reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Jak na razie jej nie ma . Powtorze test jutro . Zobaczę czy cień będzie ciemniejszy wiem że jak głowa puści to się udaje .
Nie miałam czasu jesc mało spalam do tego kiebsko się czulam że zmęczenia więc Przytulanki były tylko 3 razy A że nie wiedziałam kiedy owu to tak w ciemno =) tak że co ma być to będzie . Nie miałam czasu się wsluchiwac w objawy ani ich wymyślać . A jaka czułam dziś adrenaline robiąc test =)
No mówi się, że jak się odpuści to często się udaje [emoji6] będzie dobrze, trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie [emoji110]

reklama
Miałam tak samo z Anią, karmilam 2 tyg i się podałam. Jak mój mąż widział jak płaczę przy każdym karmieniu to sam mówił żebym odpuściła. Teraz odrazu będę szukać pomocy przy orzystawianiu.
Polozna mowila ze nic na sile i to ja mam sie dobrze czuc. Bo ja sie fatalnie czulam. Zaciskalam zeby i keczalam z bolu jak mala przystawialam. Boli to w chu...j serio. No i te do krwi sutki

Ja w pepco bylam wczoraj u mnie nie ma nic na rozmiar 56. A taki pptrzebuje bo mala ma 54 cm a mam wszystko od 62 totalnie nie ma nic z tego rozmiaru.

Wlasnie nic na sile ale mam poczucie winy takie ze syns nie karmilam bo w ogole laktacja sie nie zaczęła. A z mala się zaczęła i mawet mlrko zaczelo leciec. Ale jsk mam karmic plakac i zaciskac zeby do yego dochodzi to ze nie moge chodzic, lezex siedziec muszę trzymac cycki bo sa wielkie i bola to nie wiem czy jest sens. Zal mi tegobze doprowadziłam je do stanu ze moglam karmoc alr się podałam [emoji24]

[emoji3590]
IMG_20200115_195036.jpeg

W ogóle zapomniałam pisać, że wczoraj zaczęłam 3 trymestr [emoji3059] nie pytajcie kiedy to zleciało, bo sama nie wiem [emoji85] teraz już ostatnia prosta!

Dziś taki cudny dzień, że dwie godziny siedziałam sobie na tarasie [emoji3059] mogłaby być już wiosna! Raz, że malutka byłaby już na świecie, a dwa ja bardzo cierpię z braku słońca i ciepła [emoji2356]
Moje dziecko chrzestne [emoji847] niewiarygodne jak ten czas leci...
Kochana piękne dzieciaczki i gratuluję bo niestety jeszcze nie miałam okazji.

U mnie z głową coraz lepiej chyba powoli zaczynam sobie wszystko układać. Dzisiaj miałam wizytę u tego nowego gina. Na szczęście wszystko pękło nie zrobił się torbiel pękły oba nawet ten 30mm.
Kazał zrobić progesteron i jeszcze kilka badań i z wynikami znów do niego.
W przyszłym tygodniu ode jeszcze z m na badania.

I mam kilka pytań kobietki.

Czy progesteron muszę robić na czco ?

Będziemy robic seminogram i posiew. Gin powiedział że wstrzymać się z przytulankami 3 4 dni A pani z labo 7. Później gin powiedział że słuchać się Pani z Labo. I nie wiem co robić... czy plemniki już nie będą przestarzałe w ciągu tych 7 dni ?

I czy orientujecie się czy musi byc duzo tego materiału do badań? Bo pani z labo powiedziała że trzeba do 2 oddzielnych pojemników. I się zastanawiam czy z 1 razu wystarczy na 2 ?

Moje dziecko chrzestne [emoji847] niewiarygodne jak ten czas leci...Kochana piękne dzieciaczki i gratuluję bo niestety jeszcze nie miałam okazji.

U mnie z głową coraz lepiej chyba powoli zaczynam sobie wszystko układać. Dzisiaj miałam wizytę u tego nowego gina. Na szczęście wszystko pękło nie zrobił się torbiel pękły oba nawet ten 30mm.
Kazał zrobić progesteron i jeszcze kilka badań i z wynikami znów do niego.
W przyszłym tygodniu ode jeszcze z m na badania.

I mam kilka pytań kobietki.

Czy progesteron muszę robić na czco ?

Będziemy robic seminogram i posiew. Gin powiedział że wstrzymać się z przytulankami 3 4 dni A pani z labo 7. Później gin powiedział że słuchać się Pani z Labo. I nie wiem co robić... czy plemniki już nie będą przestarzałe w ciągu tych 7 dni ?

I czy orientujecie się czy musi byc duzo tego materiału do badań? Bo pani z labo powiedziała że trzeba do 2 oddzielnych pojemników. I się zastanawiam czy z 1 razu wystarczy na 2 ?

Nam w klinice mówili ze do badania nasienia 3-5 dni. Robiliśmy kilka razy i pierwsze badanie było 5 dni to były gęste i mało ruchliwe . Potem 4 dni - były lepsze . A 3 były najlepsze . Nie czekałabym 7 dni bo wtedy napewno wyjdzie wysoka lepkość a to utrudnia zajście w ciąże

Nam w klinice mówili ze do badania nasienia 3-5 dni. Robiliśmy kilka razy i pierwsze badanie było 5 dni to były gęste i mało ruchliwe . Potem 4 dni - były lepsze . A 3 były najlepsze . Nie czekałabym 7 dni bo wtedy napewno wyjdzie wysoka lepkość a to utrudnia zajście w ciąże
Ja też tak myślę... mało tego przecież nie kochamy się co u dni tylko częściej. Jak to chca zobrazować. Problem będzie w momencie kiedy labo będzie miało jakieś inne normy takie dla 7 dniowego materiału. Kompletnie nie wiem co robic

Ja też tak myślę... mało tego przecież nie kochamy się co u dni tylko częściej. Jak to chca zobrazować. Problem będzie w momencie kiedy labo będzie miało jakieś inne normy takie dla 7 dniowego materiału. Kompletnie nie wiem co robic

Chcesz próbuj tak jak powiedzieli ale nie bądź zdziwiona jak wyjdzie lepkość i będą mało ruchliwe . My już mamy ok 6-7 badań za sobą i mam porównanie .

@MartaSx przecudnie te Twoje dzieciaczki [emoji3590][emoji3590] nie obwinia się Kochana wiem po sobie szczęśliwa mama szczęśliwe dziecko. Dla mnie karmienie piersią było masakra ja się denerwowalam, Młody irytowal i ogólnie wychodziła gehenna. A takie stresy szczególnie w połogu nie są potrzebne.

@adzik super że poukladalas sobie w głowie [emoji16] ja też muszę nad tym pracować bo zwariuje. Co do badań to też słyszałam że 3-4 dni najlepiej. Myślę że tam nie ma miary odnośnie dni tylko ogólnie :ilość, ruchliwosc, lepkość itp. Zrób jak uważasz, pamiętaj że zawsze przecież badanie będziesz mogła powtórzyć [emoji16] no stress

@Kotmonika87 3mam kciuki tak jest często że jak się odpuści to zaskakuje [emoji16]

@MisiaJasia ciąża jest możliwa, ryzyko zależy też od dnia brania tabletki. Tabletki pominięte na początku cyklu częściej kończą się ciąża niż te pominięte w drugiej połowie opakowania.

@nikolka1203 także będziesz miała pokopana wątrobie, trzusteczke i resztę [emoji16]

U mnie dziś 28 dc jutro powinna terminowo przyjść @ i id środy znowu lametta. Zobaczymy. Póki co nastawienie w miarę tylko nosek mam zatkany i męczy [emoji29] ale dzisiaj jeszcze wolne [emoji16]

reklama
Cześć dziewczyny. Przepraszam ale nie nadrobię wszystkiego bo coś ostatnio za dużo piszecie [emoji6]

MartaSx: gratuluję malutkiej. Nie martw się tym że nie KP mleko mm też jest ok. Jesteś super silna mama dwujki dzieci i ze wszystkim sobie radzisz. Co do dużych piersi to doskonale cię rozumie..
Ślicznie synuś wygląda z córeczka. Życzę wam dużo zdrówka i niech się malutka zdrowo chowa.

Ania jak tam podejścia do ivf? Przepraszam ale nie nadrobię postów.

Paola dopiero co test robiłaś a to już III trymestr [emoji54] kiedy to przeleciało. Ostatnia prosta i będziesz tulić córeczkę jak dobrze pamiętam.

Wszystkim pozostałym ciężarnym życzę spokojnej ciąży.

Wszystkim staraczkom życzę szybkiego zafasolkowania i spokojnej ciąży. [emoji846]

Isasza4444 co u ciebie? Cykle wróciły do normlanosci? Ja jeszcze 2 dni i czekam na miesiączkę. To już ostatni cykl z duphastonem i zobaczymy w lutym jaka i kiedy będzie @ po odstawieniu duphastonu.

Wczoraj byłam na kontrolnych badaniach tsh wizyta u LR 22.01
Informuję równiez że od wczoraj zaczęłam szkole języka niemieckiego. I jestem mega zadowolona.
Ostatnio coś mnie pobolewa brzuch dzień w dzień jak na okres a do okresu jeszcze 8 dni. Pierwszy raz tak mam. Cały czas chodzę sprawdzać czy okres się już czasami nie zaczal.

Do góry