reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

A więc tak, mąż na badaniu nasienia, mi właśnie pobrali krew. Mam guzka na lewym płacie tarczycy, muszę zapisać się do endokrynologa, ale ogólnie tarczyca wygląda ładnie. I będziemy czekać półtorej godziny na wyniki, później omówienie. Wszystko byłoby ok gdyby nie fakt, że doktor że 150 razy powtórzył, że mam nadwagę i to jest 50% winy. No.. to wiedziałam już wcześniej, i cały czas nad tym pracuje. :/
Będzie dobrze a co tam będziesz robić ?
Cześć Wam [emoji5] u mnie dziś 103 dni do porodu!!! [emoji33] jestem przerażona [emoji23] i zaczynam 26 tydzień. Biorę się dziś za sprzątanko, powiem Wam, że umieram z nudów w tym domu i dostaje do głowy [emoji20]
@MartaSx czekam na wieści po wizycie!
@fiddlee trzymam kciuki za wizytę, dawaj znac po [emoji5]
@paola425 rośniesz? [emoji3]

reklama
A więc tak, mąż na badaniu nasienia, mi właśnie pobrali krew. Mam guzka na lewym płacie tarczycy, muszę zapisać się do endokrynologa, ale ogólnie tarczyca wygląda ładnie. I będziemy czekać półtorej godziny na wyniki, później omówienie. Wszystko byłoby ok gdyby nie fakt, że doktor że 150 razy powtórzył, że mam nadwagę i to jest 50% winy. No.. to wiedziałam już wcześniej, i cały czas nad tym pracuje. :/

A skąd ten guzek? Miałas już wcześniej problemy z tarczycą?

I co do nadwagi to widzę Twoje zdjęcia na insta i jakoś Twojej nadwagi nie dostrzegłam.

Rośniemy, rośniemy [emoji16] od 2 tygodni nabrałyśmy tempa! Chyba od kiedy dziecko zaczęło tyć to i brzuch się powiększa. Do porodu 98 dni, też jestem przerażona [emoji33] dziś 26+0 [emoji6] niedawno odliczałam do 14 tygodnia, żeby już było pewniej, a teraz 14 tygodni zostało do porodu [emoji51]
A Wy jak tam? Zobacz załącznik 1065527

O jeziuuuuu! Ale słodki brzusio! Aż się wierzyć nie chce [emoji7]
Jak sobie pomyśle, że jeszcze miałabym czekać na ten poród tak jak Marta to już w ogole.. chyba wolałabym żeby wzięło mnie w najmniej oczekiwanym momencie z zaskoczenia [emoji23] chociaż już nie wiem co lepsze, ciagle mysle, że może jednak cesarka byłaby lepsza, później jednak mówię sobie kurde przecież dam radę naturalnie haha i co chwila zmieniam zdanie [emoji23]
A to my [emoji5]
IMG_1840.JPG

Nigdy nie miałam.problemow z tarczyca, dlatego muszę to sprawdzić, dla pewności robi mi dzisiaj tsh. Hahah no zdjęcia zdjęciami Ale jak to mój mąż mówi mi to pasuje po prostu i mimo wszystko bardzo dobrze się ze sobą czuje. Ale Jak mus to mus..
A skąd ten guzek? Miałas już wcześniej problemy z tarczycą?

I co do nadwagi to widzę Twoje zdjęcia na insta i jakoś Twojej nadwagi nie dostrzegłam.

Ah tam nadwagę , rozumiem jak ktoś wazy ponad 120 kg ale Ty raczej tyle nie ważysz . Ja tez mam nadwagę i żaden lekarz mi tak nie powiedział poza jedna babka na patologi ciąży ze podejrzewa IO patrząc na mój brzuch [emoji23] taki typowo ciążowy . Ale jak zobaczyła wyniki insuliny i glukozy to powiedziała ze poprostu zapuscilam się [emoji23]

Nigdy nie miałam.problemow z tarczyca, dlatego muszę to sprawdzić, dla pewności robi mi dzisiaj tsh. Hahah no zdjęcia zdjęciami Ale jak to mój mąż mówi mi to pasuje po prostu i mimo wszystko bardzo dobrze się ze sobą czuje. Ale Jak mus to mus..

No to faktycznie dziwne :o a jak zobaczyli ten guz, zrobili Ci usg?

Ja mam nadzieje, ze mi na wizycie na starcie nie zaczną strzelać, ze jestem gruba, bo właśnie doszłam do wagi, z która zaszłam w druga ciążę, wiec niech się bujają :p

@paola425 @Olineekg pięknie wyglądacie[emoji7]

Hej Wam, ja dziś zaczynam dzień od zapisania się do położnej [emoji16] ale tyle ludzi, że zaraz tu zdechnę chyba [emoji849]Ja już wczoraj trochę zamówiłam z neta [emoji16] tanio mają jak nie wiem! A ja przez to utonę w tych ciuchach [emoji85]

@MartaSx na którą masz wizytę? [emoji6]
Cześć Wam [emoji5] u mnie dziś 103 dni do porodu!!! [emoji33] jestem przerażona [emoji23] i zaczynam 26 tydzień. Biorę się dziś za sprzątanko, powiem Wam, że umieram z nudów w tym domu i dostaje do głowy [emoji20]
@MartaSx czekam na wieści po wizycie!
@fiddlee trzymam kciuki za wizytę, dawaj znac po [emoji5]
@paola425 rośniesz? [emoji3]
Martunia może Ty już rodzisz a my tu czekamy na wieści ?
Kochane moje nie rodze jeszcze [emoji23] bylam po Oliwera, lekcje robilismy a teraz czyta.
Wizyte mam na 17.15

Paola ale masz brzuszek zobaczysz jak niedlugo wystrzeli

Co do guzka to ja też mam aż 3 na tarczycy, a cała tarczycą działa idealnie. I badając te guzki, zapoznałem się z dwiema różnymi szkołami diagnozy, w Polsce kazali mi robić biopsje w celu zbadania rodzaju, w Niemczech tylko usg i obserwacja co pół roku. Tutaj nie wykonuje biopsji bez potrzeby, aby nie uszkodzić naturalnej otoczki guzka, ponieważ może to spowodować różne komplikacje, np szybszy wzrost, rozlanie itp...

Dziewczyny z brzuszkami wyglądacie bosko, straszne z was chudziny, ja też należę do szczupłych i w każdej ciąży miałam odrazu widoczny brzuszek, a pod koniec to gigant i na plusie 28 Kilo przy porodzie :p

reklama
Do góry