reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

O matko ile tego [emoji3059][emoji16] jesteś już w pełni przygotowana! U mnie to póki co takie zbieranie ubranek, ostatnio kilka pieluszek kupiłam, ale nie mam takiej ilości jak Ty [emoji16] w ogóle zazdroszczę, że masz to gdzie ukladać, muszę po nowym roku wziąć się za mebelki koniecznie...

reklama
Przyspieszyć to jedno
A drugie to mogą wcale nie chcieć zrobić bo mam zrosty, anemie, stan zapalny w sercu i rozchwiany ukl krzepnięcia A bez tego nie uspia ..
Więc cóż
Narazie marzenie o dziecku idzie w odstwake
Trochę ożyłam, byłam nawet na spacerze z psem, dziś cudowna pogoda [emoji3059] powietrze boskie! czułam się jakby nadchodziła wiosna, nie miałam pojęcia, że tak bardzo tęsknię za ciepłem... A teraz tym bardziej nie mogę doczekać się wiosny [emoji7]
Moja córeczka skoro matka zdycha to ma w sobie oczywiście nieskończone pokłady energii i ciągle wywija, po spacerze jak się położyłam to aż mi brzuch falował tak kopała [emoji16] Ojej, nie da się nic przyspieszyć? Na skierowaniu powinno być, że pilne skoro na już, no i powinni Cię gdzieś szybciej wcisnąć [emoji848]Dobrze, że udało się pomierzyć [emoji106] święta będziesz miała spokojne wiedząc, że u Szymka wszystko w jak najlepszym porządku [emoji4] Ja bym ją wsadziła w kosmos, no ile można się powtarzać z tym samym... [emoji849]

U mnie 10 tetrowych pieluszek wystarcza, do tego mam 3 z Bóg wie jakiego materiału od znajomej. Łóżeczko turystyczne, może mniej atrakcyjne, ale się sprawdza bo mały się nie rozbija o szczebelki. Ciuszkow było 10 kompletów na rozm 56, praktycznie już z nich wyrósł a ma ledwo 2 miesiące. A butelek nie ma co kupować za dużo, mojemu bączkowi np. antykolkowe się nie sprawdziły, zanim się najadł to był tak zmęczony że zasypiał a za chwilę rozpacz bo głodny. W efekcie mam 3 antykolkowe i dwa smoczki na zapas do nich zagracające szafkę. Wózek mamy tani, nówka z Allegro za 400zl, lekki, nie jakiś super modny ale dobrze się nim jeździ (i przy moim marnym wzroście sięgam do wózka żeby malucha wyciągnąć, to było dla mnie bardzo ważne)

Teraz kupuję w sumie gadżety, mata do wanienki, bujaczek, jakieś kosmetyki jak mu się skóra sypała. Ciuszkow nie kupuję, na rozmiar 68-74 dostałam całe mnóstwo od znajomych i jako prezenty, matę edukacyjną dostał od chrzestnego, kumpel przywiózł mi ciuszki po swojej córce unisexy, ale chyba coś od siebie dorzucił bo kilka sztuk chlopczykowych ubrań z metkami też było.

Gratulacje! Zazdroszczę, że masz ten wybór już za sobą [emoji6] bo chyba wybór wózka to najtrudniejsze zadanie. No plus mi sen z powiek spędzają mebelki [emoji849] Ja planuję jechać po wizycie, którą mam 30.12 jeszcze do dwóch sklepów obejrzeć wózki i myślę, że wtedy też już podejmę decyzję, czy pozostanie tutis, czy jeszcze coś innego mi wpadnie w oko [emoji16]
Ciągle się wahałam nad nim i w sumie trochę chciałam żeby nie był taki fajny bo nie chciałam takiej sumy przeznaczać na wózek ale stwierdziłam, że co mi tam..musi mi się dobrze jeździć [emoji23] tylko waham się jeszcze nad wersją kolorystyczną.. w sumie chętnie poznam Waszą opinie. Wiem, że ta chromowana rama będzie bardziej praktyczna [emoji23] co myślicie?
Jest dokładnie tak jak mówisz, wózek to najtrudniejszy wybór! Mam nadzieje, że trafisz na taki egzemplarz „TO TEN” i będziesz miała z głowy [emoji3]
IMG_1619.JPG

IMG_1620.JPG

Ja żeby było mi na początku wygodniej porobilam sobie zestawy i tak je poskpadalam
Tzn np spodnie i body na długo rękaw razem
Albo Śpiochy i body na krótki
Takich zestawów mam 20 i pojedyncze body które zupełnie do niczego nie pasują
Z 10 czapeczek
Skarpetek nie mam pojęcia
3 ręczniki
Dwa smoczki z czego jeden bibs drugi lovi
Jedna butelka w razie czego też lovi
Jakieś pierwsze maskotki
Ze 4 kocyki
1 pościel do wózka 2 do łóżeczka
Pampersy i Chusteczki na próbę bo może mieć uczulenie
Krem do twarzy, krem z filtrem, sudocrem malutki, szczoteczki obcinaczki ochraniacz na przewijak pozytywke do łóżeczka

Pieluch mam tylko 20 z czego 10 to muslin 10 zwykła tetra, nie wiem wydaje mi się że na początek taki maluszek wcale nie potrzebuje tak dużo jak nam się wydaje.

Sama nie wiem już co ja mam a czego nie, ale wiem że gdyby chciała wyjść wcześniej to na początku nic jej nie zabraknie.

Super! Ja jestem na podobnym etapie, też brakuje mi wanienki i w sumie śpiworka do spania bo pościeli nie będę praktykować [emoji3] No ale pampersów jeszcze nie mam[emoji23]
Za to posiadam leżaczek bujaczek i matę [emoji3]
Wydaje mi się, że spokojnie 20 pieluszek wystarczy poza tym zawsze sobie można dokupić [emoji3]

Przyspieszyć to jedno
A drugie to mogą wcale nie chcieć zrobić bo mam zrosty, anemie, stan zapalny w sercu i rozchwiany ukl krzepnięcia A bez tego nie uspia ..
Więc cóż
Narazie marzenie o dziecku idzie w odstwake
Przykro mi, ale wierzę, że wszystko się unormuje i będziesz mogła kiedyś planować ciążę [emoji6]
Ciągle się wahałam nad nim i w sumie trochę chciałam żeby nie był taki fajny bo nie chciałam takiej sumy przeznaczać na wózek ale stwierdziłam, że co mi tam..musi mi się dobrze jeździć [emoji23] tylko waham się jeszcze nad wersją kolorystyczną.. w sumie chętnie poznam Waszą opinie. Wiem, że ta chromowana rama będzie bardziej praktyczna [emoji23] co myślicie?
Jest dokładnie tak jak mówisz, wózek to najtrudniejszy wybór! Mam nadzieje, że trafisz na taki egzemplarz „TO TEN” i będziesz miała z głowy [emoji3]
Zobacz załącznik 1059528
Zobacz załącznik 1059529

Super! Ja jestem na podobnym etapie, też brakuje mi wanienki i w sumie śpiworka do spania bo pościeli nie będę praktykować [emoji3] No ale pampersów jeszcze nie mam[emoji23]
Wydaje mi się, że spokojnie 20 pieluszek wystarczy poza tym zawsze sobie można dokupić [emoji3]
Mi się bardziej podoba wersja z czarną rączką [emoji6]
Też nie planowałam wydawać takiej kasy na wózek, pomimo tego, że moi rodzice go nam kupują, ale no mój upatrzony tutis jest boski i ciężko będzie znaleźć coś lepszego, a do tego tańszego [emoji16] poza tym co sobie będę odmawiać i oszczędzać skoro to być może będzie moje jedyne dziecko i jedyny wózek [emoji16]
To ja jestem w porównaniu do Was daleko za murzynami, ale wanienkę mam [emoji23]

Zobacz załącznik 1059528
Zobacz załącznik 1059529

Ten z chromowaną ramą przecudowny [emoji3590]
U mnie 10 tetrowych pieluszek wystarcza, do tego mam 3 z Bóg wie jakiego materiału od znajomej. Łóżeczko turystyczne, może mniej atrakcyjne, ale się sprawdza bo mały się nie rozbija o szczebelki. Ciuszkow było 10 kompletów na rozm 56, praktycznie już z nich wyrósł a ma ledwo 2 miesiące. A butelek nie ma co kupować za dużo, mojemu bączkowi np. antykolkowe się nie sprawdziły, zanim się najadł to był tak zmęczony że zasypiał a za chwilę rozpacz bo głodny. W efekcie mam 3 antykolkowe i dwa smoczki na zapas do nich zagracające szafkę. Wózek mamy tani, nówka z Allegro za 400zl, lekki, nie jakiś super modny ale dobrze się nim jeździ (i przy moim marnym wzroście sięgam do wózka żeby malucha wyciągnąć, to było dla mnie bardzo ważne)

Teraz kupuję w sumie gadżety, mata do wanienki, bujaczek, jakieś kosmetyki jak mu się skóra sypała. Ciuszkow nie kupuję, na rozmiar 68-74 dostałam całe mnóstwo od znajomych i jako prezenty, matę edukacyjną dostał od chrzestnego, kumpel przywiózł mi ciuszki po swojej córce unisexy, ale chyba coś od siebie dorzucił bo kilka sztuk chlopczykowych ubrań z metkami też było.
No ja wiem ze to czasami jedna wielka przesada dlatego już przystopowałam [emoji23][emoji85]
O matko ile tego [emoji3059][emoji16] jesteś już w pełni przygotowana! U mnie to póki co takie zbieranie ubranek, ostatnio kilka pieluszek kupiłam, ale nie mam takiej ilości jak Ty [emoji16] w ogóle zazdroszczę, że masz to gdzie ukladać, muszę po nowym roku wziąć się za mebelki koniecznie...
Od początku u mnie był strach związany z wcześniejszym rozwiązaniem więc wszystko bardzo bardzo szybko ogarnialam, teraz trochę zwolniłam i staram się cieszyć ciąża choć dalej nawet dłuższy spacer sprawia ból.

Ja wózek mam już wybrany bo przez internet podobało mi się 1837382 ale w sklepie dopiero dojrzałam ten jedyny :D jest bardzo niski więc na moje 153 cm będzie idealny, ma wygodne koła na moją wiochę i kolor który mi i Grzeskowi się podoba jednocześnie [emoji23]

Spacerowke później zdecydujemy jaką kupić we wrześniu bo po 1 nie wiem gdzie to trzymać a po 2 moja mama mówi że z doświadczenia wie że znudzi mi się kolor a tak to górę kupię sobie inną i będę miała "nowy wózek" :D takie rady to ja rozumiem
Screenshot_20191222-003333.jpeg

Ja o spacerówce pomyślę koło kwietnia, jak przyjdzie się na nią przesiadać;) byłam strasznie nakręcona na zestaw 2w1 czy 3w1 a jak je pooglądałam to doszłam do wniosku, że jakoś mało miejsca mają na nogi i i tak będzie trzeba kupować później inną.
Mój póki co wozi się takim pojazdem, na moje 1,58m daje radę
IMG_20191128_131740.jpg

Hejka ale mam lenia nic ki się nie chce. W dodatku m ma 2 tyg urlopu tak jak Olis idą dopiero 7 stycznia i już mnie denerwuje a ledwo się jego urlop złączal [emoji35] nie lubię jak jest w domu całe dni. Rozwala mi system [emoji23]
Ja wszystko mam dla małej i dla siebie łącznie z nakładami na piersi i Laktatorem. Chcę jeszcze dokupić tylko 2 Pieluszki flamelowe.
I muszę wejść do natury po kredke do brwi takie fajne maja i eyelainer.
Prezenty też już w zasadzie mam. Dzieciaki mojej siostry maja 10 i 16 lat dziewczynki. Myślałam że dam i kasę i po sprawie a młodsza chce lol albo legobfrends a tej starszej to ja nie wiem co. One wszystko mają. Rodzice dużo zarabiają bardzo dużo wszystko mają co chcą. Nie wiem czy kupić jej jakąś bluzę w sinsey czy kosmetyki. I tak wiem że nie załozy tego a kosmetyki i tak używa lepszych ode mnie. 50zl to tak głupio dać co?

Hejka ale mam lenia nic ki się nie chce. W dodatku m ma 2 tyg urlopu tak jak Olis idą dopiero 7 stycznia i już mnie denerwuje a ledwo się jego urlop złączal [emoji35] nie lubię jak jest w domu całe dni. Rozwala mi system [emoji23]
Ja wszystko mam dla małej i dla siebie łącznie z nakładami na piersi i Laktatorem. Chcę jeszcze dokupić tylko 2 Pieluszki flamelowe.
I muszę wejść do natury po kredke do brwi takie fajne maja i eyelainer.
Prezenty też już w zasadzie mam. Dzieciaki mojej siostry maja 10 i 16 lat dziewczynki. Myślałam że dam i kasę i po sprawie a młodsza chce lol albo legobfrends a tej starszej to ja nie wiem co. One wszystko mają. Rodzice dużo zarabiają bardzo dużo wszystko mają co chcą. Nie wiem czy kupić jej jakąś bluzę w sinsey czy kosmetyki. I tak wiem że nie załozy tego a kosmetyki i tak używa lepszych ode mnie. 50zl to tak głupio dać co?
To może książkę jakąś? :)

reklama
@Olineekg wersja chromowana też do mnie bardziej przemawia.

@MartaSx to fakt teraz dzieciom s i e wszystko daje i potem ciężko kupić prezent. Przez pierwsze lata też tak miałam dop potem zrozumiałam swój błąd i stawiam na minimalizm, bo wcześniej kupowałam mu wszystko co chciał nawet bez okazji a potem s i e okazało że nawet nie ma co kupić na święta czy urodziny bo wszystko ma. Na szczęście zrozumiałam swój błąd i przy kolejnym dziecku będę madrzejsza.

Ja dziś 2dc, niewyspany bo co rusz wstawal am do toalety ehh. Też mam leniwca ale to wina szaro burej pogody od rana.

Do góry