reklama
marcia331
Fanka BB :)
Irisson dobrze że napisałaś swoje dzisiejsze menu, bo przypomniało mi się jeszcze jedno pytanie. Jak podajesz tą natkę do obiadku??? Taką świeżą blendujesz z ugotowanymi/uparowanymi warzywami???? Czy dodajesz ją do tego parowania/gotowania (nie pamiętam już którego sposobu używasz, nie sposób wszystkiego zapamiętać, co kto jak robi ) Ja gotuje bo parowaru nie mam. A natkę mam pomrożoną taką z ogródka teściowej. Co mam z nią zrobić żeby dodać Tymkowi do obiadku??? Przepraszam za głupie pytania
No i jeszcze jedno. Niektóre z was dodają do obiadków zioła. Też chciałabym mu czymś doprawiać te obiadki, żeby nowe smaki poznawał. Co mogę dodawać i do jakich warzyw najlepiej jakie zioła. Ehh moja niewiedza kuchenna mnie przeraża. Dobrze że mam Was
No i jeszcze jedno. Niektóre z was dodają do obiadków zioła. Też chciałabym mu czymś doprawiać te obiadki, żeby nowe smaki poznawał. Co mogę dodawać i do jakich warzyw najlepiej jakie zioła. Ehh moja niewiedza kuchenna mnie przeraża. Dobrze że mam Was
kakakarolina
ja do wszystkiego dodaję lubczyk a natkę świeżą to na końcu gotowania żeby zapach pozostał i zblendować.
Marcia ja wrzucam wszystko do gara, mięsko mąż wcześniej gotuje bo z tego robi dla Laury zupkę i mi zostawia dla Niny, potem do blendera mięso, masło - osełkę i zupkę
edit: wciamała całą miseczkę, jeszcze nie widziałam, żeby tak szeroko buzie otwierała :-)
edit: wciamała całą miseczkę, jeszcze nie widziałam, żeby tak szeroko buzie otwierała :-)
Ostatnia edycja:
U nas burak polegl. Pomyslalam, ze to wina konsystencji. Otworzylam wiec sloiczek HIPPa dynia z indykiem. Podgrzalam pol i do dziela. Zmeczyl z tego 2/3 wiec zjadl jakies 60 gram i ciagle marudny. Nie idzie nam to lyzeczkowanie, a wczesniej potrafil wciagnac caly sloik 190g. No ale za to jak zrobilam 120ml mleka to wciagnal. I zasnal sam w lozeczku, co jest niesamowite, bo ostatnio to chce sie nosic. Nie wiem, co z tymi obiadkami robic. Dawac, nie dawac i odczekac...
Mart81
U nas też dzisiaj buraczek, królik, ziemniak, marchewka - zrobione na parze, a potem zalane wodą tylko 2 minuty podgotowane, zblendowane i taką zupkę pałaszował aż mu się uszy trzęsły. Aczkolwiek dla mnie była mniej smaczna niż taka normalnie ugotowana, jednak chyba zupa polega na wywarze i dlatego ma dobry smak. Ale i tak zjadł.
ewa, racja, racja. U nas jeszcze tydz ekspozycji i idzie orkisz, ale po dorszu nie mamy kupy od dwóch dni i ją gazy męczą.
gosia, dziś po pracy zajechałam;-) do Biovertu...i to był błąd Nawet nie chce wiedzieć ile tam wydałam. Mnie nie powinno się wpuszczać do tych sklepów. Kupiłam m.in. Uli cukinie bio podobno Polska, bataty, bakłażana, z 4 rodzaje mąk na chleb, kasze, chrupki dla Uli,miód, soki, a pojechałam tylko po kaszkę Holle Zapłaciłam swoją kartą coby M nie widział;-)
A w ogóle mam coraz więcej pracy, nie dam rady ściągać 250 ml na dwie kaszki moim ręcznym, muszę mm kupić i znów spróbować≥
gosia, dziś po pracy zajechałam;-) do Biovertu...i to był błąd Nawet nie chce wiedzieć ile tam wydałam. Mnie nie powinno się wpuszczać do tych sklepów. Kupiłam m.in. Uli cukinie bio podobno Polska, bataty, bakłażana, z 4 rodzaje mąk na chleb, kasze, chrupki dla Uli,miód, soki, a pojechałam tylko po kaszkę Holle Zapłaciłam swoją kartą coby M nie widział;-)
A w ogóle mam coraz więcej pracy, nie dam rady ściągać 250 ml na dwie kaszki moim ręcznym, muszę mm kupić i znów spróbować≥
reklama
U nas dzisiaj pierwsze żółtko w asyście marchewy, ziemniaków i odrobiny włoszczyzny, czyli klasyczna jarzynówa. Smakowało
Jutro indyk z ziemniakiem, kalafiorem i fasolką szparagową Ostatnio smakowało, mam nadzieję, że przez 2 tyg się nie zmieniło nic.
Jutro indyk z ziemniakiem, kalafiorem i fasolką szparagową Ostatnio smakowało, mam nadzieję, że przez 2 tyg się nie zmieniło nic.