reklama
KalaKRK
KOCHAM MOJE SKARBY:*
w ogole ciekawi mnie czy przy 2 dziecku tez mi nie wyjda na brzuchu....skoro za 1 razem nie wyszły...hmmmm
K
króliczątko
Gość
Olcia najlepiej smarować się oliwką dla dzieci. To słowa pani ginekolog z jakiegoś mądrego programu. Mówiła że oczywiście są różne preparaty ale nie warto na nie wydawać majątku. Rzeczywiście że podobno niektóre kobiety mają skołonności a inne nie. Jednak oliwką zawsze przyjemnie się pomasować Ja się smaruję narazie balsamem i zamierzam też oliwką tak jak w pierwszej ciąży. Także masujmy się i wcierajmy nie uszczuplając portfela
KalaKRK
Ja też wiem, że to sprawa genów itd...
ale myśle ze nawiekszy procent tego zalezy od tego jak bardzo przytyjesz i jak duzy masz brzuch bo naciaga ci sie skora i pęka......a jak masz niewielki to mysle ze krem w jakims mniejszym czy wiekszym stopniu pomaga....a geny..to jest takie u mnie 50/50.....bardziej wierze w to ze duzo moge przytyc i skora nie wytrzyma poprostu....
KalaKRK
najlepsza metoda to masowac przy kapieli brzuszek takimi rękawicami do masażu ciała albo szorstką gąbką i potem na to jakis kremik co wzmacnia kolagen....i najepiej smarowac sie po peelingu bo skora jest oczyszczona i krem głębiej wnika
Super! Rozumiem, że po 1 ciąży nie masz rozstępów. Ja właściwie na początku smarowałam się kosmetykiem naturalnym - oliwką właśnie. Ale jak to na początku ciąży bywa zapach mnie zemdlił i się zniechęciłam. Może jednak wrócę?Olcia najlepiej smarować się oliwką dla dzieci. To słowa pani ginekolog z jakiegoś mądrego programu. Mówiła że oczywiście są różne preparaty ale nie warto na nie wydawać majątku. Rzeczywiście że podobno niektóre kobiety mają skołonności a inne nie. Jednak oliwką zawsze przyjemnie się pomasować Ja się smaruję narazie balsamem i zamierzam też oliwką tak jak w pierwszej ciąży. Także masujmy się i wcierajmy nie uszczuplając portfela
KalaKRK
olcia7 to zależy od tego ile przytyjesz i jak wielki bd mieć brzuch...sama oliwka nie bardzo....powinnac rozmasowywac skóre w miejscach podatnych na rozstepy po to by troche ją rozciągac...używac peelingu albo takich rekawiczek czy gąbki i na to krem.....ziajki ci wystarczy...on natłuszcza dobrze i w dodatku dodaje kolagenu którego brakuje
ale myśle ze nawiekszy procent tego zalezy od tego jak bardzo przytyjesz i jak duzy masz brzuch bo naciaga ci sie skora i pęka......a jak masz niewielki to mysle ze krem w jakims mniejszym czy wiekszym stopniu pomaga....a geny..to jest takie u mnie 50/50.....bardziej wierze w to ze duzo moge przytyc i skora nie wytrzyma poprostu....
Z tym sie nie zgodze. Mysle ze wszystko zalezy od skory i genow. Mam 2 kolezanki z ktorych jedna przytyla ponad 20kg i ma tylko kilka rozstepow na "boczkach" a druga przytyla 11 i ma caly brzuch, nogi w rozstepach Powiem jeszcze ze obydwie przed ciaza mialy podobna wage.
reklama
To jest kwestia jaką kto ma elastyczną skórę i tyle, co zresztą i w genach powinno być zapisane. Patrzałyście na "Milczenie owiec"? Pielęgnacji nigdy za wiele kochane.
Mam propozycję: wieczorem smarujemy oliwką a rano kremem, który ma tam jakieś mikromolekuły inteligentnie przenikające przez wierzchnia warstwę i wnikające w struktury międzykomórkowe z niebywalą wręcz skutecznością podnosząc elastyczność skóry...... Będzie fifty-fifty
Mam propozycję: wieczorem smarujemy oliwką a rano kremem, który ma tam jakieś mikromolekuły inteligentnie przenikające przez wierzchnia warstwę i wnikające w struktury międzykomórkowe z niebywalą wręcz skutecznością podnosząc elastyczność skóry...... Będzie fifty-fifty