widzę, żę nawet weganie nie zastępuję tymi mlekami mm do czasu ukończenia przez dzciecko roku.

Ostatnia edycja:
Nie ma potwierdzonej skazy, robię eksperyment. Mm pediatra kazała odstawić ze względu na ta alergie na gluten, kaszki podawałam mleczne. Odstawienie przyniosło efekt, bo liszaja nie ma. Mleko migdałowe pokrywa całe zapotrzebowanie witaminowe. Jest to pierwsze mleko jakie można podać zastępczo od pierwszego dnia urodzenia :)

reklama
Do góry