reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
Hejka ale mam lenia nic ki się nie chce. W dodatku m ma 2 tyg urlopu tak jak Olis idą dopiero 7 stycznia i już mnie denerwuje a ledwo się jego urlop złączal [emoji35] nie lubię jak jest w domu całe dni. Rozwala mi system [emoji23]
Ja wszystko mam dla małej i dla siebie łącznie z nakładami na piersi i Laktatorem. Chcę jeszcze dokupić tylko 2 Pieluszki flamelowe.
I muszę wejść do natury po kredke do brwi takie fajne maja i eyelainer.
Prezenty też już w zasadzie mam. Dzieciaki mojej siostry maja 10 i 16 lat dziewczynki. Myślałam że dam i kasę i po sprawie a młodsza chce lol albo legobfrends a tej starszej to ja nie wiem co. One wszystko mają. Rodzice dużo zarabiają bardzo dużo wszystko mają co chcą. Nie wiem czy kupić jej jakąś bluzę w sinsey czy kosmetyki. I tak wiem że nie załozy tego a kosmetyki i tak używa lepszych ode mnie. 50zl to tak głupio dać co?
Liczy się to ze coś im kupisz a nie cena prezentu, my też już tak nie szalejemy z prezentami dla bliskich jak wcześniej bo mamy dużo wydatków. "Normalne" dziecko ucieszy się bez względu na cenę :)
Cześć dziewczyny, u nas też dziś szaro, buro i ponuro [emoji51] nawet pies się nie chciał ruszyć z łóżka.. To swiadczy o tym, że jest taki dzień na poleżenie pod kocykiem, co właśnie robię [emoji23]
@nikolka1203 racja, takie rady można przyjmować [emoji16] wózek też by mi się przydał konkretniejszy na moją okolicę, ale wierzę, że ten co sobie póki co wybrałam też da radę [emoji4]
@MartaSx 5 dych to spoko prezent, czemu głupio dać? To nie jest mało [emoji6]
Też już się przyzwyczaiłam, że przez większość czasu jestem sama i wolę jak mąż chodzi do pracy [emoji23] na szczęście teraz nie ma urlopu, trzymamy wszystko na czas jak się mała urodzi [emoji4] wtedy mi będzie naprawdę potrzebny, a teraz to moglibyśmy się przez te moje hormony pozabijać [emoji85]
@Olineekg kiedy kupujecie?
@Sarinak wiadomo, że te ciuszki krótko dziecko ponosi i połowa może w ogóle się nie przydać, ale jakoś nie mogę się powstrzymać [emoji16] będziemy najwyżej tonąć w tym wszystkim [emoji85]

Pokażę się Wam jak rośniemy [emoji7] w końcu widać brzuszek ciążowy i nikt już nie pomyśli, że to z przejedzenia [emoji16]Zobacz załącznik 1059658
Piękny masz ten brzuszek, zazdroszczę [emoji3590] mój już wygląda jak Marty na końcówce ciąży [emoji23] i nie jestem w stanie ani w nic się ubrać ani zbyt dużo chodzić.. A po ciąży będzie co ćwiczyć żeby nie został mi flak [emoji85]
Ja mój jak już kupię to chyba postawię na środku salonu i będę się wpatrywać cały czas [emoji23]
Ja też czekam na swój i na łóżeczko [emoji7]

Liczy się to ze coś im kupisz a nie cena prezentu, my też już tak nie szalejemy z prezentami dla bliskich jak wcześniej bo mamy dużo wydatków. "Normalne" dziecko ucieszy się bez względu na cenę :) Piękny masz ten brzuszek, zazdroszczę [emoji3590] mój już wygląda jak Marty na końcówce ciąży [emoji23] i nie jestem w stanie ani w nic się ubrać ani zbyt dużo chodzić.. A po ciąży będzie co ćwiczyć żeby nie został mi flak [emoji85]Ja też czekam na swój i na łóżeczko [emoji7]
No właśnie ta młodsza to owszem cieszy się ze wszystkiego ale ta starsza masakra. Tak ja wychowali. Kiedyś moja mama jej babcia pyta co chce na święta a ona wystrzeliła z tekstem,, babcia i tak cię na to nie stać,, więc wiesz.

Cześć dziewczyny, ja muszę jeszcze podjechać do sklepu, bo wczoraj nam się nie udało zrobić zakupów, a teraz przecież 3 dni wolnego [emoji16] co prawda w domu będziemy tylko w pierwszy dzień świąt, ale jeść coś trzeba [emoji16] chyba jeszcze upiekę ciasto marchewkowe, żeby nie było, że nie zrobiłam totalnie nic [emoji23]
Odebrałam wyniki paciorkowca są ujemne [emoji4]

Zaraz dzwonię do zusu - znów
A jak nie będzie z3 znów do księgowej kretynki[emoji35]

Miłego dnia wszystkim
Ooo to dobra wiadomość [emoji4]
Obyś dziś miała piękny prezent na święta i w końcu ten druczek był wysłany [emoji110]

Cześć dziewczyny, ja muszę jeszcze podjechać do sklepu, bo wczoraj nam się nie udało zrobić zakupów, a teraz przecież 3 dni wolnego [emoji16] co prawda w domu będziemy tylko w pierwszy dzień świąt, ale jeść coś trzeba [emoji16] chyba jeszcze upiekę ciasto marchewkowe, żeby nie było, że nie zrobiłam totalnie nic [emoji23]Ooo to dobra wiadomość [emoji4]
Obyś dziś miała piękny prezent na święta i w końcu ten druczek był wysłany [emoji110]
Wysłany Pani na infoli mówiła że dziś wpłynął a ja od czwartku wydzwaniam no nic ważne że jest. Ja na zakupy wysyłam m ja już nie dam rady się pchać w kolejki. Wczoraj polazlam do pestki po farbę do włosów i wlazlam do c&a nie od kilku lat nie robimy sobie prezentów tylko dzieciom ale kupiłam mu fajny sweterek i śmieszne bokserki. A niech ma niespodziankę za to że taki niedobry jest [emoji23]

Wysłany Pani na infoli mówiła że dziś wpłynął a ja od czwartku wydzwaniam no nic ważne że jest. Ja na zakupy wysyłam m ja już nie dam rady się pchać w kolejki. Wczoraj polazlam do pestki po farbę do włosów i wlazlam do c&a nie od kilku lat nie robimy sobie prezentów tylko dzieciom ale kupiłam mu fajny sweterek i śmieszne bokserki. A niech ma niespodziankę za to że taki niedobry jest [emoji23]
Uff chociaz raz bez nerwów. Ja się właśnie zastanawiam jak to będzie, bo z mamą przed chwilą gadałam i mówiła, że straszne kolejki wszędzie [emoji33] najwyżej pojadę i się wycofam jak będą za duże tłumy [emoji849] albo pojadę koło obiadu, to może będzie mniej ludzi...
My też sobie niby nie robimy, bo kupiliśmy sobie jeden wspólny duży prezent, ale może mu faktycznie coś dokupię jeszcze [emoji16] póki co mam tylko pasek.

@MartaSx super że wreszcie poszło.

Ja dziś 3dc, potop szwedzki powoli zwalnia więc i humor powoli lepszy. Przygotowań do świąt ciąg dalszy. Sukces bo od kilku dni mam wreszcie swoją choineczke. Tak jakoś wszystko w tym roku w niedoczasie [emoji23]

reklama
No właśnie ta młodsza to owszem cieszy się ze wszystkiego ale ta starsza masakra. Tak ja wychowali. Kiedyś moja mama jej babcia pyta co chce na święta a ona wystrzeliła z tekstem,, babcia i tak cię na to nie stać,, więc wiesz.
Ajć.. Ja niestety też znam takie dzieci :(
Chciałabym bardzo wychować Helenę na dobrego, mądrego małego człowieka. Oby mi się to udało.

Dziewczyny wiem że każda w szale świątecznym (ja sama dziś przesadziłam i teraz leżę z bólem brzucha zastanawiając się czy nie pojadę na IP)

Ale chciałabym w imieniu naszej małej rodzinki życzyć wam jeszcze raz spokojnych i wesołych świąt no i oczywiście spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń. [emoji3590]
Buziaki dla was i dla waszych rodzinek, pamiętajcie o tym że to najbardziej zwariowany a jednocześnie najcudowniejszy czas w całym roku

PS. Marta nie rozpakowywuj się w święta [emoji8]

Do góry