reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Dzieki Cornelka, no wlasnie tak myslalam co by tu innego i wychodzi mi tylko ziemniak, bo dyni tu nigdzie nie znajde. Musze w polskim sklepie popatrzec za sloiczkami. A z piciem to wiem, zeby duzo, ale ona tego nie wie;) i pluje.

reklama
Ja dawałam na początku dynię, potem ziemniak + dynia, a potem inne warzywa z ziemniakiem - szpinak, brokuły, pietruszka, cukinia, potem już chyba znów spróbowałam z marchewką i było ok. A po jabłuszku coś Olivce było? Może marchewka z jabłuszkiem? A może nic jej po marchewce nie będzie? Wy chyba macie podejrzenie skazy białkowej, dobrze pamiętam? To masła nie dodawaj, lepiej oliwę. Powodzenia :-)

Nie Cornelka, nie stwierdzili u niej skazy jak bylam u pediatry w polsce. Tylko strasznie byla obsypana po jakims warzywie chyba, dlatego przestalam calkiem dawac, az teraz ma juz ladna skore. I zatwardzalo ja tez czesto. Jablka nie lubila, jak nie mogla kupy robic to jej przecieralam jablko i strzykawka podawalam tylko sok, to cos wtedy ruszalo. Ale generalnie ciagle cos sie dzial, dlatego teraz jakby od poczatku calkiem zaczynam i bardzo powoli. To chyba na poczatek dam sam ziemniak, a potem bede inne dodawala.

Le Remi a moze zakamufluj troche gotowanego/uparowanego jablka w tej marchewce , u nas jak byly po marchwii zatwardzenia to w ten sposob Lilcie odtykalam.

Ale generalnie marchewka zatwardza podobnie jak kleik ryżowy. Dlatego ja nie daję za często marchewki i częściej kleik kukurydziany albo inny. LaRemi Na zatwardzenia u małej super dzaiła podanie z samego rana trochę przegotowanej letniej wody. Z tym, że ona nie chciała pić ani z butli ani z niekapka ale dobrym sposobem jest podanie z łyżeczki ewentualnie całym kubkiem ale w tedy jest strasznie zalana:eek: i jeśli są to piżamy to nie ma problemu bo zaraz przebieram a one wyschną. Za niedługo kupa albo w kawałkach np. 5 przez cały dzień:baffled::baffled::baffled: no ale lepiej tak niż jak wcześniej czyli jedna kupa co kilka dni.

My 3 dzień na mięsku. Czekałam ze strachem na jakąś strasznie śmierdzącą kupę, ale nic takiego się nie wydarzyło. Kupa taka jak była, a śniły mi się koszmary z tym związane po nocach, heh. Ale za to chyba lekko go przytkało, bo kupy mniejsze znacznie i mniej. A i apetyt po zupę z mięsem minimalny bo dziś zupa o 12:50 i dopiero 17:15 wystartowalismy z musem jabłkowo gruszkowym robinym samemu. Wcześniej nic nie chciał, ani wody, ani mleka, nic. Generalnie zapasy ma więc się nie martwię :-)

Ostatnia edycja:
LeRemi, nie ma zasady u nas marchewka działa przeczyszczająco, na mamusie zresztą też:-) Moja się przeprosiła z jedzeniem, dziś nawet żółtko wo obiadku zjadła, ale daje ćwiartkę nie połówkę, resztę jem ja na śniadanie.

dziewczyny, parujecie banany? dzisiaj wrzuciłam banana z jabłkiem do aventu i młody zjadł ale coś mnię dręczy że źle zrobiłam i że jeszcze nie czas na banany. Siedzę i dumam....

reklama
No widzisz Asia taka niesprawiedliwosc w naturze:) ja tez nie mam problemu,remikowi tez nic, a mala strasznie.
Aasi moja woda pluje, ale jakby co to sprobuje tego sposobu.
Lewek tak tez sprobuje, ale na wszelki najpierw zaczne z ziemniakiem.

Do góry