reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozstępy - jak zapobiegać, jak się pozbyć

reklama
No, tudzież rozmiar 70F. Jestem w szoku, ale myślę, że rozpoczne rewolucję jak mi sie rozmiar unormuje, bo narazie widzę, że dość szybko się to zmienia, wybiorę uniwersalne rozwiązanie.... chyba.;-)
Ale dzięki! Na pewno przejdę się do jakiegoś sklepu z tej strony i chociaż wypróbuję.

wreszcie mogę coś powiedzieć o efektach stosowania kremów, bo brzuch juz znacznie urósł (26 tydzień). Od początku stosowałam Mustelę dwa razy dziennie plus po prysznicu oliwkę bambino na mokrą skórę. No i u mnie bardzo ładnie zadziałało :) żadnego, nawet najmniejszego rozstępu - a tendencję mam, w czasie kiedy byłam nastolatką zrobiło mi się bardzo dużo rozstępów. Teraz póki co - żadnego! :) no i czekam jak będzie dalej ;) ale chyba mogę być dobrej myśli :]

Całą ciąże używałam balsamu na rozstępy Pharmaceris dwa razy dziennie. Do tego peelingi na przemian z masażami skóry szczotka z trawy morskiej. Zabiegi te wykonywałam na brzuszek i piersi. Na brzuchu nie mam ani jednego rozstępu, za to piersi -tragedia:-(

cześć dziewczyny,
pewnie już gdzies ten watek się przewinął, ale postanowiłam mimo wszystko się Was zapytać co stosujecie/stosowałyście podczas ciąży na rozstępy i jaki był tego efekt. To jest moja druga ciąża. W pierwszej stosowałam krem firmy Mustela i po porodzie okazało się że mam tylkonieliczne rozstępy w dole brzucha. Teraz dostalam w prezencie krem ELANCYL i jakoś nie udalo mi się nigdzie znaleźć opinii na jego temat.
Liczę, że odpiszecie. Z góry wielkie dzieki :)

U mnie działało Vichy :-) Jak próbowałam oliwki lub innych kremów to do razu zaczynała mnie swędzieć skóra i robiła się zaczerwieniona :cool: W czasie ciąży nie zrobiły mi się żadne nowe rozstępy, a chyba mam skłonność. Jeszcze z czasów podstwówki, kiedy nie miałam pojęcia co to są rozstępy, mam trochę takich 'pamiątek' :-(

reklama
Do góry