reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

A więc tak, mąż na badaniu nasienia, mi właśnie pobrali krew. Mam guzka na lewym płacie tarczycy, muszę zapisać się do endokrynologa, ale ogólnie tarczyca wygląda ładnie. I będziemy czekać półtorej godziny na wyniki, później omówienie. Wszystko byłoby ok gdyby nie fakt, że doktor że 150 razy powtórzył, że mam nadwagę i to jest 50% winy. No.. to wiedziałam już wcześniej, i cały czas nad tym pracuje. :/
Będzie dobrze a co tam będziesz robić ?
Cześć Wam [emoji5] u mnie dziś 103 dni do porodu!!! [emoji33] jestem przerażona [emoji23] i zaczynam 26 tydzień. Biorę się dziś za sprzątanko, powiem Wam, że umieram z nudów w tym domu i dostaje do głowy [emoji20]
@MartaSx czekam na wieści po wizycie!
@fiddlee trzymam kciuki za wizytę, dawaj znac po [emoji5]
@paola425 rośniesz? [emoji3]

reklama
A więc tak, mąż na badaniu nasienia, mi właśnie pobrali krew. Mam guzka na lewym płacie tarczycy, muszę zapisać się do endokrynologa, ale ogólnie tarczyca wygląda ładnie. I będziemy czekać półtorej godziny na wyniki, później omówienie. Wszystko byłoby ok gdyby nie fakt, że doktor że 150 razy powtórzył, że mam nadwagę i to jest 50% winy. No.. to wiedziałam już wcześniej, i cały czas nad tym pracuje. :/

A skąd ten guzek? Miałas już wcześniej problemy z tarczycą?

I co do nadwagi to widzę Twoje zdjęcia na insta i jakoś Twojej nadwagi nie dostrzegłam.

Rośniemy, rośniemy [emoji16] od 2 tygodni nabrałyśmy tempa! Chyba od kiedy dziecko zaczęło tyć to i brzuch się powiększa. Do porodu 98 dni, też jestem przerażona [emoji33] dziś 26+0 [emoji6] niedawno odliczałam do 14 tygodnia, żeby już było pewniej, a teraz 14 tygodni zostało do porodu [emoji51]
A Wy jak tam? Zobacz załącznik 1065527

O jeziuuuuu! Ale słodki brzusio! Aż się wierzyć nie chce [emoji7]
Jak sobie pomyśle, że jeszcze miałabym czekać na ten poród tak jak Marta to już w ogole.. chyba wolałabym żeby wzięło mnie w najmniej oczekiwanym momencie z zaskoczenia [emoji23] chociaż już nie wiem co lepsze, ciagle mysle, że może jednak cesarka byłaby lepsza, później jednak mówię sobie kurde przecież dam radę naturalnie haha i co chwila zmieniam zdanie [emoji23]
A to my [emoji5]
IMG_1840.JPG

Nigdy nie miałam.problemow z tarczyca, dlatego muszę to sprawdzić, dla pewności robi mi dzisiaj tsh. Hahah no zdjęcia zdjęciami Ale jak to mój mąż mówi mi to pasuje po prostu i mimo wszystko bardzo dobrze się ze sobą czuje. Ale Jak mus to mus..
A skąd ten guzek? Miałas już wcześniej problemy z tarczycą?

I co do nadwagi to widzę Twoje zdjęcia na insta i jakoś Twojej nadwagi nie dostrzegłam.

Ah tam nadwagę , rozumiem jak ktoś wazy ponad 120 kg ale Ty raczej tyle nie ważysz . Ja tez mam nadwagę i żaden lekarz mi tak nie powiedział poza jedna babka na patologi ciąży ze podejrzewa IO patrząc na mój brzuch [emoji23] taki typowo ciążowy . Ale jak zobaczyła wyniki insuliny i glukozy to powiedziała ze poprostu zapuscilam się [emoji23]

Nigdy nie miałam.problemow z tarczyca, dlatego muszę to sprawdzić, dla pewności robi mi dzisiaj tsh. Hahah no zdjęcia zdjęciami Ale jak to mój mąż mówi mi to pasuje po prostu i mimo wszystko bardzo dobrze się ze sobą czuje. Ale Jak mus to mus..

No to faktycznie dziwne :o a jak zobaczyli ten guz, zrobili Ci usg?

Ja mam nadzieje, ze mi na wizycie na starcie nie zaczną strzelać, ze jestem gruba, bo właśnie doszłam do wagi, z która zaszłam w druga ciążę, wiec niech się bujają :p

@paola425 @Olineekg pięknie wyglądacie[emoji7]

Hej Wam, ja dziś zaczynam dzień od zapisania się do położnej [emoji16] ale tyle ludzi, że zaraz tu zdechnę chyba [emoji849]Ja już wczoraj trochę zamówiłam z neta [emoji16] tanio mają jak nie wiem! A ja przez to utonę w tych ciuchach [emoji85]

@MartaSx na którą masz wizytę? [emoji6]
Cześć Wam [emoji5] u mnie dziś 103 dni do porodu!!! [emoji33] jestem przerażona [emoji23] i zaczynam 26 tydzień. Biorę się dziś za sprzątanko, powiem Wam, że umieram z nudów w tym domu i dostaje do głowy [emoji20]
@MartaSx czekam na wieści po wizycie!
@fiddlee trzymam kciuki za wizytę, dawaj znac po [emoji5]
@paola425 rośniesz? [emoji3]
Martunia może Ty już rodzisz a my tu czekamy na wieści ?
Kochane moje nie rodze jeszcze [emoji23] bylam po Oliwera, lekcje robilismy a teraz czyta.
Wizyte mam na 17.15

Paola ale masz brzuszek zobaczysz jak niedlugo wystrzeli

Co do guzka to ja też mam aż 3 na tarczycy, a cała tarczycą działa idealnie. I badając te guzki, zapoznałem się z dwiema różnymi szkołami diagnozy, w Polsce kazali mi robić biopsje w celu zbadania rodzaju, w Niemczech tylko usg i obserwacja co pół roku. Tutaj nie wykonuje biopsji bez potrzeby, aby nie uszkodzić naturalnej otoczki guzka, ponieważ może to spowodować różne komplikacje, np szybszy wzrost, rozlanie itp...

Dziewczyny z brzuszkami wyglądacie bosko, straszne z was chudziny, ja też należę do szczupłych i w każdej ciąży miałam odrazu widoczny brzuszek, a pod koniec to gigant i na plusie 28 Kilo przy porodzie :p

reklama
Do góry