reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

ewa, mi hodowca obrobił:-) pielęgniarka u mojej teściowej hoduje ekologiczne króle i kury i mi obrobiła, trzymam kciuki bo to strasznie wygląda. Widziałam skórowanie nie jeden bo mój pierwszy chłopak z ojcem polował i zawsze w weekendy po polowaniu skórowali i obrabiali mięso ale sama bym tego nie zrobiła, nawet patrzeć na to nie mogłam.

reklama
Ja wzięłam comber, bo tam jest wsio razem...Część wzięłam dla nas na rosół, a najlepsze, dla Mani. Ale...Ja wyjścia nie miałam, bo w markecie tylko comber był:-p W żadne organiki jednak nie celuję. Postawiłam na "zwykłe" jedzenie, takie jakie sobie sami serwujemy.

Do dziewczyn karmiacych mm :

Kiedy podajecie mleko nastepne ? Bo konczy mi sie poczatkowe a Lilce brakuje 10dni do 6 miesiecy a raz dziennie dostaje kaszke na mm. I nie wiem czy kupowac 1 czy 2 ...?

No ja właśnie kupiłam następne, różni się smakiem?
Zrobiłam dzisiaj zapas kosmicznych owocowych słoiczków Babydream, jakeś z mango, bananem, brzoskwinka, truskawkami.

reklama
Ja nie będę. Olka ma pancerny żołądek. Teraz jej podaję kaszki z mm
(jakims tam) mleko z rosmana i hipp na zmianę z maksem w życiu bym się nie odważyła na taki misz masz i wtedy po miarce zmieniałam.

k8 nie różni się smakiem ale jest bardziej syte. Jak Maks je zjadł to potem plakał z przejedzenia i dwa dni nic nie jadł ale zupełnie takie ilości po 30ml więc wracałam do jedynki i tych jego porcji 90ml. Ola pije 100-120 na raz więc ciut więcej i myślę że łyknie następne. Maks nie jadł kaszek, kleików bo potem 3 dni mial pełny żołądek

Do góry