reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

ewa, mi hodowca obrobił:-) pielęgniarka u mojej teściowej hoduje ekologiczne króle i kury i mi obrobiła, trzymam kciuki bo to strasznie wygląda. Widziałam skórowanie nie jeden bo mój pierwszy chłopak z ojcem polował i zawsze w weekendy po polowaniu skórowali i obrabiali mięso ale sama bym tego nie zrobiła, nawet patrzeć na to nie mogłam.

reklama
Ja wzięłam comber, bo tam jest wsio razem...Część wzięłam dla nas na rosół, a najlepsze, dla Mani. Ale...Ja wyjścia nie miałam, bo w markecie tylko comber był:-p W żadne organiki jednak nie celuję. Postawiłam na "zwykłe" jedzenie, takie jakie sobie sami serwujemy.

Do dziewczyn karmiacych mm :

Kiedy podajecie mleko nastepne ? Bo konczy mi sie poczatkowe a Lilce brakuje 10dni do 6 miesiecy a raz dziennie dostaje kaszke na mm. I nie wiem czy kupowac 1 czy 2 ...?

No ja właśnie kupiłam następne, różni się smakiem?
Zrobiłam dzisiaj zapas kosmicznych owocowych słoiczków Babydream, jakeś z mango, bananem, brzoskwinka, truskawkami.

reklama
Ja nie będę. Olka ma pancerny żołądek. Teraz jej podaję kaszki z mm
(jakims tam) mleko z rosmana i hipp na zmianę z maksem w życiu bym się nie odważyła na taki misz masz i wtedy po miarce zmieniałam.

k8 nie różni się smakiem ale jest bardziej syte. Jak Maks je zjadł to potem plakał z przejedzenia i dwa dni nic nie jadł ale zupełnie takie ilości po 30ml więc wracałam do jedynki i tych jego porcji 90ml. Ola pije 100-120 na raz więc ciut więcej i myślę że łyknie następne. Maks nie jadł kaszek, kleików bo potem 3 dni mial pełny żołądek

Do góry