reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Nie dziękuję [emoji847][emoji173]

Miło by było. Przez ten cykl starałam się nie zwracać uwagi zbytnio na jakieś sygnały od orgabizmu do dzisiejszego ranka - kot skoczył mi na biust i łapką przygniótł sutek. Aż mi łzy do oczu naplyneły. Mam mega zaparcia i z rana zgagę. Jak się okaże, że to na @ to się chyba pochlastam, bo szczerze wolę jak tylko brzuch boli [emoji23]
Doskonale cię rozumiem i wiem co czujesz. Ja jednak zycze ci aby miesiączka nie zawitała i abyś zdała egzamin z prawa jazdy i będzie szczęście 2 w 1 [emoji6]

reklama
Witam was dziewczyny w poniedziałek , wczoraj zaczęły mnie piersi bolec ale rano test bielutki . Siedzę i myśle czy jest sens robić bete . Bóle miesiączkowe ustały ale okresu niema. Mąż mnie wczoraj pocieszał ze jeśli się nie udała IUI to nie szkodzi.. ah Ci faceci nic nie potrafią zrozumieć jak dla nas to ważne by wkoncu się udało .

Witam was dziewczyny w poniedziałek , wczoraj zaczęły mnie piersi bolec ale rano test bielutki . Siedzę i myśle czy jest sens robić bete . Bóle miesiączkowe ustały ale okresu niema. Mąż mnie wczoraj pocieszał ze jeśli się nie udała IUI to nie szkodzi.. ah Ci faceci nic nie potrafią zrozumieć jak dla nas to ważne by wkoncu się udało .
Dzień dobry wszystkim ;)
Ja również dzisiaj zrobiłam test i nawet przez moment miałam omamy, że coś tam widzę. Teraz widzę, że nic nie widzę, biel. Sutki bolą dalej. Może jak wrócę z zielonej góry to skoczę to labolatorium na bete żeby sobie potwierdzić i czekać spokojnie na @.

Witam się też wstałam 6.30 bo jest dzień nauczyciela szkoły maja wolne i mam dzisiaj dziecko koleżanki. Kolegę z klasy Olisia.

Miłego dnia dziewczyny.

Co do kolejek to niestety są w Polsce kolejki do specjalistów. W tym czasie można umrzec już. Ja naszczesicie mam książeczkę honorowego dawcy krwi więc ustawowo muszą mnie przyjąć do każdego specjalisty w ciągu 3 dni.

Dzien dobry dziewczyny

Co do specjalistów, to serio u nas nie ma takiej tragedii, jesli ma sie kumatego lekarza rodzinnego i ma sie odrobine dobrej woli.
Do mojej lekarki rodzinnej sa kolejki okropne, jesli nie dzieje sie nic poważnego to terminy sa nawet na za tydzien, ale jeżeli powiecie, ze cos Was naprawde martwi albo ze chodzi o dziecko, to przyjmuje tego samego dnia.
Jesli chodzi o specjalistów. Moja przyjaciółka czekała ostatnio niecałe dwa tygodnie na wizytę u neurologa i pozniej jakies dwa tygodnie na rezonans (gdzie prywatnie sa terminy na za tydzien, wiec szalonej różnicy nie ma). I to wszystko Szczecin, wiec serio wystarczy poszukać.
Ja z kolei czekam na reumatologa troche dłużej, bo jakies 2 miesiace, ale to i tak nieźle, bo zdecydowałam sie na wizytę w Goleniowie, bo do tej samej lekarki w Szczecinie termin za kolejne 2 miesiace. Jak zapytałam, czemu taka różnica to uslyszalam "bo ludzie ze Szczecina gardzą mniejszymi miejscowościami" wtf?! Przecież to ta sama lekarka w mieście oddalonym od krańca Szczecina jakies 20km z idealnym połączeniem pociągiem czy autobusem.
Kolejny przykład. Moj ojciec rejestrował sie ostatnio do kardiologa. Owszem, w Szczecinie terminy na za 7 miesiacy, ale w Kamieniu Pomorskim wizyta na następny dzien(!!!!!!!!!!!!!!!!!!).
Dlatego to nie jest tak, ze wszędzie sa straszne kolejki, tylko po prostu ludziom sie nie chce szukac :D

A co do rodzinnego lekarza w DE. Ja nie mam super wspomnień. Bardzo niemile pielęgniarki. Poza tym pan doktor miał 3 osobne pomieszczenia (gabinety) i załatwiał je razem, tj latał pomiędzy nimi jak szalony, nikim nie zajął sie bardziej szczegółowo. No i mimo wyznaczonej godziny, z malutkim dzieckiem potrafiłam czekać kilka godzin w poczekalni z chorymi ludźmi, bo to pielęgniarki wyznaczały kolejność ;) nieeeeee, nie chce tam wracać :p

Juz to tutaj pisałam, ze u nas naprawde nie jest najgorzej

Dzień dobry wszystkim ;)
Ja również dzisiaj zrobiłam test i nawet przez moment miałam omamy, że coś tam widzę. Teraz widzę, że nic nie widzę, biel. Sutki bolą dalej. Może jak wrócę z zielonej góry to skoczę to labolatorium na bete żeby sobie potwierdzić i czekać spokojnie na @.

Pojechałam na ta bete bo mam dosyć tego czekania [emoji23] . Nie nastawiam się na pozytywny wynik . Choć te bóle okresowe tak szybko to zwiastowały ciąże . Niewiem jak przeżyje do tej prawie 16. Mam nadzieje ze nie dłużej

Moze jednak poczekaj z tą betą do 16, tak jak zalecił lekarz? Wydaje mi sie, ze nie ma sensu sie wczesniej stresować, gdyby miał byc zły wynik. A 16 bedziesz miec czarno na białym.

Dzień dobry wszystkim ;)
Trzymam kciuki, zeby jednak @ nie nadeszła :)

reklama
Moze jednak poczekaj z tą betą do 16, tak jak zalecił lekarz? Wydaje mi sie, ze nie ma sensu sie wczesniej stresować, gdyby miał byc zły wynik. A 16 bedziesz miec czarno na białym.

Trzymam kciuki, zeby jednak @ nie nadeszła :)

Za późno bo zrobiłam [emoji23] mam endokrynologa 16.10 o 15:20 i pomyślałam ze zrobię ta bete dzisiaj a jeśli jednak coś pokaże to w środę sprawdzę przyrost . Jeśli zaszłam w ciąże to dzisiaj już pokaże beta . Obawiam się ze jakbym w środę rano robiła to nie było by wyniku na wizytę u endo . A jest mi ta informacja potrzebna bo w razie ciąży zmiana leków

Do góry