asienka0086
Zaciekawiona BB
Może i racja, chociaż zupy mamy dość gęste bo z mięskiem i bez wywaru.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
asienka kaszke manna nawet byskawiczna mimo wszystko sie gotuje /ja mam taka co 3 minuty musze pogotowac/ i dopiero ugotowana mozesz dodac do mleka lub tak jak ariska napisala, wrzuc ja do gotujacej sie zupy, ale jesli sama gotujesz, bo jak chcesz do sloiczkowej dodac to musisz manne najpierw ugotowac osobno na wodzieCześć dziewczyny,troszkę poczytałam wasze forum, ale dużo tego jest :-). U nas już od jakiegoś czasu rozszerzamy dietę i maluszek zajada ze smakiem wszystkie rzeczy, które dostaje łyżeczką. Karmienie piersią jest atrakcyjne tylko w nocy, bo w dzień ciężko namówić nawet na butelkę a co mówić o cycu. Zaczeliśmy też ekspozycje na gluten, ale pojawiły się zaparcia. Nie mam pojęcia co to oznacza. Może ja źle podaje te 2-3g kaszy manny.Dodaję je do wieczornej butli(mleko modyfikowane+kaszka ryżowa).Tylko zastanawiam się czy tą kaszę manną najpierw przyrządza się osobno w 100ml wody i dolewa się wody do 150ml i wsypuje mleko?Czy poprostu wsypuje się do butli kaszę te 2-3g?(mamy kaszę manną błyskawiczną bez gotowania).Nie wiem też czy podawać dalej pomimo zaparć? Straszny mętlik w głowie przez to mam. W środę będziemy u pediatry to wypytam ją o wszystko, ale do środy chciałabym się też was poradzić.