reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
Kurczę.. jest to możliwe, że beta mogła być za szybko zrobiona ale wtedy chyba test też by nic nie pokazał..
Moim zdaniem nie ma możliwości zeby beta była za wcześnie zrobiona a test hormon wykrył. Beta hcg pojawia się najpierw w krwi po 48h od zagniezdzenia a dopiero później przefiltrowany trafia do moczu. Tym bardziej ze koleżanka robiła test właśnie z krwi i wyszedł pozytywny a beta ujemna.

Robilam testy siuskowe codziennie przez 2 tygodnie.. przed tydzien do terminy @ i przez tydzien po terminie @.. bede robilam w dniu spodziewanej miesiaczki. Wszystko bylo negatywne. Dokladnie tydzien po terminie miesiaczki bylam u gina "macica w normie, endometrium odpowiednie na kilka dni przed miesiaczką).. mialam przyjsc po 2 tygodniach jesli nie dostalabym miesiaczki zeby zapisal mi leki na wywolanie.. poszlam po 3 tygodniach a tam juz roslo malenstwo wg usg majace 6t4d a bylo starsze :)
Ale testy też wychodziły w tym czasie ujemna co beta?

Mam techniczne pytanie nie to że sie ludze ze moze blad lab albo cos ale małżonek zadał mi dziś inne pytanie i nie wiem sama czy nie ma racji
Wiem kiedy była owu ale starania były już po owu czyli ile dni od ostatnich starań beta będzie wiarygodna? Ile trwa najdłuższy czas zapłodnienia po którym wyjdzie już beta. ?
Mąż twierdzi że wyglądam inaczej-ładniej, piersi mam obrzmiale, dużo mlecznego śluzu i szyjka jest jak by zaklejona, zaklejona. Dziwnie długa. Temperatura nie spada cały czas 37.2 . Okresu nadal brak .
Może beta była za szybko zrohiona? Jak myślicie?
Moja Pani doktor mówiła, że różne cuda już widziała. Ja bym powtorzyla bete

Robilam testy siuskowe codziennie przez 2 tygodnie.. przed tydzien do terminy @ i przez tydzien po terminie @.. bede robilam w dniu spodziewanej miesiaczki. Wszystko bylo negatywne. Dokladnie tydzien po terminie miesiaczki bylam u gina "macica w normie, endometrium odpowiednie na kilka dni przed miesiaczką).. mialam przyjsc po 2 tygodniach jesli nie dostalabym miesiaczki zeby zapisal mi leki na wywolanie.. poszlam po 3 tygodniach a tam juz roslo malenstwo wg usg majace 6t4d a bylo starsze :)
Aha to wynika z tego że beta też nie jest taka pewna jak mowia. Już w nic nie można wierzyć. Najlepiej to się dowiedzieć na porodowce i zero stresów i nerwów przez całą ciąże [emoji23][emoji23]

reklama
@RoseGold miałam ci wysłać paznokcie jak zrobię. Trochę przerobione bo czarny na kciukach nie chciał się prawidłowo utwardzic i dałam złoty. Zobacz załącznik 1043627
Super! A jak biały? Nie ma prześwitów albo nie są za grube? Ja biały używam tylko pod neony, bo inaczej nie mam odwagi[emoji85] może nie trafiłam jeszcze na odpowiedni biały :p

Aha to wynika z tego że beta też nie jest taka pewna jak mowia. Już w nic nie można wierzyć. Najlepiej to się dowiedzieć na porodowce i zero stresów i nerwów przez całą ciąże [emoji23][emoji23]
Beta jest pewnym badaniem, jedynie może wkraść się jakiś błąd laboratorium. Zdarza się to rzadko, ale zdarza się. A jeśli mamy pewność, ze nie ma pomyłki labo (bo wyniki robiłyśmy w dwóch różnych miejscach) i beta jest ujemna, to znaczy, ze ciąży nie ma.

Do góry