reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
Ja nie jestem jakoś tam gruba i od lat mam zawsze usg transwaginalne. Lekarza mówią ze jest bardziej dokładne . Nawet jak ważyłam 58 przy 170 cm i brzuch miałam płaski to nie robili mi przez brzuch . Teraz miałam przy inseminacji przez brzuch a to tylko dlatego ze pochwa była potrzebna [emoji23]

A już wiem co to za USG ja mam za każdym razem robione takie USG to nic nie boli tylko pierwsze wrażenie jest takie że czujesz zimno. Leżysz na łóżku kolana zgiete rozszerzone nogi i delikatnie wkłada do pochwy. Takie USG jest używane w czasie ciąży u otyłych kobiet i sprawdzanie jajników macicy bo daje lepszy obraz. Nie masz się czym martwić. Ja po takim USG nigdy nie mam plamien nic mnie nie boli. Ginekolog na tą część co będzie wykładał do pochwy nalozy gumkę na to żel i włosy do środka i będzie sprawdzał macice jajniki i takie tam. To jest inaczej USG przezpochwowe.
Ja również za każdym razem mam taką USG, mój lekarz mówi że dopiero od któregoś tam tyg robi przez brzuch. Jak robił mi w terminie @ to trochę dyskomfort czułam, ale wiadomo że wtedy wszystko bardziej wrażliwe. :)

Eh dziewczyny, ja to wczoraj robiłam kolację urodzinową dla swojego, wszystko było by ekstra gdyby nie fakt, że nie wiadomo skąd pojawiła się jego matka z rewelacjami, że jego ojczym ja zdradzil i wyjebala to z domu. Płacz, lament.. przyszło co do czego to okazało się, że nic nie zrobił w sensie nie spał z żadną bo ma problem z erekcją A po prostu sąsiadka bardzo często do niego dzwoniła bo samotna, a i teściowa miała to w dupie. To sobie chadzał na kawki. Niby wczoraj coś porozmawiali i już ta noc spał w domu. Ale do ch** akurat w urodziny syna musiała mu takie rewelacje sprzedawać. Cierpietnica. W połowie to jej wina ale tego nie widzi.

Ja tez połamana od przeziębienia, wracam właśnie z zakupów do domu, wstawiam rosół i będę leżeć:)

Ja również za każdym razem mam taką USG, mój lekarz mówi że dopiero od któregoś tam tyg robi przez brzuch. Jak robił mi w terminie @ to trochę dyskomfort czułam, ale wiadomo że wtedy wszystko bardziej wrażliwe. :)

Eh dziewczyny, ja to wczoraj robiłam kolację urodzinową dla swojego, wszystko było by ekstra gdyby nie fakt, że nie wiadomo skąd pojawiła się jego matka z rewelacjami, że jego ojczym ja zdradzil i wyjebala to z domu. Płacz, lament.. przyszło co do czego to okazało się, że nic nie zrobił w sensie nie spał z żadną bo ma problem z erekcją A po prostu sąsiadka bardzo często do niego dzwoniła bo samotna, a i teściowa miała to w dupie. To sobie chadzał na kawki. Niby wczoraj coś porozmawiali i już ta noc spał w domu. Ale do ch** akurat w urodziny syna musiała mu takie rewelacje sprzedawać. Cierpietnica. W połowie to jej wina ale tego nie widzi.

Ja tez połamana od przeziębienia, wracam właśnie z zakupów do domu, wstawiam rosół i będę leżeć:)
Dokładnie ja przez brzuch miałam tylko usg raz i to jak miałam 15 lat. Cały czas mam przezpochwowe i mi one pasuje bo nie lubię mieć brzucha po tym żelu nawet jak go dobrze wytre[emoji23]

Ja nie jestem jakoś tam gruba i od lat mam zawsze usg transwaginalne. Lekarza mówią ze jest bardziej dokładne . Nawet jak ważyłam 58 przy 170 cm i brzuch miałam płaski to nie robili mi przez brzuch . Teraz miałam przy inseminacji przez brzuch a to tylko dlatego ze pochwa była potrzebna [emoji23]
No dlatego odpisałam że nie tylko otyle osoby mają takie usg ale osoby szczupłe również. Jednak przezdopochwowe usg wszystko lepiej widać.

@adzik super że dajesz znać bo mnie wiecznie te promocje się po czasie przypominają [emoji1787][emoji1787]

@paola425 ja w 1 ciąży używałam też m. In. Palmersa był spoko, ale ze wszystkimi mi trochę było brak regularnosci [emoji2960]

@młoda1994 brawo Ty ale Cie umeczyli. Trzymam kciuki za wyniki poniżej 2 [emoji3]

@Lilka2304 nie martw się ja też mam zawsze usg transwaginalne, to nie boli ani nic, super że masz takie bo wtedy dokładnie wszystko można obejrzeć.

@paola425 już 13!! Ale to leci. Proszę Pogonic czarne myśli wszystko będzie cudownie [emoji3590]

@Olineekg super, ja kocham takie porządki, remonciki i przygotowania [emoji3059] oby ten katar szybko poszedł sobie [emoji106]

@madziolina_p oby szybko zleciało do 18.10 [emoji3]

@MartaSx 22.10 nadchodzi [emoji3] a dużo tej coli pijesz?? Mi się też zdarzało w ciąży coli lyknac, może nie hektolitrami ale troszkę lykow tak, dr mówił że lepiej tak niż się dręczyc, a jak już mnie naszło to tylko o tym myślałam [emoji23][emoji23]

@fiddlee wpadam na rosół! Kocham rosół [emoji3] a tak serio to zdrówka. Ahhh szkoda że nie mogłaś teściowej szpadlem przez łep i wysłać do domu. Współczuję rewelacji, faktycznie mogła w urodziny syna sobie darować ale widocznie taki typ że musi być w centrum uwagi.

Ja od dziś clo 2x dziennie, poranna dawka już wzięta [emoji3] oby coś dało [emoji106] mi jak zwykle dzień za szybko leci, masakra [emoji23]

@adzik super że dajesz znać bo mnie wiecznie te promocje się po czasie przypominają [emoji1787][emoji1787]

@paola425 ja w 1 ciąży używałam też m. In. Palmersa był spoko, ale ze wszystkimi mi trochę było brak regularnosci [emoji2960]

@młoda1994 brawo Ty ale Cie umeczyli. Trzymam kciuki za wyniki poniżej 2 [emoji3]

@Lilka2304 nie martw się ja też mam zawsze usg transwaginalne, to nie boli ani nic, super że masz takie bo wtedy dokładnie wszystko można obejrzeć.

@paola425 już 13!! Ale to leci. Proszę Pogonic czarne myśli wszystko będzie cudownie [emoji3590]

@Olineekg super, ja kocham takie porządki, remonciki i przygotowania [emoji3059] oby ten katar szybko poszedł sobie [emoji106]

@madziolina_p oby szybko zleciało do 18.10 [emoji3]

@MartaSx 22.10 nadchodzi [emoji3] a dużo tej coli pijesz?? Mi się też zdarzało w ciąży coli lyknac, może nie hektolitrami ale troszkę lykow tak, dr mówił że lepiej tak niż się dręczyc, a jak już mnie naszło to tylko o tym myślałam [emoji23][emoji23]

@fiddlee wpadam na rosół! Kocham rosół [emoji3] a tak serio to zdrówka. Ahhh szkoda że nie mogłaś teściowej szpadlem przez łep i wysłać do domu. Współczuję rewelacji, faktycznie mogła w urodziny syna sobie darować ale widocznie taki typ że musi być w centrum uwagi.

Ja od dziś clo 2x dziennie, poranna dawka już wzięta [emoji3] oby coś dało [emoji106] mi jak zwykle dzień za szybko leci, masakra [emoji23]
Ugryzlam się w język tylko dlatego, że byli również nasi przyjaciele. Ale zapowiedziała telefon więc wtedy jej powiem co o tym myślę. :) nie zdziw się jak dostaniesz mega wyprysków na twarzy, będzie męczyła Cię zgaga i boobsy zaczną mocniej boleć. Ja zawsze mam takie rewelacje po clo, ale już przywyklam :) Ja właśnie zaczęłam drugi dzień z dupkiem już;)

Witam się i ja. Dziś miałam kiepską nockę, przed 4 się obudziłam i przez 2 godziny nie mogłam spać, do tego jakieś czarne myśli mnie nachodziły [emoji53]
Dziś zaczynam 13 tydzień, więc chyba najgorszy czas za nami i teraz już chyba wszystko będzie dobrze [emoji4]O masakra [emoji50] a ja przeżywam moje pobrania jak tak szybko idzie... Mega Ci współczuję, dzielna jesteś że tak się dajesz kłuć [emoji6] trzymam kciuki za dobre wyniki.!
No myślę że już się nie masz o co martwić. Teraz już będziecie rosnąć raz dwa
Witam się i ja , byliśmy rano na inseminacji . 16.10 mam Zrobić bhcg , teraz będę wam truć ze czas się ciągnie [emoji23]
Trzymam mocno kciuki. Czas szybko zleci już my się o to postaramy. Musi się udać
A już wiem co to za USG ja mam za każdym razem robione takie USG to nic nie boli tylko pierwsze wrażenie jest takie że czujesz zimno. Leżysz na łóżku kolana zgiete rozszerzone nogi i delikatnie wkłada do pochwy. Takie USG jest używane w czasie ciąży u otyłych kobiet i sprawdzanie jajników macicy bo daje lepszy obraz. Nie masz się czym martwić. Ja po takim USG nigdy nie mam plamien nic mnie nie boli. Ginekolog na tą część co będzie wykładał do pochwy nalozy gumkę na to żel i włosy do środka i będzie sprawdzał macice jajniki i takie tam. To jest inaczej USG przezpochwowe.
Dokładnie. Ja też miałam takie usg nie raz podobno jest dokładniejsze. Nic a nic nie boli.

U mnie 5dc od 8 lub 9dc zaczynam robić testy owu. Sama jestem ciekawa co pokażą. Wcześniej miałam owu ok 17, 18 dc. Może owu pokryje się z wizytą u gin i powie co i jak

reklama
Coś na poprawę humoru [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
received_611720549241885.jpeg
received_995137520673915.jpeg

Do góry