reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

reklama
u nas narazie wszystko co mu podaje znika w mig:-) Irrisson do 18tki to chyba na pewno nie.... wtedy to juz co innego będzie ssać:-D:-D

kupiłam kaszke manne taką:
Kaszka mleczna manna

będę proporcjonalnie ją rozrabiać i podawać do posiłków ale to może tak za tydzien dwa. fajnie bo nie trzeba jej gotować

Sempe - ja też ją kupię.

Ja na razie mam manną Lubella błyskawiczną, jest bardzo wygodna w gotowaniu bo praktycznie też nie trzeba gotować ale na tamtą mleczną się skuszę też.

ja właśnie nie wiem co teraz zrobić, próbowaliśmy jabłka, marchewkę, ziemniaka na wszystko odruch wymiotny, czy poczekać na pełne miesiace dać zupkę, czy z czymś innym spróbować? kaszkę i kleik je ładnie

Irisson Ja bym sie nie poddawala ! Moja jak cos nowego dostaje to tez krzywi sie pluje i wszystko na sliniaku ale po 4-6 lyzeczkach zaczyna zjadac. Moze zmien lyzeczke na mniejsza i bardziej miekka ? Ja mam taka gietka tt.

Lewek właśnie ma malutką miękką, jej smak nie podchodzi, wiesz jakiego mi pawia puściła po ziemniaku z marchewką, bo wcisnęłam jej dwie łyżeczki :confused:

Irisson ja bym pomimo wszystko probowala. Moze tak po troszku na czubku lyzki. Musi sie do smaku przyzwyczaic. A sama przecież wiesz ze takie jedzonko nie ma prawa jej zaszkodzic. Moze dodaj odrobine kleiku/kaszki ryzowej zeby konsystencja jej podchodzila ?

Lewek tylko jak będzie mi rzygać na każdym posiłku, to bez sensu, może poczekam do skończonych 5 miesiecy i dam jej zupkę ze słoiczka, zobaczymy :confused:

Kacper bardzo łądnie jadł zupkę jarzynową gerbera. Jak ja zrobiłam o tym samym składzie w domu to miał odruch wymiotny. Dziś jak chciałam mu dać zupkę to się rozwył i skończyło się na mleku...ledwo zdążyłam rozmrozić.
Wczoraj zjadł 3/4 słoiczka gruszki, dziś jeszcze jedno podejście do jarzynowej. Ciągle o tym glutenie zapominam i nadal nie rozpoczęłam ekspozycji...
Wczoraj nie dałam mu kleiku do nocnego mleka i spał tak samo jakbym dała-czyli do 2.30,więc chyba nie ma sensu go tuczyć tym kleikiem,co?
Kaszek jeszcze nie probowałam, bo nie wiem za bardzo, w którym momencie dnia ją umiejscowić. Zupka jest po drzemce popołudniowej. Wy kiedy dajecie kaszkę?

Zaczęłam zapisywać ile zjada Kacek...i ostanie trzy dni to 860ml, 560ml, 820ml. Czy to jest ok? Ja mam wrażenie,że on tak mało je....

reklama
Gorgusia dobrze je, nie martw się, nie licz bo zwariujesz :tak:
ja z glutenem czekam do warzyw, zresztą wcale mi się nie śpieszy z ekspozycją, przy Laurze olaliśmy temat z niewiedzy i jakoś dziecko żyje, zresztą gluten jadła po 8m-cu dopiero

Do góry