reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozstępy - jak zapobiegać, jak się pozbyć

Ten post z BellyBandit wygląda mi na spam, dopiero 4 posty a już 2 o tym samym produkcie w 7 dni i to raz że znajoma poradziła a wcześniej że na forum znalazła wpisy. Tania reklama a produkt dość drogi, bo koło 300zł, ehhh chyba nie o to chodzi na tym forum

Edit
Właśnie poszperałam na necie korzystając z niektórych linków i znalazłam sposoby na rozstępy poza sklepowymi kremami. Trzeba też trzymać odpowiednią dietę (awokado, orzechy, ziarna), dużo pić, masować się. Wstawiam link: http://linkbaby.pl/artykuly/czytaj/naturalne-sposoby-zapobiegania-ciazowym-rozstepom.html

Ostatnia edycja:
reklama
Ja miałam taki sam brzuch w pierwszej ciąży. Przytyłam 16 kg i wszystko mi w brzuch poszło, a nie no 2 cm więcej miałam w biodrach ;-) Po porodzie miałam dosłownie 3 małe białe rozstępy pod samym pępkiem. Teraz jestem w ciąży bliźniaczej i już wiem że mój brzuch to będzie tragedia. Smaruje go kilka razy dziennie a naokoło pępka już mam kupe rozstępów i skórę tak cienką, ze boję się żeby mi nie pękła w tym miejscu.
Niewiele przytyłam ale brzuch jest duży i coraz więcej na nim czerwonych kresek. zajmuje to prawie połowę brzucha :wściekła/y:
Czuje że tej walki nie wygram :wściekła/y:

To teraz pytanie...jak tego się pozbyć...? :(

Ten post z BellyBandit wygląda mi na spam, dopiero 4 posty a już 2 o tym samym produkcie w 7 dni i to raz że znajoma poradziła a wcześniej że na forum znalazła wpisy. Tania reklama a produkt dość drogi, bo koło 300zł, ehhh chyba nie o to chodzi na tym forum

Edit
Właśnie poszperałam na necie korzystając z niektórych linków i znalazłam sposoby na rozstępy poza sklepowymi kremami. Trzeba też trzymać odpowiednią dietę (awokado, orzechy, ziarna), dużo pić, masować się. Wstawiam link: Rozstępy w ciąży - Naturalne sposoby zapobiegania

Dzięki za link :)
A odnosnie pasa poporodowego... ja stosowałam po prostu majtki wyszczuplajace. Na rozstępy oczywiście nic nie pomogło, ale za to brzuch szybko się wciągnął z powrotem ;)

a co myślicie o stosowaniu kolagenu podczas ciąży tak by przygotować i ochronić zarazem skórę? W końcu to z kolagenu jesteśmy zbudowani i to on odpowiada za stan naszej tkanki łącznej. Znacie jakiś kolagen bez dodatku chemicznych składników?

Ja smaruję się oliwką i linomagiem (apteka bez recepty, ok 8zl ). Dodatkowo noszę pas ciążowy bieliźniany, elastyczny...yy nie pamiętam firmy. Codziennie ok 2 razy smaruję brzuchol. Jestem w 33tc i nie mam żadnych rozstępów, ale wiem, że to również zależy od urody kobiety :tak: Mam atopowe zapalenie skóry od urodzenia i linomag mi bardzo w swędzeniu skóry pomaga, bo odstawiłam sterydy. Brzuch, biust i uda mam baardzo gładkie...w życiu przy moim schorzeniu takiej skóry nie miałam, więc POLECAM!!:tak:

Ja całą ciąże smarowałam sie różnymi kremami,oliwkami i co tylko było ...i do dnia porodu nie maiałam ani jednego rozstepu...powtarzam do dnia porodu.Potem jak mi zaczęły pękać to szok:szok::szok::szok:na brzuchu ,piersiach,i wewnętrznej części ud.Nawet smarowanie nie pomogło .Używałam kremu Revitol!!!Podobno miał byc taki dobry.Teraz jak się już zabliznily to ich nie widać.Jedynie 2 większe na brzuchu a tak to juz poznikały.Jak ktoś ma mieć rozstępy to i tak je będzie mieć.A zresztą z rozstepami da się żyć uwierzcie mi:p

Niesttey niektóre z nas mają predyspozycje genetyczne do rozstępów i wtedy na to nic się nie poradzi, będą i koniec.
Ale tak to polecam smarowanie, smarowanie i jeszcze raz smarowanie. Nie ważne czym - nie wierzę w kremy cud. Wystarczy zwykłym nawilżającym balsamem albo oliwką. Byle skóre non stop nawilżać!!

Masz rację kremy-cuda nie istnieją dlatego dobrym rozwiązaniem jest sięgnięcie po jakieś naturalne preparaty. Szukam cały czas jakiegoś kolagenu, tak by nie wmieszali tam niepotrzebnie jakiejś chemii i wy-googlowałam Colifine. W składzie ma tylko wodę, kwas mlekowy, kolagen i glikol kaprylowy. Więc zapowiada się dobrze, jutro zamierzam skoczyć do drogerii.

Rozstępów i tak się nie uniknie, można co jedynie opóźnić ich pojawienie się i sprawić, że będą bledsze. Ale trzeba smarować się od samego początku ciąży i aż do rozwiązania i to najlepiej dwa razy dziennie.

reklama
Do góry