reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Asia no wlasnie ja tez jednak stwierdzilam ze mu nie dam. Zrobilam ziemniaka z groszkiem i kawalkiem pietruszki i selera, dodalam ziola i wkruszylam jajko. Dostanie jak sie obudzi bo wlasnie usypia mi przy cycu.
Eh zapomnialam ze zaraz bede robila dla nas sos pomidorowy do obiadu i mam pomidory w puszce, moglam mu z tymi pomidorami cos zrobic bo jeszcze nie dostawal. No trudno, nastepnym razem.

reklama
Kurde u nas z tym akurat dobrze, zęby idą całego teraz górne 3, katar ma a dziś obiad dwudaniowy wszamała, razem z 250g.
Na pierwsze pomidorowa z ryżem, a na drugie dorsza, słodki ziemniak i marchewka z groszkiem.

Ostatnia edycja:
Asia na pewno 3? one późno rosną, po 1,2 rosną 4, Laurze to 3 wyrosły w 18miesiącu, jak nie miała problemów z wcześniejszymi, to przy nich gorączka, pawie co chwila, 3 dni masakry

Karolina może też u was trzydniówka?

A u nas zaczyna sie marudzenie przed skokiem:( (karolina wczesnie chyba co nie?) I standardowe ulewanie, ale tylko po mleku z butli wiec robimy kaszki. Ale wogole byle jak je, rano to juz prawie wcale. A ja jej taki pycha obiad zrobilam, eh, najwyzej sama zjem.

irisson, trójki jak nic już prawie się przebiły przez dziąsło. Mamy już dolne i górne 1 i górne 2.

edit. M idzie w pt do naszej dentystki ona jest specjalistą stomatologi dziecięcej i wykłada to na uniwerku to powinna wiedzieć czy to coś nie hallo.

Ostatnia edycja:
Lenka tez prawie nic nie je, jak zje pół słoiczka to jest super. Wczoraj od 14 do 18 nic nie jadła, a potem troszkę kleiku.Dalej nic nie pije. Dziś zrobiłam jej ziemniaczka z kalafiorem i koperkiem, ale nie było zachwytu :no: Mam nadzieje,że to zęby bo coś te górne jedynki nam wyjść nie mogą :no:

Asia.85 ja tam nie wiem, patrzyłam ostatnio w tym "Pierwszym roku życia", to na schemacie jest, że po 1,2 rosną 4, 3 po 16miesiącu i u nas z Laurą się to zgadzało, twoja teściowa nie będzie wiedzieć?

Asia8783 moja też od niedzieli po 50ml mm i więcej nie wciśniesz, dzisiaj szaleństwo 100ml mm i ten obiadek zjedzony, zobaczymy jak będzie dalej, ale się nie martwie, bo chociaż humor jej wrócił i ma siłę na zabawę

reklama
Dziewczyny, właśnie wyczytałam, że dziecko powinno na dzień dostawać ok. 150 g przecieru owocowego. Ja Lilci dawałam cały słoiczek do kaszki rano i cały na wieczór czyli jakieś 100 g więcej. Jak WY robicie, jak do kaszek lub kleików dodajecie owoców? Dużo tego dajecie?

Też wyczytałam, że biszkopty to dopiero ok. 10 miesiąca, podobnie jak obiadki dwudaniowe. Ostatnio moja pediatra mówiła, żebym Lili dawała już 2 dania - np. ok. 12 zupkę wawrzywną, a ok. 15 drugie danie. Jak Wy robicie? Jestem z 10 stron do tyłu, więc tak na szybko Was chciałam podpytać.

No i w kwestii konsystencji obiadków. Jak wprowadzałyście grudkowate pokarmy? Wiem, pytanie brzmi głupio, ale chodzi mi o to, jakiej wielkości te grudki, czy Wasze dzieci miały z nimi problemy? Podpowiecie coś?

Do góry