reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Pokah nasze menu dzienne :)
Śniadanie 7.00 - 100 ml mm
drugie śniadanie ok 10.30 - 100ml mm
Obiad ok 14 - łyżeczka zupki warzywnej i 80ml mm
Podwieczorek 17 - 40ml kaszki i 2łyżeczki owoców
Kolacja 19- 100ml mm z jedna miarką kleiku
Posiłki nocne (23 i 3 po ok 100ml mm tu czasem się zdarza, że jest jeden posiłek zamiast dwóch)

reklama
karolina, jak robisz banana, tylko rozgniatasz? bo moja uwielbia owoce pewnie po mnie;-) dziś wtryniła całą miskę gruszki z jabłkiem.

No i odesłałam tamtego aventa i zamówiłam kolejnego droższy o prawie 70 zł ale może będzie działał:tak:

Karolina chciałam napisać ze Malutka Twoja mało pije mm ale własnie sobie przypomniałam ze moje dziewczyny piły po 120ml:-D
wczoraj mąż pierwszy raz nakarmił Bruna kaszką:-) poszło mu lepiej niz myslałam, zmieniłam podawanie dałam mu tak o 17.00 jak się obudził dostał cyca
o 19.00 kaszke ok 150ml gęsta była
o 19.45 kąpiel
o 20.15 cyc i zasnął w łóżeczku
obudził się o 21.30 przełozyłam go do naszego łózka i głaskałam ale musiałam podac cyca zasnął w mig
potem obudził się o 22.45, 2.15, 4.30 zrobił sobie godzine przerwy leżał sobie między nami i gaworzył, jadł potem o 6.30, wstał o 8.00 teraz wypił cyca i zasnął we wózku

dzis w planie mam podac mu deserek jabłka winogrona z ryzem Hippa a po południu zupka jarzynowa bobovity

karolina, to uparuje banana zobaczymy:-) najwyżej zjem ja albo pies, oj czuje, że będę dojadać jak moja babcia po wszystkich i moja waga na tym ucierpi:-D Ale ja myślała, że Ty tylko sama szykujesz:tak: Wczoraj patrzyłam na te słoiczki szukając inspiracji co dziecku wrzucać do tego Aventa, fajne to takie łatwe tylko odkręcić i podgrzać, może przy 3, będę mniej ambitna:-D

Ostatnia edycja:
Sempe no właśnie widziałam, ale na rozpisce niby, że uczula i jest po 10m-cy, może że z jabłkiem, to po 4m-cu? u mnie i tak nic z jabłkiem nie przejdzie, może jej śliwkę kupie?

a ja widziałam z hippa banany po 4 miesiącu :) ale nie na żywo tylko w ich książeczce. Ale tam mieli zaznaczone które słoiczki są z rzeczy nieuczulających i banany oczywiście na tej liście nie było. Ale i tak podają że od 4 miesiąca niby.
U nas ciężko z tym jedzeniem. Marchewka ble, jabłko ble. Zje parę łyżeczek jak go zagadam i trochę nieświadomie dam, ale to bez sensu. Jak poczuje łyżeczkę w buzi to się wykręca i krzywi. Dzisiaj spróbuję z kaszką a jak nie to chyba dam mu z tydzień spokoju. Dzisiaj odbieram blender więc będę próbowała dać coś swojego a nie słoiczkowe.

reklama
a ja właśnie odpaliłam aventowski sprzęt, słynny blenderoparowar, i paruję ziemniaka. ciekawe, co mi z tego wyjdzie. tym bardziej że ziemniak tak duży że wyszło do kreski tego towaru. porcja jak dla wojska, mierząc toliśkową miarką ;)

Do góry