reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

reklama
Milionka, po szóstym miesiącu pół żółtka co drugi dzień.
Aia, fasolkę szparagową dajesz taką mrożoną? I blendujesz ją całą z wszystkimi warzywami?

Ja daję całe żółtko co trzeci dzień ;)

Też kojarzę taką częstotliwość, o jakiej Dzag mówi. Dlatego ja daję 2 całe żółtka w tygodniu, zamiast się bawić w połówki co 2 dni :)

O, no to muszę w takim razie fasolkę jako nowość wprowadzić.
A z jajkiem to czasem daję dzień po dniu połówkę, czasem co 3 dni... Jak wypadnie :-p. Wątpię by nagle małemu organizmowi brakło tych wszystkich żelaz, cynków i witamin jak nie dostanie przez 3 dni żółtka. Byle pamiętać, żeby w miarę regularnie jednak dorzucić je do obiadku.

A my startujemy powoli z mieskiem ale ja jako pierwsze wybrałam gołębię , wychowałam sie na tym , to smak mojego dzieciństwa kazde dziecko u nas w rodzinie zaczynało od rosołku z gołębią i Nelka też tak zacznie :)

reklama
Wczoraj był mój debiut kulinarny. na razie proste danie, ziemniak, jabłko i marchewka uparowane i zblendowane. Prościzna. Szału ze strony Agaty nie było ale zjadła nie cały mały słoiczek także jestem dobrej myśli.

Koleżanka poleciła mi wczoraj amarantus. Co o tym myślicie? Podobno bardzo to wartościowe ale czy nadaje się dla małych dzieci? I jak to przyrządzać?

Ostatnia edycja:
Do góry