reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Dzięki dziewczyny, sempe, no ja cały dzień jem nabiał, dla mnie nie ma dnia bez tego! no ale widać w moim mleku jej nie szkodzi.

k8libby, na razie robimy tylko ekspozycję więc będe dawać zwykłą mannę, ale daj namiary na tą kaszkę Holle jeszcze raz bo ja zawsze zapominam zapisać w zakładakch;-)

reklama
asia, może i ma taką datę ważności ten Enfamil, ale zamknięty. Otwarty można przetrzymywać krócej. A Ty już go otwarłaś do jedzenia, nie? No to Ci raczej do drugiego dziecka nie dotrzyma :-p.

Asia niestety Dzag ma rację, otwarta puszka może stać miesiąc czasu. My nadal na bezlaktozowym, więc zwykły u nas odpada, chyba nikt inny na forum nie podaje enfamilu.

U nas jest mniej więcej tak:
ok. 7-8 - 170 mm
ok. 11-12 - obiadek - wielkości małego słoiczka, choć czasem jeszcze by pojadł, więc zacznę mu dawać więcej
ok. 15-16 - 170 mm
ok. 18 - 1/2 słoiczka deserku - na razie tylko jabłuszko, wczoraj z bananem
ok. 19-20 - 170 mm, czasem z kleikiem kukurydzianym
i jedno karmienie nocne ale tu różnie, może być o 22, może być o 4 rano i wtedy wciąga z jakieś 190-210 mm

Mały pije dużo i chętnie, ok. 150 ml wody/soczku rozcieńczanego/herbatki dziennie

Na dniach zamierzam wprowadzić kaszkę owocową ale na razie nie wiem czy lepiej z rana czy wieczorem :confused:

Wiem dziewczyny ile trzyma się otwarty, jest oczywiście zamknięty nowiutki jeszcze pachnący aptekę;-) No nic zapewne się po prostu zmarnuje. Mówiłam M kup małą puchę, a ten wiadomo największą kupił.

Ostatnia edycja:
Asia to jest szansa, że się drugi dzieciaczek załapie ;-)

A tak serio to wystaw na allegro, albo na gumtree z odbiorem osobistym żeby się nie bawić w wysyłanie pocztą, na pewno ktoś odkupi :-p

Asia moja tez uczulona na białko mleka krowiego ale już jej przeszło. Na początku niestety była masakra... nawet ja nie mogłam jesc. To dziwne ze Ula nie ma reakcji alergicznej po tym co Ty jesz. To jest jeden z głownych objawów... gdyz antygen przechodzi do Twojego mleka. Poczytaj sobie w internecie ale jestem przekonana ze tak jest. Ja bym sprawy tak szybko nie przesądzała.

no u nas dzisiaj Młoda zaszalała z zupką ! całe 60ml zjedzone :-) dzisiaj zrobiłam ziemniak, dynia, trochę marchewki i kalafior, konsystencja jak do picia :tak:

u nas wychodzi tak
-22:00 - cyc
-2:00 -cyc
-6:00-cyc
-10:00-kaszka ok 120ml
-12:30- zupka
-16:30 -cyc
-19:00 - kleik ok 120ml

coraz bardziej mi się podoba :tak:

reklama
Tymek po pierwszych chrupkach kukurydzianych. Podeszły mu :-). Ale za to zupka z kawałkami, którą wczoraj jako tako zjadł, dzisiaj nie za bardzo weszła. 1/4 dużego słoiczka i basta. Cóż, może nie był głodny? Nie wiem... Następny posiłek dostanie o standardowej porze. Niech się nauczy jeść więcej obiadku :-p. A dzisiejsza kupa po wczorajszej zupce z kawałkami była przezabawna :-D:-D.
asia, łeeee, jak zamknięte to co się martwisz :-). Przez tyle miesięcy na pewno ktoś się trafi chętny na skorzystanie. Niech sobie spokojnie stoi w szafce i czeka na swoją chwilę :-p. Albo wystaw tak jak pisze cornelka. Ale powiem Ci, że aż się dziwię, że jeszcze nie wymyśliłaś żadnej potrawy/ciasta/deseru z tym mlekiem :-D:-D.

Ostatnia edycja:
Do góry