reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

reklama
U nas dziś kolejne podejście do ziemniaka ze szpinakiem- trochę mniej jak 1/2 słoiczka się udało bez odruchu wymiotnego w niego wcisnąć, a na deser połowa słoiczka jabłuszek. I ogólnie dzień wyglądał tak:
5.30- cyc, około 120ml
11.00- cyc, około 150-180ml
14.30-15.- obiadek i deserek
17-17.30- cyc, około 180ml
20.30- cyc, około 200ml
1-3- cyc- około 150ml

Wygląda to tak jakby moje cyce miały podziałki :laugh2:

Strasznie dużo cyca co? Chcę wprowadzić kaszkę/kleik kukurydziany z owocami, ale nie wiem zamiast którego cyca....

Czy te kaszki gryczane, jaglane, orkiszowe można dostać w jakiejś normalnej sieciówce? Nie opłąca mi się kupować jednej kaszki na all, bo przesyłka droga, a więcej się boję, bo nie wiem co Kac będzie jadł.

gorgusia nie ma tych kaszek w sieciówkach. Znajdź jakiś eko sklep w pobliżu (tylko tam będą hoole albo sun coś tam za ok 15zł). Wam by się przydało bo po zwykłych ryżowych kaszkach takie zaparcie że hej. Ja kupiłam w tym eko sklepie green mama dwie kaszki i zaplacilam 30zł z przesyłką (kaszki po 9 z czymś). Głowy nie urywa lepiej sobie czegoś nie kupić i dla dziecka zaryzykować (a na all są przesyłki za 7zł ja mialam kuriera za 11 bom narwana;-)) Jeśli kleik to tylko kukurydziany w waszym przypadku

gorgusia kaszki Holle i generalnie eko produkty dla Bąbli poza "zielonymi" sklepikami są min. w Almie i Piotrze i Pawle :tak: Tyle, że drogie jak diabli, zdecydowanie bardziej opłaca się kupić kilka rodzajów u jednego sprzedawcy na Allegro i raz zapłacić za przesyłkę:tak:

o, bataty, muszę i ja tolce podrzucić. a brukwi to nie widziałam nigdzie, zaraz wygoogluję jak to wygląda, bo może nie umiem znaleźć ;)

u nas powoli łapiemy taka normę (a przynajmniej do niej dążymy):
7.30 pobudka
ok.9.00 kaszka plus jabłko lub gruszka: 120-150
ok.12.30 warzywka: 120-180, czasem z dobiciem mm lekkim
15.00 mm 120
18.00 mm 120
19.30 mm do zaśnięcia 60
po północy mm 150 rozwodnione, czyli 120
ok. 4.00-5.00 mm 120 rozwodnione czyli 100, coraz częściej mniej

z czasem któreś z popołudniowych mm (albo część przynajmniej) zastąpię samymi owocami, albo jakąś warzywną przekąską. no i być może będę obiadki zagęszczać kaszą jakąś, chociaż u mnie te przeciery gęste jak nie wiem co. więc prędzej spróbuje dodać mięsiwa.

przesuwam też od jutra spacer z poobiadowego - obiad trwa na tyle długo że tolka już jest gotowa do drzemki zaraz po - na pośniadaniowy. zobaczymy jak to wpłynie na długość i jakość drzemek i czasu aktywności. w dzień drzemie po śniadaniu, po obiedzie i przed kolacją na chwilę ;)

gorgusia ja bym tego cyca o 11.00 na kaszkę zamieniła, ale tak zupełnie na czuja ;)

A widzisz :)) tam nie chodzę Aia ile tam kosztują wiesz?

Ja generalnie też bywam z rzadka ;-), ale mam blisko i zawsze jest tam w miarę pusto w kasach w ciągu dnia, więc jeżdżę tam z wózkiem jak już koniecznie muszę. Nie chcę skłamać, więc dokładnie nie podam, ale Holle coś koło 17 zł z hakiem za sztukę są:confused2: Na Allegro płaciłam 13 zł. Kupiłam hurtem 7 :-p

Czym się różni holle od nominalu? Bo nominal za 9 zł za 300 g, to w zasadzie porównywalna cena do zwykłych ryżowych czy kukurydzianych bobovity, nestle itp.

I w ogóle - próbowałyście tych kaszek? Dobre to? Da się solo zjeść? Czy jakimiś owocami trzeba smaku dodawać?

Ja jutro robię obiadek z kaszą gryczaną. Ciekawe, czy mi się zmiksuje na gładko z warzywami...

ewa nominal nie są eko ale nie mają ani mm ani cukru. Super się robią na gładką papkę i naprawdę super smakują. Gryczaną bez dodatkow na mleku mogłabym jeść kleikiem ryżowego raczej nie. Owoce dodaję ale sama też jest ok. Tak po ludzku to smakuje;-)

reklama
Do góry