reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Roznica wieku między dziećmi

reklama
Nie ma idealnej różnicy. U nas jest niecałe dwa latka różnicy (23 miesiące) między córkami. Są plusy i są minusy. Każdy z nas jest inny, każde dziecko jest innej. Z doświadczenia swojego i przyjaciół dookoła wiem, że nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło :)

Ja chciałam około 4 lat różnicy, ale cóż minęło prawie 6lat, a moja Klara dalej jedynaczaką "ziemską", bo w niebie ma siostrzyczkę. Życie weryfikuje plany...
Ale mam ogromną nadzieję że w 2018 córka bebędzie miała braciszka lub siostrzyczkę, jestem dobrej myśli!
--
km5sk6nluc1bj6w4.png

65vqics49vr5roda.png

Ja mogę powiedzieć, że im mniejsza różnica, tym lepiej - z punktu widzenia mamy ;) Jakbym zdecydowała się na drugie dziecko od razu, to ciągiem miałabym odchowaną dwójkę, a tak, to już dość dawno zapomniałam o pieluchach, pooddawałam wszystkie ciuszki i sprzęty, a tu znowu trzeba wszystko od nowa zbierać ;)

Ja mogę powiedzieć, że im mniejsza różnica, tym lepiej - z punktu widzenia mamy ;) Jakbym zdecydowała się na drugie dziecko od razu, to ciągiem miałabym odchowaną dwójkę, a tak, to już dość dawno zapomniałam o pieluchach, pooddawałam wszystkie ciuszki i sprzęty, a tu znowu trzeba wszystko od nowa zbierać ;)

Ja mam 4 lata różnicy, a kompletnie nic po Córce nie oddałam, bo wiedziałam, że chcę mieć więcej dzieci, więc Twój argument do mnie nie trafia :D

Nulini trafiamy na siebie ostatnio [emoji23]podobnie miałam pisać, u mnie różnica między pierwszym i drugim 3 lata i 9 mies i niewiele oddałam. I z punktu widzenia mamy lepiej było mi z większa różnica bo pierwsze dziecko już potrafiło zająć się sobą na chwile :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Haha, cześć kasia.zosia [emoji16]
Ja też sobie bardzo chwalilam samodzielność Córy, mogłam na nią liczyć, poprosić o podanie czegoś, sama się bawiła i była dla mnie pomocna. Nie wyobrażam sobie np. roczniaka i noworodka, ba, nawet dwulatka sobie nie wyobrażam - Syn ma teraz 2,5 roku i na samą myśl, że miałabym teraz urodzić dziecko mam ciary... No nigdy w życiu...

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Haha, cześć kasia.zosia [emoji16]
Ja też sobie bardzo chwalilam samodzielność Córy, mogłam na nią liczyć, poprosić o podanie czegoś, sama się bawiła i była dla mnie pomocna. Nie wyobrażam sobie np. roczniaka i noworodka, ba, nawet dwulatka sobie nie wyobrażam - Syn ma teraz 2,5 roku i na samą myśl, że miałabym teraz urodzić dziecko mam ciary... No nigdy w życiu...

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

No ja właśnie mam teraz dwulatke i synka 5 miesięcy :D najstarszy ma prawie 6 :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry