reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Dzag, Franek dostał chrupka jakoś po 5 miesiącu. Mniej więcej jak był w obecnym wieku Drobiny. Wyglądał tak:

230716_122059521210023_3922658_n.jpg

:D

reklama
Pewnie, zawsze można spróbować :) Byle nie jadła na leżąco :)

Zapomniałam napisać, że Aniela po tych 200 g obiadku za 1,5 godziny wsunęła porcję mleka :/ Ewidentnie ma skok, zawsze wtedy więcej je...

U nas nieciekawie, zrobiłam zupkę pietruszka, dynia i ziemniak i dodałam kaszki mlecznej. Zjadła całą miskę, nie minęły dwie minuty wyszła ostra pokrzywka dookoła twarzy, na szyi, takie czerwona z białymi plamkami jak po ugryzieniu komara. Zniknęły po 20 minutach, tel do teściowej, przyjechała i wyszło alergia na białko mleka krowiego zawarte w kaszce mlecznej (typowa pokrzywka), dwa razy podawałam jej w życiu mm wtedy zetknęła się z alergenem białkiem i teraz przy trzeciej ekspozycji wytworzyły się przeciwciała i stąd ta reakcja. Mamy bezwzględny zakaz podawania takiego białkowe mm, poczekamy tydzień, znów zrobimy próbę, a jak nie to mlek HA. Jestem zmartwiona nie wyobrażam sobie, że nie Ula nie będzie jeść białka krowiego i jego pochodnych, mam nadzieje, że jej to minie:-(

Mam puchę Enfamila za 50 zł, początkowe 1 - 6 m -cy, któraś chce za połowę ceny?

asia ojej nic nie poradzisz :-(może jej przejdzie;-)
dziewczyny mam pytanko mogę małej już dac kaszkę mleczno ryżową na wodzie albo swoim mleku??? i jeśli na swoim to jak to zrobic:-p? bo przecież gotowac nie można
nie chciałam małej jeszcze tego wprowadzac bo mam zamiar karmic piersią do 10 miesiąca życia małej chciałam później ale jak ona nie chce butli to coś tesciowa musi jej dac jak mnie nie będzie:-( no i tak kaszka jest po 4 miesiącu ale jest bezglutenowa a nie trzeba zacząc rozszerzanie diety od glutenu?? Bo te glutenowe są po 6 miesiącu wiec nie rozumiem zgłupiałam za dużo czytałam:-(

pamelcia do 10 mies??? Trochę za długo, moja gina twierdzi że samą piersią można do 9, ale to i tak długo. Z opinią że do 10mies sama pierś jeszcze się nie spotkałam.
Ja robie kaszkę na swoim to albo robie na takim świeżo odciągnietym albo podgrzewam w ten sposób że moje mleko jest w butelce a ta butelka w wodzie w garnuszku. Możesz już spokojnie dawać

Asia Majka moja miała tak samo, taka właśnie pokrzywka i jeszcze puchła do tego, Tymkowi raz dałam parę łyżeczek kaszki jakiejś Bobovita na takim ichnijeszym mleku i też wyskoczyły mu plamy. Z Majką przeszłam na HA ale pokrzywka była dalej, więc dostaliśmy Bebilon Pepti on jest na recepte i na tym jej robiłam kaszki. Uczuleniowcem była i jest strasznym ale akurat uczulenie na mleko przeszło jej szybko, jako półtoraroczniak piła już krowie. Wiele dzieci tak ma i więkoszości przechodzi. A nawet jeśli na mleko byłaby uczulona to przetwory mleczne już tak nie uczulają:tak:więc jogurty, sery już spokojnie można dawać poźniej

gosia, no właśnie teściowa mówiła, że pepti mi przepisze jak co. Pocieszyłaś mnie bardzo:-), no my alergicy więc kiedyś coś się musiało pojawić. Kurde i jeszcze 50 dych w plecy, bo ten enfamil jeszcze początkowy, termin ważności październik 2014. Mam nadzieje, że do tego czasu będę mieć dziecko ale mm nie zamierzam karmić.

Ostatnia edycja:
gosha nie że do 10 samą piersią tylko że wogóle do 10;-) chodziło mi o to że jeśli planuje się przestac karmic do 6 to trzeba kolo 4 miesiąca zacząc rozszerzac dietę ale jeśli ma się zamiar dłużej karmic to można po 6 i ja właśnie chciałam dopiero po 6 jej coś innego zacząc dawac ale wyszlo jak wyszło i muszę wcześniej. Źle to napisałam:sorry2:

Asia nie martw się na zapas,
moje dziewczyny na piersi do 9m-ca nie mogłam ani grama nabiału jesc, potem przeszły na pepti do drugiego roku zycia, potem wprowadziłam na przemiennie pepti i mleczne mm zaczęłam dawać jogurty.. pierwszy miesiąc był tragiczny a potem jak ręką odjął:-)

a to nawet nie wiedziałam ze za 3razem może cos wyjsc

reklama
Asia, melduję, że bez mleczną kaszkę Holle na wodzie zrobiłam, dodałam jabłuszka i była pyszna, bez mleczną Humany też na wodzie i tez bardzo smaczna.

Do góry