reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

@nikolka1203 nie musimy Cię 0rzyjmowac z powrotem bo ciągle jesteś częścią tego forum [emoji16] każda z nas ma czasem cięższy czas lub gorsze dni, tygodnie i znika, mi też się to zdarza, a potem wracamy [emoji16]

Bardzo się cieszę że u was wszystko w porządku. 23 tydzień jaaa jak to leci szybko [emoji16]

@MartaSx ja ciągle nie mogę uwierzyć że to już zaraz koniec roku i się rozpakujesz [emoji16][emoji2960] mugusiem mi ta Twoja ciąża zleciala.

@Sarinak i brawo przyjemności są ważne, ja kocham kabarety a nowaki z Krystyna to już wgl [emoji23][emoji23][emoji23]

Dokładnie trochę nas poginelo z forum, mam nadzieję że dziewczyny wrócą. @RoseGold @młoda1994 gdzie jesteście? Dajcie znać czy u was wszystko ok?

A ja witam się w sobotę ( wolna sobotę juuuupi) i w 1dc [emoji2960] @ przyszła na czas, długość ostatniego cyklu 28dni także chociaż to na plus. Od 5 dnia będę zaczynać almette 2x1, dobrze że mi to wypada na wolny dzień bo pamiętam że jakoś nie szczególnie się po niej czułam ale zezre wszystko byleby się udało [emoji16][emoji23]

reklama
Cześć dziewczyny z góry przepraszam że nie nadrobię wszystkich postów. Nie było mnie tu bardzo długo z różnych powodów. Problemy rodzinne w które musiałam się zaangażować, problemy z ciąża, szpital teraz jeszcze przed świętami doszedł remont. Obiecałam sobie że złożę wam życzenia świąteczne a akurat dziś w nocy napisała do mnie Marta [emoji3590] i nie ukrywam że strasznie się stęskniłam.
U nas wszystko już dobrze zaczelismy 23 tydzień i Helenka jest zdrowa, mam nadzieję że u was wszystko gra i wybaczycie mi to że tak nagle zaginęłam, mam nadzieję że przyszły rok będzie już spokojny i będę mogła z radością razem z wami (o ile mnie znowu przyjmiecie...) oczekiwać na swojego maluszka.
Zycze wam wszystkim spokojnych, rodzinnych świąt i spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń, w szczególności każdej oczekującej 2 kreseczek a każdej ciężarnej spokojnego rozwiązania i zdrowych maluszków.
Cały czas o was pamiętam choć naprawdę głupio mi tak nagle znów się pojawiać bo nie wiem kto tu mnie jeszcze kojarzy.
Tęskniłam laski [emoji85]

PS. Zablokowałam sobie poprzednie konto na instagramie... I nie da się go odzyskać.
Podeślijcie swoje nazwy bo nie widzę co się u was dzieje : nikola_syska

PS 2. Marta mam dziwne przeczucie że ty się wyrobisz jeszcze w tym roku z porodem, ile można chodzić w ciąży [emoji23][emoji85]Zobacz załącznik 1059230Zobacz załącznik 1059231
Cześć kochana fajnie, że jesteś![emoji8] bardzo się cieszę, że u Was wszystko dobrze, martwiłyśmy się! Mam nadzieje, że będziesz częściej zaglądać teraz [emoji3]

@nikolka1203 nie musimy Cię 0rzyjmowac z powrotem bo ciągle jesteś częścią tego forum [emoji16] każda z nas ma czasem cięższy czas lub gorsze dni, tygodnie i znika, mi też się to zdarza, a potem wracamy [emoji16]

Bardzo się cieszę że u was wszystko w porządku. 23 tydzień jaaa jak to leci szybko [emoji16]

@MartaSx ja ciągle nie mogę uwierzyć że to już zaraz koniec roku i się rozpakujesz [emoji16][emoji2960] mugusiem mi ta Twoja ciąża zleciala.

@Sarinak i brawo przyjemności są ważne, ja kocham kabarety a nowaki z Krystyna to już wgl [emoji23][emoji23][emoji23]

Dokładnie trochę nas poginelo z forum, mam nadzieję że dziewczyny wrócą. @RoseGold @młoda1994 gdzie jesteście? Dajcie znać czy u was wszystko ok?

A ja witam się w sobotę ( wolna sobotę juuuupi) i w 1dc [emoji2960] @ przyszła na czas, długość ostatniego cyklu 28dni także chociaż to na plus. Od 5 dnia będę zaczynać almette 2x1, dobrze że mi to wypada na wolny dzień bo pamiętam że jakoś nie szczególnie się po niej czułam ale zezre wszystko byleby się udało [emoji16][emoji23]
Super, że ten cykl faktycznie tak się uregulował i teraz @ przychodzi o czasie! To dobrze wróży, leki do tego i zadziała wszystko zobaczysz [emoji3]
Jednak almette wygrało [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Nawet nie wiecie jak się cieszę [emoji16]
Ja już po ostatnich zakupach, teraz tylko gotowanie w poniedziałek i z głowy

Patrz Marta co mam [emoji85]
Spróbuję jakoś to ogarnąć z filmików na YouTube bo tak mi się spodobały te twoje rzeczy że nie mogłam sobie darować haha
Ale szydelka nie dorwałam niestety
IMG_20191221_170530.jpeg

Nawet nie wiecie jak się cieszę [emoji16]
Ja już po ostatnich zakupach, teraz tylko gotowanie w poniedziałek i z głowy

Patrz Marta co mam [emoji85]
Spróbuję jakoś to ogarnąć z filmików na YouTube bo tak mi się spodobały te twoje rzeczy że nie mogłam sobie darować haha
Ale szydelka nie dorwałam niestety Zobacz załącznik 1059422
Też próbowałam z tą wełną, ale mi nie podpasowała, dla mnie za cienka [emoji849]
A jak tam wyprowakowo u Was? Dużo już macie? [emoji16]

Też próbowałam z tą wełną, ale mi nie podpasowała, dla mnie za cienka [emoji849]
A jak tam wyprowakowo u Was? Dużo już macie? [emoji16]

No właśnie o to samo miałam pytać [emoji23]
Ja w ogole wczoraj byłam oglądać ten wózek ibebe..No i decyzja zapadła [emoji23][emoji23][emoji23] zakochałam się [emoji7] jest taki lekki i tak się bosko prowadzi, że aż byłam w szoku [emoji3]

Cześć kochana fajnie, że jesteś![emoji8] bardzo się cieszę, że u Was wszystko dobrze, martwiłyśmy się! Mam nadzieje, że będziesz częściej zaglądać teraz [emoji3]

Super, że ten cykl faktycznie tak się uregulował i teraz @ przychodzi o czasie! To dobrze wróży, leki do tego i zadziała wszystko zobaczysz [emoji3]
Jednak almette wygrało [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Haha [emoji23][emoji23][emoji23] nawet nie zauważyłam [emoji23][emoji23] mowy trend lecze się almette [emoji23][emoji23][emoji106][emoji106]

No właśnie o to samo miałam pytać [emoji23]
Ja w ogole wczoraj byłam oglądać ten wózek ibebe..No i decyzja zapadła [emoji23][emoji23][emoji23] zakochałam się [emoji7] jest taki lekki i tak się bosko prowadzi, że aż byłam w szoku [emoji3]
Gratulacje! Zazdroszczę, że masz ten wybór już za sobą [emoji6] bo chyba wybór wózka to najtrudniejsze zadanie. No plus mi sen z powiek spędzają mebelki [emoji849] Ja planuję jechać po wizycie, którą mam 30.12 jeszcze do dwóch sklepów obejrzeć wózki i myślę, że wtedy też już podejmę decyzję, czy pozostanie tutis, czy jeszcze coś innego mi wpadnie w oko [emoji16]

Brakuje mi łóżeczka, wanienki i części kosmetyków aa no i dla mnie rzeczy na porodowkę, mam już nawet Pampersy do szpitala [emoji85]
Wózek dostaniemy w prezencie od moich rodziców resztę już raczej mam.
Ale staram się robić prostą wyprawkę, nie mówię że mam mało ubranek bo już nie ma tego gdzie trzymać [emoji85]
Ale nie kupuję np po 5 butelek bo jestem zdania że w razie potrzeby szybciutko dokupi się w sklepie.
Pościel do łóżeczka taką pierwszą dostanę na święta od siostry razem z kokonem i poduszka ciążowa także praktyczne prezenty :D

Niżej macie zdjęcia jak narazie to zorganizowałam, część rzeczy mam też w naszej garderobie i łazience.

IMG_20191221_184209.jpeg
IMG_20191221_184238.jpeg
IMG_20191221_184250.jpeg
IMG_20191221_184258.jpeg

Załączniki

• IMG_20191221_184226.jpeg
    IMG_20191221_184226.jpeg
    44,7 KB · Wyświetleń: 53
Rożki do szpitala, koce, maty do leżenia wszystko mam na górze bo na początku chcemy nie lazic z nią po schodach na antresole więc to niestety wszystko się tu nie zmieści [emoji23]
IMG_20191221_184309.jpeg
IMG_20191221_184226.jpeg

reklama
Ja żeby było mi na początku wygodniej porobilam sobie zestawy i tak je poskpadalam
Tzn np spodnie i body na długo rękaw razem
Albo Śpiochy i body na krótki
Takich zestawów mam 20 i pojedyncze body które zupełnie do niczego nie pasują
Z 10 czapeczek
Skarpetek nie mam pojęcia
3 ręczniki
Dwa smoczki z czego jeden bibs drugi lovi
Jedna butelka w razie czego też lovi
Jakieś pierwsze maskotki
Ze 4 kocyki
1 pościel do wózka 2 do łóżeczka
Pampersy i Chusteczki na próbę bo może mieć uczulenie
Krem do twarzy, krem z filtrem, sudocrem malutki, szczoteczki obcinaczki ochraniacz na przewijak pozytywke do łóżeczka

Pieluch mam tylko 20 z czego 10 to muslin 10 zwykła tetra, nie wiem wydaje mi się że na początek taki maluszek wcale nie potrzebuje tak dużo jak nam się wydaje.

Sama nie wiem już co ja mam a czego nie, ale wiem że gdyby chciała wyjść wcześniej to na początku nic jej nie zabraknie.

Do góry