reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Roznica wieku między dziećmi

reklama
Myślę że tak 2-3 lata jest najlepiej, za duża różnica może sie potem nie sprawdzić bo dzieci w różnym wieku maja rózne zainteresowania, w co innego chcą sie bawic, w inny sposób. A zbyt mała różnica z kolei daje w kość rodzicom, chociaż jak dzieci są wyjątkowo aktywne to i tak dają w kość i wiek wtedy nie ma znaczenia ;)

Moja corka ma 17 lat a synek skonczy w maju 3 latka,układa im sie super w ich relacjach a i ja mam lzej gdy mi pomaga..Nie planowałam takiego odstepu,zawsze wolałam miec tak około 3 lat róznicy,jedno dziecko sie odchowuje wtedy mozna poswiecic wiecej czasu mniejszemu,ale nie zawsze jest drogie mamy tak jak sie chce

Ja mam syna 3 letniego i córkę 10 - miesięczną. Różnica to dwa lata i 2 miesiące. Jeśli jest mała różnica wieku to na początku jest ciężko - dwójka maluchów i każde potrzebuje dużej uwagi. Z drugiej strony jak odchowasz to masz z głowy :) jak jest większa różnica między dziećmi to jest łatwiej ogarnąć to wszystko i jest się bardziej wypoczętym na pewno tylko w czasie jest wszystko bardziej rozłożone. I jedna i druga opcja ma pozytywy. Sama musisz zdecydować co Ci bardziej będzie odpowiadało. Pozdrawiam :)

Biedronka

u mnie 12 lat i teraz żałuje tylko tego, że aż tyle, ale tak się życie ułożyło nie inaczej, a teraz pragniemy kolejnego nie chce, by najmlodszy wychowywał sie sam, skończył 13 miesiecy, wiec jesli sie uda bedzie róznica dwóch lat.

U mnie będzie 2lata i 3 mięs i tyle też było między mną a siostra;) co do klocenia się dużo zależy od wychowania i podejścia do dzieci

f2w3rjjgfqkq0jcp.png

relgh371clrq6e2w.png

reklama
U mnie pomiędzy pierwszym a drugim jest 9 lat róznicy...dużo ale moje ciężkie przezycia zwiazane z wychowaniem pierworodnego źle wpłyneły na moja psychikę.

Do góry