reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Ok dziś się Gruba zrehabilitowała:) Co prawda same warzywa ale wchłonęła ok. 300 g! marchewki uparowanej z jabłkami z masłem i manną. A i nie jest taka gruba waży 8 kg równo, tylko lekko ponad 70 cm i taka klucha się wydaje.

Ostatnia edycja:
reklama
no proszę Cię, to tap madl, a nie Gruba ;)

doradzcie, mąż mój był kupił kilo świeżego królika, ale nie zorientował się że data przydatności jest do 20 lutego... no i teraz nie wiem, mrożenie chyba odpada?
ktoś ma jakieś sprawdzone przepisy na królika DLA DOROSŁCH? :rofl2:

weronka, teraz w lidlu reklamuję pascala przepis na króliak w musztardzie, zobacz na stronie lidla podobno dobry.

A mój Tap Modl :-)zjadł kaszkę na 120 ml mleka, co do m z piersi, mi gęstnieje super, ściągam, mieszam już nie podgrzewam , tylko czekam pare minut. To mój M obczaił, że jak poczeka to ładnie gęstnieje:tak: może to nie jest odkrywcze ale o tym nie wiedziałam.

Asia, kurcze skąd Ty masz takie pokłady mleka :)? Ja na początku miałam taki nawał, lekką ręką ściągałam z jednej piersi duży pojemniczek. Teraz mi się wszystko tak jakoś unormowało, że jak na wieczorną kaszkę 50 ml uda się odciągnąć to sukces. I co z tego, że piję dużo wody, herbatek laktacyjnych, herbatek innych? Chyba będę musiała pomyśleć o mleku modyfikowanym do tych kaszek lub wodzie... bo chcę jej zwiększać ilość tej kaszki, zwłaszcza, że ona tak ochoczo je ;) No i widzisz, jak się Ula pogodziła z jedzonkiem, miała chwilowy kryzys :)

A u nas kaszka wciągnięta z jabłuszkiem bez wahania :) Pięknie jak na razie jej idzie, co mnie cieszy, zwłaszcza, że tak trudno mi było się zabrać za to karmienie.

Ostatnia edycja:
dzięki kakakarolu! :)

a jeszcze dopytam - sparować w parowarze też mogę?
(wiem że głupie to pytanie, ale wolę się upewnić)

Ostatnia edycja:
Na dniach zaczynamy od nowa z konkretami i w zwiazku z tym mam pytanie. Zrobie marchewke, ktora gotowana ma przeciez wlasciwosci zatwardzajace, a moja mala ma sklonnosci do zatwardzen. I co zrobic, zeby jej nie zakorkowalo? Zwlaszcza, ze nic innego narazie podac nie chce bo te uczulenia.

Ostatnia edycja:
reklama
LeRemi mój tez ma, po pierwszych kilku razach miał zatwardzenie, potem się przyzwyczaił i juz po marchewce jest ok. Spróbuj najpierw od malutkiej ilości marchewki. I daj dużo picia.

p.s. a np. dynia, ziemniaczek jako pierwsze warzywka? One nie powinny uczulać.

Ostatnia edycja:
Do góry