reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

reklama
Hmmm... To może ta jedna im nie wyszła? Ja daję Tymkowi kaszki z BoboVity. Póki co mamy za sobą bananową (dobra), malinową (nienajgorsza, ale raczej na minus niż na plus dla BoboVity), chyba brzoskwiniową (ok) i 7 zbóż z jabłkiem i śliwką - ta jest wręcz genialna, mnie samej bardzo smakuje. Ale wiem teraz, żeby jabłkową omijać z daleka :-).

ja kupuję też inne bobovity, Natalia codziennie prawie na kolację je jakąś taką, dobra jest owocowe śniadanko :) jest też owsiane coś tam, też spoko, mało słodka i ma naturalny smak owsianki, a jedna jest taka bezmleczna że prawie same otręby :p to czasem mieszam z inną, np z baananową na dobranoc z rossmanna. a hani w ramach wprowadzania glutenu i pełnego ziarna podaję np na śniadanie butlę z jedną miarką którejkolwiek z tych glutenowych

No ja podaje tylko kaszki holle, nominala ale dodaje sama owoców jakoś nie ufam tym wsadom owocowym.

karolina, kupiłam wczoraj w ecco sklepie przecier z ekologicznych włoskich pomidorów i ma 100% pomidorów, żadnej soli i kwasku cytrynowego więc dziś będzie pomidorowa.

Wracając do soli. My używamy tylko morskiej i taką daję też Mani. Ciupkę:tak:

My też na kaszkach Holle. Przejdę na BabySun niebawem, bo są w moim internetowym sklepie Hipp, w którym nabywam mleko z darmową dostawą a też pełnoziarniste i bez cukru:-p Póki Mani takie zjada, nie kombinuję ze smakowymi i słodzonymi. Mam nadzieję, że jej tak zostanie. Ja wolę mleczne produkty raczej na słono niż słodko, postanowiłam Mani nie determionować na linii "mleko-na słodko". Chciałam analogicznie postąpić z warzywami, mięsem i solą, ale nie wyszło:-p

A ja nabyłam wczoraj słodkiego ziemniora. Będzie z cukinią, któraś z Was pisała, że dobre, to może Manicie podejdzie taki zestaw? Zwykłego ziemniaka z cukinią uwielbia.

Moje dzieciory też na kaszkach holle z pełnego przemiału bez żadnych dodatków i zjadają ładnie. Młoda jadła tylko takie kaszki i kiedyś byliśmy nad morzem i apetyt miała wielki i cały zapas kaszki zjadła zaraz na początku. I pojawił się problem dziecko wyło wieczorem z głodu a żadnej kaszki owocowej gładkiej zjeść nie chciała, masakra była zwiedziliśmy pół wybrzeża w poszukiwaniu kaszki którą by zjadła. Teraz zawsze mam większy zapas z sobą ;-) ale byłam zaskoczona, że słodkie jej nie podeszło. Teraz młody protest głodowy odstawia bo ząbek pierwszy mu wychodzi grrrrr

ja te smakowe "gotowce" kupuję dla Natalii, zwykle bez owoców, wybieram wielozbożowe, ze zbóż glutenowych, pełnoziarniste. Natalia je zwykle na kolację. co rano ma normalne kasze ugotowane na mleku - jaglaną, mannę, owsiankę. może jeszcze jakąś dołączę :) Hania też je będzie dostawała i już trochę dostaje. te gotowce sypnę jej czasem do butli żeby miała bardziej sycące mleko, no i to też element wprowadzania glutenu (nie wiem czy tak można, codziennie w innej formie podać gluten, ale ja tak robię :p)

Pomysł na deserek :) Ryż (kupiłam ten taki okrągły), mleko kokosowe, jabłuszko, gruszka, melon. Doprawione imbirem, cynamonem i wanilią (naturalną, tartą). Moje dziecko zachwycone!

k8, fajnie ale tarłąś laskę wanilii? jej się przecież nie je, tylko same ziarenka, najwyżej macza się ja w daniu dla aromatu ale przed zjedzenie wyjmuje się zawsze, jeszcze nie słyszałam o tarciu.

reklama
Do góry