reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

A moja na odwrót, nie znosi ciepłego, obiadek musi być mocno wystudzony wręcz letni, tak samo kaszki, deserki, a woda zimna.

reklama
U nas też raczej na ciepło wszystko chociaż dzisiaj protest głodowy cały dzień :wściekła/y: uroki ząbkowania.
Gosha masz niesamowite dziecko, ta siła spokoju.

Aha, ewa, jak pieczesz dla Franka biszkopty to dajesz cukier? bo ja zamierzam upiec Uli i zamierzam nie dawać oczywiście cukry tylko nie wiem jak to wyjdzie.

Daję, daję.
Pierwsze robiłam grubo po roczku. Franek już wtedy od dłuższego czasu jadł z nami. Ja zawsze daję o wiele mniej cukru niż w przepisie, więc to i tak nie jest bardzo słodkie.

Drobinie na razie nie piekę. I tak wciąga do 4 posiłków dziennie, więc nie ma co jej jeszcze słodkim zapychać.

Kupiłam jej to siatkę, dałam jabłko bardzo się podoba chociaż teraz siatkę trzyma w ręce, a je drugą stronę;-)

A dziewczyny podawałyście już swoim dzieciom mrożone wiśnie?

gosia, kurcze bo ja jej podaje te wszystkie kaszki holle one są wszystkie pełnoziarniste. Skoro takie ocś ma atesty i jest dla dzieci to chyba dzieci mogą produktu pełnoziarniste, w ogóle ta orkiszowa jest pyszna:-) Sama sobie na mleku zrobię;-)

asia dawaj dawaj, ja Tymkowi też daję praktycznie tylko pelnoziarnistą, ryżową je tylko z owocami bo samych owoców nie zje. Majka też tak jak jadła i żyje :)

kurczę zachęcacie mnie tą siatką, sama nie wiem czy nie kupić?

a co do cukru w przepisach to zawsze jest dużo za dużo, ja daję do ciast gdzieś 1/4 co jest w przepisie

Gosha mój mąż do mnie wczoraj oglądając Tymka "ale to on chyba ma rok skończony, tak?":-D nie wiem czy Ci zazdrościć, czy współczuć, zaraz Ci chłopak dom rozniesie :-D

Dolaczylam dzisiaj do solacych i kurcze chyba przesadzilam. Miala byc szczypta tej soli a jak sprobowalam co mi z tego wyszlo to nawet dla mnie jest slone. Dolalam wody, domieszalam manny ale i tak jest slone. Juz sie zastanawialam czy nie wyrzucic tego ewentualnie zjesc samemu, ale skonczyly mi sie warzywa. No trudno najwyzej dostanie potem duzo picia i przezyje. Dalam mu na razie oblizac lyzeczke to mu smakowalo. No chyba ze mu zaraz zrobie samego ziemniaka z brokulem.

reklama
marcia, ja bym nie dawała, ale ja sama w ogóle jem jałowe. Sól dodaje do chleba i to jej musi na razie starczyć;-)
Jeszcze tego Tymka nie widziałam, lecę oglądać.

edit: zobaczyłam, kurde moja Kulka też wyczynia takie rzeczy jak ma łyżkę i krzesełko do karmienia, nawet prawie trafia do buzi. Myślałam, że to normalne jak na ten wiek;-)

Ostatnia edycja:
Do góry