reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

A na szybko bo wróciłam dziś wykończona, ale to nie ten wątek. Mama jej podała obiadek przed 14 i tak zjadła nie wszytko ale 150 g samych warzyw i to tylko dzięki Eddiemu bo jak on ją zabawia to zapomina, że niegłodna i je automatycznie. Eddie ogólnie wtedy popisuję się skacząc z zabawkami, liząć jej stopy itd.

Marta, ja kupuje glutenowe bo my zaraz kończmy ekspozycję i je zrobię normalną porcję.

A co jeszcze miałam pisać, aa wiem ona nie ma czasu na jedzenie: rzuca się po macie, po pokoju, obraca, śpiewa, wchodzi pod stół, szafki, ostatnio weszła prawie do szuflady. Dziś w nocy jadła raz czyli kaszka na moim leku humany o 18, potem 4 nocy cyc, 6 cyc. Chyba niedługo przestanie mieć ksywę Gruba.

reklama
Ale duża Tola!
Kacek pewnie z 8200g ma.
Na śniadanie zjadł miseczke kaszki jaglanej z jabłkami, na obiad 3/4 słoiczka gęstej zupki buraczek,ziemniak,jabłko, teraz wypił 120ml cyca i śpi. Jeszcze około 18 jabłka z bananem mu dam i na kolację mleko z kaszką. Ładnie dziś je.

Wow Weronkazz no to Tola zmiażdżyła system!! Ale kawał baby. A na zdjęciach wcale nie wygląda na aż tak duża, jakoś dobrze ubita jest:tak:

My dajemy już normalne glutenowe kaszki, na śniadanie i na kolację, z tym że Tymko to zjada śmieszne ilości, 100ml i koniec. Ja kupiłam narazie te nestle zbożowe, jedną z lipą a drugą ze śliwką, są takie dobre że sama chyba zaczne sobie robić;-)
ooo nawet szybko znalazłam Kaszki "Zdrowy brzuszek"

matma
, bo to chyba ty pytałas o ilość, jeśli synek jest na piersi to chyba nie masz co się martwić bo i tak dalej najwięcej z twojego pokarmu wyciąga. Mój Tymek też zjada mały słoiczek, ze 3 razy zdarzyło mu się zjeść więcej, a jest spory facet, 2 tyg temu miał 8350g i 73cm więc tyle mu wystarcza najwyraźniej. Ja myślę że mały sloiczek na ten czas to takie optimum:tak:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny wiem,że ten temat był wałkowany 100 razy, ale chcę zamówić na allegro kaszki. Powiedzcie mi proszę, które są najlepsze,najsmaczniejsze(choć wiem,że to zależy do dziecka)z których można najwięcej dań przygotować . Jaglana,gryczana,orkiszowa? Zamawiacie te kaszki bezmleczne?Teraz lecę na tych bobovita czy nestle ale wolałabym bez cukru. Byłam w 3 rossmanach i nie było ani jednej kaszki :no: Widzę jakie Wy fajne potrawy przygotowujecie z tych kaszek i też coś w końcu zrobić, a nie tylko zalać wodę kaszkę bananową :no:

Możecie polecić jakiegoś sprzedawcę?

Ostatnia edycja:
Weronka no miazga jest Twoja "mała" :-) Mój dziś ważony, 8260 a ja mało zawału nie dostałam. Dzięki Toli troszkę się uspokoiłam, że co dziecko to inna masa ciała. Zresztą lekarz powiedział że to nic nienormalnego. Jedno dziecko tyle waży w 6 miesiącu inne w 10. Obie wersje są prawidłowe.

Asia też miałam zamiar kupić glutenowe.

Ale już mam naprawdę mętlik w głowie. Dziś mi pediatra powiedział, że mam nie podawać glutenu bezwzględnie do 10 miesiąca. Powiedziałam że robię tą ekspozycję manną od jakichś 3 tygodni. Wiem, że to już było na ten temat. I bądź tu mądry. On jest za starą szkołą. A ja głupia już jestem i nie wiem co w takim razie robić. Polecił dawać gryczaną i jaglaną, ryżową i kukurydzianą i na tym poprzestać narazie.

Ostatnia edycja:
Tola miszcz :rofl2: absolutnie wymiata jak się kiedyś spotkamy to będę te moje niecałe 7kg chowała przed Tolą :-D a ja ją chciałam za synową ale maks waży 13,5 :baffled: ale jest ubita bo na zdjęciach wygląda drobno kości ma ciężkie i tyle ;-)

Mart ja też tylko takie kaszki podaję na razie i przez kilka miesięcy tak zostanie.

To ja idę jutro do mojej pediatry homeopatki :) zapytam ją co z glutenem :) pewnie też będzie miała swoją teorię na ten temat :) co lekarz, to inna opinia :)

heh moja 2 tyg. temu 7kg miała. Ale ona mała się urodziła (2550) więc jeśli wziąć masę urodzeniową to ja prawie potroiła na pół roku. Ale ona nie ma jak przytyć. Za dużo nie je a cięgle jest w ruchu- turla się pełza, włazi pod ławę i tak dalej więc jej wydatek energetyczny jest spory.

reklama
Weronkazz niezła kluska z Tolci :tak::-)

Leosiek waży 8220, wczoraj był ważony przy okazji szczepienia. Taki średniaczek z niego :-p

My z ekspozycyją ruszamy za tydzień, choć już sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć :-p
Dwa dni temu był pomidor, ale zdecydowanie mu nie podpasował, za to pogodził się z brokułkami ;-)

Do góry