reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Podałam mięso. Odkurzacz wsunął wszystko ;) Ciekawe, na ile jej starczy.

Właśnie - jakie mięso można teraz dawać? Drób, króliki, to jasne. Ale wołowina i cielęcina też już dozwolone? Bo szczerze mówiąc, wolałabym cielęcinę jej dawać niż kurczaka :/

reklama
Ewa raczej tylko drób i króliki. Zamiast kurczaka podawaj indyka mniej sterydów a najlepiej królika

Asia nie wiem ale te nakrętki nie chwytają często. Kiedyś zrobilam na wakacje i dobry był jeden, wtedy poczytałam na forum i sie okazało, że one się nie nadają lepsze są po przecierach pomidorowych

K8 drugie tyle opracowań medycznych dowodzi, że to wierutna bzdura ;-) zalezy od punktu siedzenia :)

Ostatnia edycja:
Asia - wracam do pracy na początku marca, Wito zostanie trochę z jedną, trochę z drugą babcią, trochę tata popracuje z domu, czasem wpadnie kuzynka, musimy sobie jakoś radzić do września, bo wygląda na to, że Wiki wcześniej się do żłobka nie dostanie. Dlatego też nie będę czekała z wprowadzeniem pokarmu do końca 6-go miesiąca tylko wprowadzę już za tydzień, będziemy mieli półtorej miesiąca, żeby wyregulować Wikiemu jadłospis. ;)

Kurcze my przeciez wychowani na mleku i nic nam nie jest (wiekszosci). Starszak uwielbia mleko pochlania je litrami Od kiedy skonczyl.1.5 roku (nigdy nie byl n mm a 1.5roku mial jak z cycem skonczyl), tak samo jak inne produkty mleczne, skaz brak rosnie zdrowo. Mlodej jesli problemow nie bedzie tak samo planuje mleko dac. Dla mnie halas o mleko na tej samej zasadzie co maslo czy margaryna itp

Dobra, to od kiedy wołowina/cielęcina??

Ja też - masło ;)
Choć pamiętam, że u mnie w domu rodzinnym zawsze się piekło na margarynie...

reklama
Do góry