reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

była u nas lekarka kazała wprowadzić mięso i przypomniała mi żeby podawać mięso gołębie. Zawsze mnie to szokuje ale przypomniała sobie że maksowi dawaliśmy i koniecznie rybkę najlepiej dorsza już teraz

reklama
Karolina he he mam 3 gołębie w lodówce, dziadek męża hoduje, u nich to normalne, tak jak królik, ja nie robię, nie pytam, nie zaglądam, ale fakt mięsko jest idealne dla dzieci,a z tym dorszem, to już można? i jak filet?

Tak filet, ja też zamierzam rybki wprowadzić równolegle z mięsem,a na pewno nie później. Dorsz idealny na początek.

Cornelka ja takim mlekiem wykarmiona od 4 tygodnia życia :-)

To jeszcze przypomnijcie, bo mi się już wszystko pokręciło - mięso może być codziennie czy tylko kilka razy w tygodniu? Ryba raz-dwa na tydzień?

Ja mleko pije i uwielbiam jak i wszystkie jego przetwory kupuję najwyższej jakości, dla smaku, wapnia, witamin itd., dziecku bym w życiu nie podała nie pasteryzowanego mleka, tyle w temacie:-)

karolina, u mnie super łapią te słoiczki, ale mama mówi, że ma takie małe po miodzie to mi da. Ja zakręciłam na gorąco tak, że myślałam, że rano nie odkręcę:-D Wydaje mi się, że zależy ile to stoi, bo u nas jeden dzień w lodówce to nawet jakbym to trzymała w zwykłej misce to nic by się temu nie stało ale dzięki:tak: No bo ten otwarty słoiczek można trzymać chyba 48 h, no u nas w każdym razie żadnej pleśni i innych atrakcji nie było:tak:

Wróciłam z zajęć, a ta dalej nie śpi. Dziś miała luksus z butlo leciało elegancko, dostałą normalną butlę z trójprzepływowym smokiem, a nie medele:-D

Ostatnia edycja:
Asia ja np robię zupkę na dwa dni i drugą porcję wlewam do pojemniczka Aventu na pokarm, szczelnie zakręcam i wstawiam do lodówki. Nie wekuję ani nie zakręcam na gorąco. Chyba przez 1 dzień nic się z tym nie dzieje. Nawet słoiczki firmowe można zużyć drugiego dnia od otwarcia. Chyba że chcesz żeby to postało kilka dni.

Ja robię na 2-3 dni i leży normalnie w lodówce. Częściej na dwa dni, Drobina pożera takie ilości, że Avent nie daje rady z porcją trzydniową ;)

reklama
Do góry