reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

u nas kleik daje radę, Młoda od 22 do 6 spała :-) :-)no i mamy 6 posiłków:
-6 mleko ok 150ml
-9 kaszka ok 120ml
-12 obiadek do 200ml
-15 banan z łychą kaszki jaglanej
-19 mleko ok 150 ml
-22 mleko z kleikiem 120ml

gluten 5 dzień dostaje po 25ml do obiadku, myślę, że będę podawać jeszcze w tej ilość z tydzień, potem zwiększę na 50ml, na 2 tyg., a potem wprowadzimy sobie kaszkę glutenową na rano, a o 19 mleko zamienimy na kaszkę mleczną, zostanie nam tylko nabiał na przyszłość i super ;-)

reklama
k8libby, a to tak:) ja na ci dzień używam pasty z wanilii ale ona ma w sobie alkohol bo jest na ekstrakcie z wanilii więc muszę na ale. dobre zrobić zapas samych lasek.

U nas rano wychodzi tak:
5-120ml
9-kaszka jaglana na cycu-około 200ml
13-zupka,około 200ml,gęsta
16 -deser owocowy z manna i czasem mlekiem
20.30-mleko. Dziś dodam kaszki jaglanej ,bo przesłanej nocy na horyzoncie nie widać ma....

K8 jestes wielka !! Jutro zrobie Lilci Twoj przepis z mlekiem kokosowym ryzem jablkiem gruszka i melonem :D A gotowalas owocki ?

Irisoon u nas podobnie. powoli juz schodze z cyca równiez, bo smakuje jej mm duzo bardziej, a i tak 7 miesiecy karmie wiec git :D A kiedy masz drzemki ? Bo u nas wyglada mniej wiecej tak :
7 pobudka kaszka+owocki
10 mleko
10-12 drzemka nr 1
13 - obiadek ok 200g
15-17 drzemka nr 2
17.30-18 mleko
20.30 kaszka+owocki
21. Sen :)

U nas:

5-6:30 - mleko 120ml
9-10 - kaszka jaglano-ryżowo-kukurydziana na mleku 150ml
12:30-13 - obiad - 200ml zupki warzywnej z mięsem lub rybą
16:30 - podwieczorek owoce różne
19:45 - 180ml mm z dwiema łyżkami kleiku ryżowego z butli
20:00 - sen
1-2 - 150ml mleko

jest 6 posiłków, ale może powinnam go jeszcze nakarmić np o 23 mlekiem przez sen i może wtedy pośpi do 6 i zamiast mleka o 2 będzie mleko o 23, co myślicie? czy lepiej nie robić takich akcji?

Gorgusia u nas prawie dokładnie identycznie jak u Was, i mimo że dostaje przed spaniem mleko z klejem to budzi się na jedzenie w nocy dokładnie tak samo jak po czystym mleku. Oczywiście życzę Ci aby było tak jak u Irisson.

Irisson mleko z klejem o 22 to Nina dostaje przed spaniem bo dopiero chodzi spać? czy dajesz jej bo się budzi? czy jak? Pytam apropos tego że też bym chciałam spróbować podać mu jeszcze jeden posiłek po tym o 19:30

Ostatnia edycja:
Marta Nina o 19 chodzi spać, dostaje mleko czyste, a o 22 się przebudza z głodu, to od wczoraj dostaje mleko z jedną miarką kleiku i dotrzymała do 6, identycznie mieliśmy z Laurą, tylko 2 miesiące wcześniej :tak: jak dostawała o 22 mleko samo, to o 4 się budziła ;-)

o ja też ryż zrobię, ale do obiadku z jajkiem, Nina lubi ten zestaw :-)

Irisson dzięki. To ja dzisiaj o 19:30 dam czyste mleko i to tak ze 150ml, a jak się przebudzi to o 23 dostanie mega porcję z klejem i zobaczymy. A jak się nie wybudzi, to może dam przez sen.

a w ogóle to dzisiaj nic nie chce jeść. kaszki ledwo co, zupy teraz ledwo co, więc dałam mu 120 mleka i idziemy na spacer więc chcę żeby pospał a nie głodował. Zobaczymy czy zje owoce. w sumie jak trochę schudnie to nic mu się nie stanie :-)

reklama
Asia8783 moja jak była na moim mleku to tak samo co 3h, jak jest na mm to ją zapycha, zresztą widać po kupie, teraz ma normalną dorosłą, już nie luźną jak na cycku

Do góry