reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

reklama
my mamy babydreama i Młodej pasuje, ale patrze na ten nominal, to może spróbuję, jak cały zapas babydrema zużyje, czyli za 500lat :rofl2: mnie też przekonuje cena, jednak te kaszki znikają w zastraszającym tempie, czy wam też starczają na 4 razy?

U nas dziś na obiad debiut twarożku - jest szpinak z żółtkiem i twarożkiem.

Msza nam ciut pokrzyżowała plan dnia i dopiero Drobina zasnęła, więc obiad będzie później. Zobaczymy, czy jej posmakuje.

A na kolację planuję taką kaszkę:
Kaszka kukurydziana z pomarańczą | Jedzonko Malucha
W ramach oszczędności ;) Tylko nie z pomarańczą, ale z jabłkiem. Ciekawa jestem, co to wyjdzie.

u nas kaszka codziennie rano musi być, ja niby robię z 3 łyżek i ledwo otworze, a tu już nie ma :-p

Ewa gdzie taką kaszkę kukurydzianą kupić, wszędzie będzie? bo widzę, że przepis mój level ;-)

irisson W sklepie normalnym powinni miec i też w Eko sklepach. Z tegeo co pamietam Kupiec miał dobre.
Ewa to ja sie wpraszam do Ciebie na obiad:-D Pychhha

Moje dziecko nauczyło się otwierać buzię i już nie siorbie:)
A teraz pytanie z serii głupich: ile to jest "trochę masła" na porcję? łyżeczka? pół łyżeczki? łyżeczka płaska "zeskrobana nożem"? a może łyżeczka z górką? help me!
czy jak daję dziecku objętość małego słoiczka warzyw, to go głodzę? boję się go utuczyć jeszcze bardziej a wolę nie sprawdzać czy jego żoładek ma jakieś dno:confused:

Irisson, przy starszaku pamiętam że właśnie zwykła kaszka mleczno ryżowa tak na 4 razy starczała

Ostatnia edycja:
reklama
babeczki doradzcie, kiedy w krzesełko do karmienia zainwestować? jak już dzieć będzie siedział normalnie sam czy wcześniej?

i mamy zielone światło na mięsko i ekspozycję na gluten... oprócz manny można jeszcze zacząć z jakąś inną kaszką? coś polecacie?

no i w ogóle, tola waży 9160 :szok: i mierzy 70 cm :rofl2:
wyskoczyła poza siatkę centylową!

Do góry